Hej dziewczynki
patu$ka kupilam wczoraj ten Salfazin Łukaszowi. Skonsultowalam sie z moja gin, powiedziala, ze ginekolodzy nie maja jako takiej wiedzy na temat suplementow diety przydatnych dla mezczyzn,ale jak najbardziej tak, moze dostawac 1xdziennie choc wiadomo, ze proces wytworzenia nowych plemnikow trwa ok.72 dni, takze taka kuracja nie przyniesie poprawy czy jakichkolwiek objawow od razu
Wyczytalam w ulotce, ze w przypadku dlugotrwalego stosowania nalezy kontrolowac poziom miedzi w organizmie, przyjmuje sie 1 tabletke w trakcie posilku najlepiej wieczorem. Pisza w ulotce takze zeby nie stosowac razem z innymi preparatami zawierajacymi witamine B6, C, A, oraz cynk. Acha no i udowodniono jak sie wczoraj dowiedzialam,ze cynk + folik poprawia jakosc nasienia nawet o 75% i zeby organizm zareagowal jakkolwiek wczesniej min. 2tygodnie trzeba brac.
Ale z kolei o takich "kuracjach" pisza, ze dodatkowo powienien brac magnez i witamine C 2xdziennie. Wiec sama nie wiem czy cos oprocz tego Salfazinu i foliku mu jeszcze podawac czy tez nie ? w sumie witamina C chyba raczej zaszkodzic nie moze prawda, wiec nawet jezeli bedzie ja dodatkowo zazywal raz dziennie to nic mu sie nie stanie.Witamina C ma bardzo dobry wplyw ponoc na ruchliwosc plemnikow.
Dodatkowo dowiedzialam sie ze na godzine przed przytulankami warto wypic filizanke kawy badz szklanke coli.Zawarta w Nich kofeina dziala jak dopalacz dla plemnikow.
Co do grzybka koniecznie poradz sie ginka jak temu zaradzic, bo szkoda byloby gdyby do owulki nie minal :/
90_natka jak Ty masz takie zapedy kulinarne to zapraszam do mnie
Ja ostatnio na nic nie mam czasu kurcze, tak lubie pichcic, a ostatnie co zrobilam to tort budyniowo-kokosowy, chyba z miesiac temu :/
Jak Twoje staranka Kochana ? Wstyd sie przyznac, ale zapomnialam dzis zmierzyc temperature rano
Mam do Was pytanko, zarzywacie cos oprocz foliku ? Ja biore folik, magnez z B6 i witamine C raz dziennie. Co uwazacie o tym dziewuszki? Zastanawiam sie nad zakupem Oeparolu