reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

tysia nie stosowaliśmy żadnych nowych metod. W sumie to metodą okazał się być brak metod :-D hehe a tak serio to w tym cyklu nie byłam nawet na wizycie u gina, żadnego monitu- dosłownie nic. Byłam trochę poddołowana kolejną ciążą biochemiczną, a poza tym mieliśmy trochę rodzinnych problemów i nie myśleliśmy zupełnie o tym żeby staranka były w odpowiednim czasie. Już po owulacji mój M. miał trochę pretensji że mu nie powiedziałam że to "już" i że nie poprawialiśmy. No ale jak widać i bez poprawiania się udało :-)

reklama
Witam sie wieczornie :)

tysia fajnie ze znowu jestes :):):) piszesz ze M. mial zly czas uplynnienia, tzn jaki ? maksymalny, 60min ?

kasiol przy zlych parametrach nasienia w okresie owu codziennie ?...eee kochana chyba cos nie tak.
Wydaje mi sie, ze przy zlych parametrach nasienia tym bardziej powinno sie je wzmacniac poprzez odpowiednia dietke, styl zycia i odstep jesli chodzi o seksowanie, widzisz jak bylo u Nas w zeszlym roku, staranka w wakacje dzien w dzien gdzie Ł. ma nasienie ponoc dobre a mimo wszystko efektow brak.Ja jestem za jednym zlotym strzalem na dzien przez owu :-):-)ewentualnie w dniu owu rano poprawianie.
Ja bede musiala powtorzyc Ł. badanko, sadze ze w kwietniu bo i gin pewnie bedzie chcial miec jego aktualne wyniki a nie takie sprzed roku.

Dzwonilam dzis do gina, pamietal mnie mimo ze bylam dwa tygodnie temu...:happy: od razu powiedzial, ze pamieta, ze mam byc jutro najlepiej miedzy 16-17 i dzwonic do Niego kiedy bede juz na oddziale.
Kurcze fajny lekarz chyba na prawde :happy:

hej
no to sie narobiło-własnie dzis doatłam wyniki cytologi III A O
i załączona recepta z antybiotykiem, jestem w szoku, skoro nie napisała ze kilka dni to chyba mam zazyc całe okakowanie-a to 12 sztuk czyli starania w tym miesiacu przekreslone:(
nuśśka czy to moze być powód moich niepowodzeń? :( zła jestem bo nie wiem czy mam brac całe opakowanie, i czy odrazu po moge sie starac:( szkoda mi kazdego miesiąca a z drugiej strony nie chce narobic sobie kłopotów...

Ostatnia edycja:
Nuuuśka to już jutro sądny dzień :-) bardzo to miłe że ginek Cię pamięta- kolejna rzecz świadcząca o tym, że ma poważne podejście do pacjentki :tak: a jutro masz 9dc, tak? Może już coś będzie widać na usg, może powoli będzie wyłaniał się pęcherzyk dominujący :-)

Kasiol ale jak to przyszedł wynik? Pocztą? To nie byłaś u ginki w związku z tym wynikiem? Dziwny system mają w tej Waszej przychodni... Może najlepiej zadzwoń i zapytaj jak masz brać te leki i jak długo.

natka byłam prywatnie 2 tygodnie temu, cytologie zrobiła mi porządną-mówiła ze mają nowe wytyczne co do pobierania( inne patyczki czy cos tam) no i ona wysyła pacjętką wynik na adres domowy z zaleceniami-ja mam Macmiror 500 1 raz 1 na noc a po Abiofem 1 na noc, i tyle
w zaleceniach na wyniku mam powtórzyc wynik po kuracji

Witam ;)

Nuuuska - czas upłynnienia 120 min .....Tylko tak mysle ze przed badaniem abstynecja 4 dni, ale wczesniej byl jeszcze dodatkowy tydzien przerwy. Wydaje mi sie ze to zaburzylo troche ten parametr. Ostatnio po stosunkach jak sa w normalnych odstepach czasu co 1-3 dni, zwracałam uwage co wypływa i powiem wam ze juz po jakis 30 minutach lezenia to wyplywa woda, nic sie nie ciagnie. Przepraszam za takie opisy ......

Kasiol - rany, a skąd III ??????? Moj gin juz by wisial na tel do mnie i kazal natychmiast przyjsc .... Koniecznie skonsultuj leki z lekarka.

Natka - no i po raz kolejny sie sprawdza ze najwiecej siedzi w naszej glowie ;) Ty;ko jak tu myslenie wylaczyc .....

Nuuuska - a ty po co do szpitala? Twój Ł mial chyba dobre wyniki? Po co chcecie powtarzac?

Uroczyscie przyrzekam ze juz nie bede sie niczym wiecej chwalic. Dzis rano napisalam ze po usuwaniu andzerki wszystko ladnie pieknie i co? I dzis caly dzien mam mase sluzu podbarwionego troche na brazowo troche na czerwono ..... :eek: dzis 24 DC..... wiec nie wiem o co chodzi. No chyba ze to okres .... tylko jesli tak to dlaczego tak wczesnie???

w sumie leki mam wypisane, załączona recepta-ładny liscik, ale nie napisała ze np 6 dni ( a tabletek jest 12) nie wolno współzyc w tym czasie... dziś 4 dc wiec jak 12 dni to juz po owulacji zakończe kuracje;/ czytam że dziewczyny biorą 6 dni, niektóre 12-ale ja nie mam żadnego świądu... niccc ;/ ehhh chyba czeka mnie kolejny miesiąc niepowodzeń:( a taka byłam bojowo nastawiona:(dół na maxa
tyśka dobrze ,ze tak piszesz:) ja zawsze coś dla siebie z tego wyciągne:)

Kasiol, mówię Ci- zadzwoń lepiej dopytać co z tymi lekami i czy abstynencja jest później wskazana czy niekoniecznie :-)

Tysia szczerze mówiąc nie sądzę żeby ta wcześniejsza dłuższa przerwa miała wpływ na wydłużenie upłynnienia ale mogę się mylić. Tak sobie tylko myślę jak my robiliśmy badanie M. to też była czterodniowa abstynencja a wcześniej też właśnie dłuższa a upłynnienie wyszło ok- 15min. A może jest coś typowo poprawiające upłynnienie? Tak jak dla nas leki czy syropy poprawiające śluz. Może warto popytać w aptece?
Co do wyłączania myślenia to nie znam sposobu:-( u nas to był stres, ale to też niezbyt dobrze za dużo stresów ;-))

kasiol niedobrze ze taka wysoka grupa Ci wyszla, ale kochana nie ma co panikowac ! kiedys uwazalo sie, ze kiedy w cytologii wychodzi Ci III to masz stan przedrakowy, ale nie zawsze tak jest ( odsetek rzeczywistych komorek przedrakowych w takich badanich bo pobraniu wycinkow jest na prawde niewielki ).Znaczy to, ze na szyjce macicy pojawily sie komorki dysplastyczne czyli takie ktorych budowa nie jest prawidlowa, najczesciej swiadcza o stanie zapalnym sluzowki macicy, wedlug mnie powinnnas zazyc cale opakowanie, i potem koniecznie powtorzyc badanie. Jesli stan zapalny zostanie wyleczony, wtedy cytologia powinna zejsc do grupy II. A te badanka o szerszym spectrum, to moze cytologia przesiewowa, to nowy program ministerialny, u Nas tez wykonywany, ale akurat Nich samych jest niewiele przewidzianych bo Nasza poradnia dostala tylko 18 badan mozliwych do wykonania. Podobno same badanie niewiele sie rozni od normalnego, tylko sam wymaz jest bardziej szczegolowo badany i inaczej rozliczany przez lekarza.
Kiedy robilas ostatnia cytologie, i jaka ona wtedy byla ?
Ja bym zadzwonila jutro do ginki, dopytala sie o branie tego leku, choc sadze ze pewnie bedzie kazala Ci sie przeleczyc calym opakowaniem, ale lepiej sie jednak dopytac.

tysia do Szpitala, bo w Szpitalu przyjmuje moj nowy lekarz, i chcial mnie poogladac na lepszym sprzecie.
A co do badania Ł. badanie bylo wykonywane rok temu, przez ten czas wiele moglo sie zmienic, ale tu glownie chodzi o IUI, bo jesli w ciagu trzech miesiecy nie uda sie naturalnie, bedziemy podchodzic do IUI, przed tym mam miec histeroskopie, i usuniecie miesniaka, bo wedlug gina zbyt uciska na endometrium, ale to wszystko u Niego w Szpitalu :tak:
Co do uplynnienia...szok 120minut ??? nie spotkalam sie kochana z takim wynikiem powiem szczerze, a robiliscie posiew ?

natka tak jutro 9dc, mam cicha nadzieje ze moze bedzie cos widac, choc znajac moje ostatnie cykle to jeszcze dluga droga to pojawienia sie pecholka, bardziej interesowac mnie bedzie grubosc endo :-)

Ostatnia edycja:
reklama
No w sumie fakt kochana, bo przecież Ty masz dość późne owulacje ostatnio.. No ale może coś się będzie już klarowało, kto wie :-) trzymam kciuki :* a endo jakie będzie zadowalające w tym dc? Tak z 5mm?

Idę spać dziewczynki bo jestem wykończona!! :-( dobrej nocki :*

Do góry