kasiol niedobrze ze taka wysoka grupa Ci wyszla, ale kochana nie ma co panikowac ! kiedys uwazalo sie, ze kiedy w cytologii wychodzi Ci III to masz stan przedrakowy, ale nie zawsze tak jest ( odsetek rzeczywistych komorek przedrakowych w takich badanich bo pobraniu wycinkow jest na prawde niewielki ).Znaczy to, ze na szyjce macicy pojawily sie komorki dysplastyczne czyli takie ktorych budowa nie jest prawidlowa, najczesciej swiadcza o stanie zapalnym sluzowki macicy, wedlug mnie powinnnas zazyc cale opakowanie, i potem koniecznie powtorzyc badanie. Jesli stan zapalny zostanie wyleczony, wtedy cytologia powinna zejsc do grupy II. A te badanka o szerszym spectrum, to moze cytologia przesiewowa, to nowy program ministerialny, u Nas tez wykonywany, ale akurat Nich samych jest niewiele przewidzianych bo Nasza poradnia dostala tylko 18 badan mozliwych do wykonania. Podobno same badanie niewiele sie rozni od normalnego, tylko sam wymaz jest bardziej szczegolowo badany i inaczej rozliczany przez lekarza.
Kiedy robilas ostatnia cytologie, i jaka ona wtedy byla ?
Ja bym zadzwonila jutro do ginki, dopytala sie o branie tego leku, choc sadze ze pewnie bedzie kazala Ci sie przeleczyc calym opakowaniem, ale lepiej sie jednak dopytac.
tysia do Szpitala, bo w Szpitalu przyjmuje moj nowy lekarz, i chcial mnie poogladac na lepszym sprzecie.
A co do badania Ł. badanie bylo wykonywane rok temu, przez ten czas wiele moglo sie zmienic, ale tu glownie chodzi o IUI, bo jesli w ciagu trzech miesiecy nie uda sie naturalnie, bedziemy podchodzic do IUI, przed tym mam miec histeroskopie, i usuniecie miesniaka, bo wedlug gina zbyt uciska na endometrium, ale to wszystko u Niego w Szpitalu

Co do uplynnienia...szok 120minut ??? nie spotkalam sie kochana z takim wynikiem powiem szczerze, a robiliscie posiew ?
natka tak jutro 9dc, mam cicha nadzieje ze moze bedzie cos widac, choc znajac moje ostatnie cykle to jeszcze dluga droga to pojawienia sie pecholka, bardziej interesowac mnie bedzie grubosc endo :-)