reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

hej
soki dziewczyny ale przez wichure u nas wczoraj nie miałam neta;/
@ przyszło w piątek wieczorem:);/ teraz psychicznie nastawiam sie na kolejna walkę:)
paulinka ten wyśniony bladoch napewno sie pojawi!!!!!!!! musi, ja nie spoczne! :)
akuku piekny tort,jestes niesamowitą kobietą!
natka ale sie ciesze na to serduszko drugie twoje:)
nuśśka łykaj dla pieknego endo! ja musze wiesiołka zamówić chyba...:)

reklama
Kasiol martwilam sie o Ciebie. Jednak @... cisze sie ze pozytywnie jestes nastawiona.
A co do wichury to moja mama wczoraj szla do mojego brata I na przejsci dpa pieszych byl taki tunel wiatru ze musiala sie slupa dwoma rekoma trzymac bo ja porywalo...zreszta wszyscy musiepi sie slupow..plotow trzymac...masakra. mowila ze raz ja tak ochnal ze prawie sie przewrocila..I naet nie miala jak tel wyjac zeby po brata zadzwonic...na szczescie sie uspoil na chwile..

kasiol och tak myslalam :-( jakos czulam podswiadomie ze @ jednak nadeszla :-( ale Ty wiesz prawda ? nie poddajemy sie - jako ze dwie zostalysmy na placu boju,trzeba dawac dobry przyklad :tak:

Co do wczorajszej pogody...szkoda slow, u Nas drzewo na sklep przewrocilo, doniczki mi po balkonie lataly, a jeszcze Olka na urodzinach byla, i modlilam sie zeby Ł. wrocil z pracy do czsu jej odebrania zebym nie musiala isc na piechote bo byloby ciezko :wściekła/y:

natka tak kochana, ginowi mowilam ze biore Estrofem ale nie wypytywal mnie o szczegoly, wiec podejrzewam ze teraz to zrobi ...no albo i nie, ale wtedy sama mu powiem :p

akuku piekny torcik, widzialam wczoraj calosc na FB i normalnie kochana gratuluje Ci talentu !!! :-)

Fajnje ze torcik sie wam podoba ;) I dziekue za mipe komentarze. Szczerze mysle by zabrac sie za to zarobkowo... zobaczymy.

akuku maz kolezanki tez robi takie piekne torty, w tej chwili wlasnie zaczal sie tym zajmowac zarobkowo, i powiem Ci ze na prawde popyt ogromny maja na torty. Jesli ktos ma do czegos talent to czemu nie wykorzystac tego ? :-)

kasiol mialam dopisac, ale napisze tu. Mnie wiesiolek guzik daje powiem Ci. Najlepiej sprawdza sie Guajazyl, wiesiolka lykam do dnia owu po 2 tabletki dziennie, w sumie juz chyba z 5 miesiecy, a powiem Ci, ze roznica w sluzie zadna...ale to tez moze byc przez witamine C, bralam duze dawki, a ona sama wysusza sluz, wiec dawke zmniejszylam wiesiolka biore, guajazyl doloze przed owu i powinno byc dobrze :wściekła/y:

Cześć dziewczynki :*
Ehh masakra co za weekend :-( nie dość że zjazd miałam, to jeszcze ta pogoda dołująca że prawie mnie wywiało!! Ach, szkoda słów...
A wczoraj jak o 16 zasnęłam to spałam do wieczora, jak się obudziłam to tylko szybko coś zjadłam, wykąpałam się i poszłam dalej spać. I co? I nadal chodzę półprzytomna :-(

Kasiol jednak @ zawitała? :-( przy takiej tempce? Naprawdę nie powiedziałabym... Ale bardzo się cieszę że jesteś pozytywnie nastawiona do walki na ten cykl :-) musi wreszcie się udać :*

Nuuuśka to dobrze że ginowi powiedziałaś o estrofemie :-) niech wie. I ciekawe czy doradzi jakieś "lepsze" dawkowanie niż poprzednia ginka... A to już tylko dwa dni do wizytki :-):tak:

|Hej dziewczynki.

Nie mam jak was nadrobic. ....Przepraszam ....

Dajecie znac czy jeszcze ktos został na placu boju?

U mnie nadal brak II. Wyniki G. wyszly żle. Łyka witaminki. Do lekarza poki co nie chce isc. Po 3 m-cach brania witamin powtorzymy i wtedy pojdziemy jak dalej ebdzie źle. Najwazniejsze ze witaminy łyak, chociaz na wizyte u lekarza jakosc krzywo patrzy ...... Mimo to wierze ze nie oleje sprawy ... JA WIEM ZE NIE O LEJE sprawy, na ile go znam.
Ja po usunieciu nadżerki. Jesli ciazy nie ebdzie to za 3 m-ce HSG.
Juz jestem spokojniejsza. Wierze ze w konuc sie uda. staram sie zajac glowe innymi rzeczami.

Hej dziewczynki :*

Tysia fajnie że się odezwałaś :-) super że w końcu udało się zrobić badanie G., to już zawsze krok do przodu. Mam nadzieję że witaminy poprawią parametry nasienia, i że uda się namówić go na wizytę jeśli będzie ona konieczna:tak:
Wracasz do nas na stałe??

Miłego dnia dziewczynki :*

hej:)
witam poniedziałkowo-ohhh niech sie ten tydzień skończy:)
tyśka super że się odezwałaś, myślałąm co u Ciebie, choć miałam nadzieje ze zaraz napiszesz ,że się udało-ale tak na pewno będzie!
co do m. jakie witaminy łyka ?-mój jeszcze badania nie zrobił ale zaraz bedzie 2 miesiące jak witaminy łyka-już nawet zgłaszał brak kwasu foliowego:)musze zamówic:) i w międzyczasie obiecał zrobić...
piszesz że wyniki złe, ale bardzo bardzo czy tylko troche mniej niz w normach? bo w bardziej złych zapisują jeszcze hormony dla m. ...

nuśśka w sumie z tym wiesiołkiem to mam odobne odczucia-ale zawsze szukał winy niepowodzien i jak już nie mam na co zwalać -zwalam na śluz-ze pewnie był niedobty bo wiesiołka nie łykałam... ale to w głowie burdel chyba mam:)
ja co wiecej -mam astme i czuje sie gorzej po tym wiesiołku bo śluz rusza jeszcze w innych organach-gorzej mi sie oddycha i kaszle ...;/
a guajazyl mam i łykne napewno:)
mysle jescze o tych odstępach w staraniach czy je zastosowac czy nie( znaczy dłuższe) ale gdzies czytałam ze przy słabych parametrach nasienia od 10 dc codziennie i tak robimy - ale bez skutku;/
natka dawaj suwaczek:)
akuku jak impreza?
wracam do pracy i mojej nieszczesnej kontroli....:)

reklama
Hej ;)
ciesze sie ze mnie pamietacie.

Kasiol - wyniki sumarycznie słabe, ale nie tragiczne. Słaba ruchliwosc i bardzo duzo martwych / uszkodzonych. Długi czas upłynniania. Nasz ginekolog polecil Proxeed Plus. ale kosztuje kilkaset złotych. Sorrry ale dla nas w tym momencie za duzo. Wiec łyka Promen (ale jak skonczy opakowanie przechodzimy na Androvit) + kwas foliowy + Maca. No i ma prikaz duuuuzo pic i spac bez gatek . Zwłaszcza ostatnie uskutecznia z chęcia ;) Za to nie dał sie przekonac zeby chodzic w luznych bokserkach an codzien ....
Mielismy potwarzac badania 3 m-ce od pierwszego ale chyba poczekamy bo ostatnio G miał silny antybiotyk 10 dni z grupy tetracyklin które źle wplywaja na nasienie, wiec teraz moglyby wyjjsc pogorszone parametry ze wzgl na antybiotyk.
Naczytalam sie o badaniach ansienia tyle ze bym ksiazke mogla napisac. Generalnie mysle ze u G. to kwestia siedzacego trybu zycia = przegrzewanie klejnotów. Bakterie wykluczylismy. Hormonów jeszcze nie badalismy, ale byłabym ostrozna z braniem lekow na zmiane hormonów, bo u facetów czasem rpzynosi to niestety odwrotny skutek i emchanizmy dzialnia nie sa tak dobrze zbadane jak u kobiet. Czytalam na forach ze po hormonach wyniki sie pogarszaly i potem ciezko bylo je poprawic.
Na wizyte u lekarza pewnie da sie namówic, ale boje sie zeby lekarz nie stwierdzilz e tylko in-vitro albo inne metody. Bo zwlaszcza lekarze ktorzy wspolpracuja z klinikami nieplodnosci, niestety nawet lekko pogorszone wyniki naseinia i kieruja na wspomagane zaplodnienie ..... A tymczasem trzeba powalczyc i trzeba byc cierpliwym, bo po prostu an ciaze dluzej sie czeka.

Rozpisałam sie. Przepraszam.

Miałam usuwana laserowo nadżerkę, jak którąś z was to czeka to polecam laser. Zero bólu, tylko 7 dni bez seksu. Za 2 tyg ide spr czy sie wszystko do konca ladnie zagoilo.

Przejrzałam pobieznie ostatnie strony, rany, co tu za dym byl????????? Patuska sie całkiem od nas zawineła?

Rozumiem ze Kasiol, Nuuuska i ja zostalysmy?

Natka - gratulacje!!!!!!!!!!!! (dobrze doczytałam ze sie udalo? )

Do góry