reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

Nuska super wiesci ;) ciesze sie ze trafilas na gina z prawdziwego zdarzenia.

Paulinka ojej chba faktycznie dziewucha... choc ja z Vikim schudlam przez mdlosci 10 kg w ciazy ...dopiero w drugiej polowce zaczely wracac ale nie duzo..I chlopak..z ym z ja ne wymitowalam tak tylko dwa razy chyba..ale przesypialam cale dnie przez mdlosci.

Natka jak sie czujesz ?

reklama
Hej :*

Paulinka, akuku czuję się generalnie kiepsko. Wymiotów jako tako jeszcze nie miałam ale cały czas jest mi niedobrze i mam wrażenie że zaraz zwymiotuje. A poza tym potwornie boli mnie krzyż, aż przechodzi mi na pośladek i nogę. No a po kilku godzinach siedzenia w pracy boli brzuch... Ale zniosę wszystko byle z maleństwem było ok :-)

Kasiol a Ty dzwoniłaś do ginki w sprawie tych wyników cytologii i leków?

Miłego dnia :*

Ostatnia edycja:
hej
jestem, wczoraj znów miałam problem z netam w domu nie wiem co wyprawia ten orange ostatnio;/
nuśśka super wieści:) zapowiada się świetnie:) a ten wrogi śluz-się jakoś bada?
natka hmm nie dzwoniłam bo sę boje ,ze powie mi ze mam wziąśc całe opakowanie-wiem że to głupie i uparta koza jestem:( ale 3 dni w tą czy w tą... mam plan taki żeby brac nie 12 a 9 dni-skonczyc dzien przed owulacją-ja mam zazwyczaj w 14 dc, tylko jescze sie zastanawiam czy to ma sens bo m. bedzie miał 20 dni przerwy jak nie wiecej-i cos czuje ,że te plemniore 20 dniowe nie bedą takie silne a wrecz przeciwnie( choc czesc sie produkuje na bierzaco?) co do tej cytologi IIIA znaczy tyle co zapalenie przewlekłe-ciekawi mnie czy to moze byc powód niepowodzeń, a najlepsze jest to ze sie przeraziłam, a jak sie zgadałam z koleżankami to na 5 , 3 miały cytologie III A ! zawsze miałam II wiec napewno po tym leku bedzie ok:)
paulinka ale jestem ciekawa twojego usg:)
akuku ja nie mam cię w facebooku:( a właściwie zdanej z Was:(

Hej dziewczyny:) Dzisiaj obudził mnie nie synuś a wymioty... Teraz piję herbatkę to się może wyciszy...
Kasiol ja się już doczekać nie mogę tego usg:)
A gdzieś czytałam, że wrogość śluzu sprawdza się się następująco- przytulanie pół godziny wcześniej, a później pod mikroskopem się obserwuje jak się plemniki w śluzie zachowują... Myślę, że na wymazie to obserwują he he:))))))))))
Akuku he he Viki w ciąży był bardzo długo dziewczynką przecież to Cię męczył:) Ja przy moich wymiotach to nie mogę spać, jak się kładę to jest gorzej:(((( A ja nadal boję się uwierzyć, że to może być dziewczynka. A dobrze by było, bo marzenie by się spełniło i imię łatwiej wybrać:) He he bo mi oczywiście to wybrane dla chłopca powoli przestaje odpowiadać:)
Natka a TY wiesz, że kobieta w ciąży przy kompie w pracy może spędzić maksymalnie 4 godziny? Skoro od siedzenie boli brzuch to lepiej to skonsultować z ginem...

kasiol no jak chcesz :-) ja bym jednak mimo wszystko zadzwoniła...

Paulinka wiem, ale u mnie w pracy nikt jeszcze nie wie. Gina pytałam o te bóle, mówił że to normalne bo macica się rozciąga...
Zresztą gin chciał dać mi zwolnienie ale nie chciałam..
Ciekawe czy dzieciątko wreszcie pokaże Wam płeć :-)

Witam ;)

Nuuuska - fajnie ze lekrz ci pasuje ;) Przypomnij mi, ty Olcię masz z innym facetem czy z Ł?
zastanawiam sie nad badaniem wrogiego sluzu ale gin stwierdzil ze jesli mamy jedno dziecko to nie tu lezy problem. Z drugiej strony czytalam ze to sie moze zmienic ....
Tak czy inaczej mocno trzymam kciuki ;)

Natka, Paulinka - biedne jestescie z tymi mdłosciami. Oby szybko minely. Ja mdlosci nie mialam wcale na szczescie ;)

akuku - ale Emilek duzy ;) Super chłopak.

Na szczescie po dwóch dniach plamnienia ustapily.,,,, a juz mialam do gina dzwonic. Chyab troche przyszalelismy i jakies strupki po usuwaniu nadżerki ejszcze mi G ruszyl i stad te plamienia.
Po @ ide na kontrole to zobacze czy wszystko ok.

Milego dnia ;)

Natka a czemu nie chcesz zwolnienia ? Ja bym wziela dla dobra maluszka.

Paulinka no mogl juz zostac dziewczynka a nie... pol ciazy dziewczynka pol chlopce.. hehe

Kasiol znajdziesz mnie na fb ? Agata Schutzmann, Inverness.

Milego dnia

tysia najważniejsze że plamienia się skończyły :-) oby na wizytce po @ okazało się że wszystko się ładnie zagoiło i jest ok:-)

Kasiol no właśnie, czemu ja Cię na fb nie mam? Chyba wtedy jak się na grupie wymieniałyśmy linkami do profili musiałaś tam nie zaglądnąć :-)

Akuku w pracy jeszcze muszę wszystko pozamykać i jeszcze czekam z powodu jednej sprawy... No ale jak nadal będzie tak kiepsko to pójdę na urlop a pozniej zwolnienie.

kasiol kochana ja bym zadzwonila i brala jednak cale opakowanie, a zolnierze M...no ale przeciez moze sobie recznie upuscic nie ? :rofl2: Po 20 dniach plemniki sa bardzo oslabione, pewnie ze codziennie sa produkowane nowe, ale do Ciebie trafiaja najpierw te najstarsze, najslabsze i najwolniejsze, wiec jesli juz tak chcesz zrobic z braniem antybiotyku to warto zrobic tak zeby M. mial zolnierze nieco swiezsze :happy:
Wrogi sluz bada sie tak jak napisala paulinka - wspolzyjesz nie pozniej niz na 30 minut przed badaniem, ginekolog pobiera potem na zasadzie wymazu Twoj sluz razem z plemnikami, i pod mikroskopem bada sie, jak nasienie sie w Nim zachowuje,ile plemnikow jest ruchomych, ile martwych,po jakim czasie traca na swojej sile itd. Badanie na pewno warto zrobic.

tysia tak, Ł. nie jest OB Oli. No ale jednak wrogi sluz mozesz nabyc ze tak powiem, to nie jest tak, ze masz to od urodzenia caly czas, bo cos takiego moze sie stac np po wiekszej infekcji, czesto niedoleczonej albo nie leczonej wcale bo o wielu infekcji jakie mamy nawet nie wiemy taka prawda, a wszystko dzieje sie dzieki bateriom, wirusom jakie w sobie nosimy :zawstydzona/y:
zobaczymy, Ł.powtorzy badanka, mam nadzieje, ze wyjda dobrze, wtedy bedziemy rozwazac co dalej, mysle ze jednak jesli sie nie uda, bedziemy podchodzic do IUI, jesli mamy szanse miec to na NFZ to mysle ze warto sprobowac.

natka tak, prawdopodobni w kwietniu bedzie robic badanko, w marcu juz chyba nie damy rady finansowo.
A Ty jak sie czujesz ??

U Nas w domu wszyscy chorzy. Ł. od poniedzialku na L4, ma zapalenie gornych drog oddechowych, Ola to samo, a mnie dzis juz cos zaczyna brac :no:masakra...

reklama
Czytałam kiedyś o tym wrogim śluzie i zawsze zastanawiało mnie czy to jest często spotykane. Nawet nie wiedziałam że w taki właśnie sposób się to bada nuuuśka :-)
Co do mnie to dziś trochę lepiej. Jutro mam wizytę u endokrynologa żeby zobaczyć jak tarczyca sobie radzi, a później do ginka idę.
Zdrówka dla całej Waszej rodzinki :*

Ostatnia edycja:
Do góry