reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

Kasiol ja w tym cyklu prawie od samej owulacji miałam bóle podbrzusza, chwilami tak silne jakby @ miała się zaraz pojawić :-) także brzmi mi to wszystko co piszesz bardzo znajomo ;-)
Ojj jak ja bym chciała żeby już nadszedł dzień Twojego testowania :-D:-D
Co do pracy to wszystko zależy jak to wszystko się potoczy.. Lubię swoją pracę, ale jest ona często bardzo stresująca zwłaszcza jak terminy gonią.. Także zobaczymy jak to będzie :-)
Co do Paulinki to szkoda że nie mamy do niej nru telefonu... Ale mam nadzieję że wszystko jest w porządku, że lada dzień wypuszczą ją do domku i napisze że wszystko jest ok :-)

reklama
Doktor powiedzial ze 18-go mam przyjechac zeby on sobie dokladnie wszystko poogladal, bo w tej poradni nie mieli dobrego usg, i mysle, ze dopiero po badaniach zdecyduje jak dalej. Histeroskopia to dobry pomysl, bo zobacza wnetrze macicy, budowe endometrium dokladnie poogladaja, jajniki, jajowody i cala reszte - plus do tego jesli gin uzna to powiedzial ze usunie tego miesniaka bo podsluzowkowe sa wyjatkowo zlosliwe w niektorych etapach. No i potem jak doczytalyscie, powiedzial, ze jak wszystko bedzie dobrze a dalej sie nie uda, to zrobi inseminacje w Szpitalu w ktorym przyjmuje.
Lekarz ogolnie na prawde fajny, widac ze jeszcze 'rześki':wściekła/y: choc widac tez nie podchodzi bezosobowo do pacjenta, choc przyznam ze wizyta trwala krotko.

natka no wlasnie u mnie tak bylo. Dzis rano pojawil sie bladzioch po okolo 10 minutach, potem wydawalo mi sie, ze po czasie zaczynal byc coraz mnie widoczny, i przed wyjsciem nie bylo widac praktycznie nic choc oczywiscie ja widzialam :-p nie wiem sama co z tego bedzie boje sie ze nic, ze znowu mam omamy...choc tempka taka wysoka a juz niby 12dpo...sama nie wiem :-(

kasiol ja czuje ze bedzie dobrze !!! zobaczysz kochana :*** w koncu i na Nas musi pasc :tak:

Nuuuśka najważniejsze że lekarz konkretny i chce Wam pomóc! W końcu jakaś miła odmiana po wcześniejszych konowałach :-) dobrze że ma plan co do leczenia w razie czego :-)
Co do testu to wiem co to za uczucie gdy nie wiadomo czy ten bledzioch jest czy nie... A robiłaś może betę?? Będziesz dalej brać duphaston?

Nuska kochana ja mam nadzieje ze ten bladzioch nie byl omamem I ze poszlas na betke ktora to potwierdzi...

Kasiol kiedy masz zamiar testowac kochana ??

Jejeku ja tak przezywam tu z wami ; p

Ps nuska jak piszesz na drugim watku to skopiuj co napisala do nas I wtedy nie bedziemy musialy szukac ..ja szczerze powiem z nawet nie mam kiedy wiec prosze zrob to dla mni ;)

Nie bylam na becie kochane jakos tak chyba wole poczekac. A dupek nie przyblokuje @ jesli ta ma sie pojawic,wiec zobaczymy jak jutrzejsza tempka, jesli jutro nie spadnie jakos gwaltownie - a szykuje sie na to, ze spadnie na pewno, bo wyzej to watpie zeby poszla to wtedy jutro powtorze tescior i najwyzej przed praca skocze na bete, ale na razie chce poczekac, zreszta same wiecie jak to jest z nakrecaniem sie....same sobie nieraz tym robimy najwieksza krzywde :/
A co do lekarza, nie nastawiam sie ze bedzie super caly czas, bo moze sie okazac roznie, ale pierwsze wrazenie zrobil na mnie na prawde fajne. Zaproponowal histeroskopie, gdzie poprzednia ginka twierdzila ze nie potrzeba, a przeciez dzieki temu dokladnie wszystko obejrza, zobacza jak wyglada endo itp poza tym usuna miesniaka a to wazne, bo w razie jak uda sie zafasolkowac to przeciez moga byc problemy przez to, bo moze za szybko rosnac, i przygniatac dzidzie :|

Właśnie to jest ten plus duphastonu że w standardowej dawce nie blokuje ani @ ani owulacji :-)
Co do nakręcania się to wiadomo że lepiej tego nie robić, choć ja wiem też ze czasami jest to silniejsze od nas ;-) ale jedno Ci powiem Nuuuśka, a właściwie przypomnę bo ostatnio o tym rozmawiałyśmy ;-) pozytywne myślenie i podejście!!! Więc nie miej nastawienia że "jutro tempka poleci" bo tak będzie jak będziesz myślała w ten sposób :-) mysl pozytywnie- że nie poleci, że się udało to wtedy tak będzie! Podświadomość działa cuda, pamiętasz?:tak:
A co do badań to oczywiście że jak jest taka możliwość to warto je zrobić- jeśli wyjdzie że jest wszystko ok to będziesz mogła przynajmniej "odhaczyć" kolejną potencjalną przyczynę tego, że tak długo się staracie i się nie udaje :-)
A co do mięśniaka to myślisz że jakbyś była w ciąży to zacząłby rosnąć? Teraz chyba zmalał jeśli dobrze kojarzę, prawda? Oczywiście że warto go usunąć jeśli jest taka możliwość ale myślę że gdyby co to nie ma się co martwić na zapas :-)

Ostatnia edycja:
akuku nie wiem jeszcze kiedy bede testowac , jutro 10 dpo wiec mysle ze raczej niedziela poniedziałek oczywiscie jesli tempka nie spadnie:tak:
nusska bierzesz jeszcze dupka? lepiej nie odstawiaj kochana jak bladzioch był rano:tak:
natka ja na ovufrend nie zaznaczałam wczesniej objawów, wiecej zaznaczałam na enpr ,wiec nie moge porównac, ale wydaje mi sie ze ja miałam dosc wczesnie bóle jak na @,chciałabym ,że by nareszcie sie udało, ale te wszystkie porażki, to przez nie trudno byc pozytywnie nastawionym,dziś leciało 13 bocianów :szok:nad nami potraktuje to jak dobry znak:)

czekam i czekam na tą nuśkową tempke:) mam nadzieje ze nadal wysoko:-D
test jesli zrobie to w niedziele bo to ostatni dzień dupka ( tym razem mam brac 10 dni po 2 a zaczynałam od wieczora):happy:
jak dobrze ,że dziś piąteczek:)

Cześć :-)
Ale mi się dobrze spało dziś :-)

Kasiol tempka piękna :-) trzymam kciuki za niedzielę :*:*

Nuuuśka a Ty jeszcze śpisz?? Jak dziś? Jak teścik- robiłaś??

Miłego dnia :*

reklama
hej hej :)

test robilam ale nie widac kompletnie nic, takze dupka odstawiam bo raczej malo prawdopodobne zeby w 13dpo nie bylo niczego widac :blink:

kasiol mam nadzieje, ze to bedzie Twoj miesiac :tak:

Milego dzionka

Do góry