reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

paulinka a pamietasz co ja Ci mowilam ?? kiedy okazalo sie ze jestes w ciazy ? Ze patrzac na czas Twojego serduchowania i odstep od owulacji jestem prawie pewna ze bedziesz miec dziewczynke :happy2: i uwazam tak caly czas :-)

natka u Ciebie natomiast obstawiam chlopca :happy2:a co do niemyslenia, wiesz co nigdy nie da sie tak wylaczyc zeby nie myslec calkowicie a Ty myslalas kochana :blink: bo sama pamietam jak pisalas, ze tak zalujesz ze nie poprawiliscie juz kolejnego dnia, ze watpilas w to, zeby byla tak pozna owulacja, a ja Ci mowilam, ze bedzie i ze jedno serducho wystarczy :happy2: poza tym sama pisalas, ze od poczatku cyklu bylas inaczej do niego nastawiona, bardziej pozytywnie, nie myslalas ze moze sie nie udac - i jesli cos mialo pomoc to wlasnie to, bo jak pisalam nasza podswiadomosc potrafi zdzialac czasem cuda :tak:

kasiol endometrium super ! Przyjmuje sie ze endo owulacyjne ma jak napisala natka okolo 8-9mm, po owulacji jego grubosc powinna sie zwiekszyc do min 10-12mm zeby zarodek mial sie na czym ladnie zagniezdzic choc pewnie, znam i takie dziewczyny ktore mialy endo 6mm i w ciazy byly. Ale im grubsze tym lepiej, no i oczywiscie na 2-1 dni przed @ zaczyna sie pomalu zluszczac czego efektem sa plamienia, a potem @. U mnie cialko zolte bylo widoczne okolo 3 dni po owulacji :blink:

reklama
Natka dziewczynka to było marzenie, więć dlatego ciężko uwierzyć, że mogłoby się sprawdzić:)
Nuuśka z tym nastawieniem to masz rację- jak zacxynałam cykl to pomyślałam to ten cykl- 13 wbrew pozorom szczęśliwa i musi się udać, A potem owu nie było widać i nastawienie szlag trafił:)

Nuuuśka z tym moim niemyśleniem to było tak ze w te najważniejsze dni nie myślałam przez te wszystkie problemy :-) a później faktycznie jak już było wiadomo że to owulacja to żałowałam że nie poprawialiśmy- masz rację :-) ale to też zasługa M bo wtedy miał te małe pretensje że mu nie powiedziałam żebyśmy poprawili ;-) ale masz też rację z innym nastawieniem- od początku tego cyklu było inne. Jakoś tak wewnętrznie chciałam żeby to był ten szczęśliwy cykl, wiedziałam jakoś w środku że to by rozwiązało te nasze problemy i kłótnie bo wiem że część z nich była na pewno spowodowana tym że tak długo się nie udaje. I powiem Ci coś jeszcze- ja wiem że to jest głupie i zapewne niemożliwe ale tak jak Wam pisałam- już kilka dni po owulacji czułam że się udało. No poważnie, i objawy były jakieś inne (zwłaszcza ten ból i powiększenie piersi) ale i wewnętrznie czułam się jakoś inaczej, spokojniej. Wiem że to głupie ;-)
A mówisz że obstawiasz synka? No ciekawa jestem czy dobrze zgadniesz :-) oczywiście z synka będę się równie mocno cieszyła :-)

Paulinka a tak właśnie pomyślałam że pewnie dziewczynka jest marzeniem, byłaby parka :-) ciekawe czy usg 3d rozwieje wszystkie wątpliwości :-)

Akuku a to rzeczywiście taka dziwna nocka ze aż do 11. No ale tak jak pisałam- na pewno dacie radę te kilka tyg :-)

A ja dziś urlop mam bo roboty dużo :-) zaraz lecę na betkę a później zakupy :-) zajrzę później :* miłego dnia :*

hej
paulina dokłądnie jak nuska pisze tez obstawiałam na córe patrzac na dni starankowe ale skoro gin mówił inaczej:)
sa tez takie przypadki ze dopiero w dzien porodu jest zaskoczenie:)
ja dzis urlop , kurcze czy po cytologi mozna plamic, miałam wczoraj małą plamke no i dosc bolało przy pobieraniu...:)
natka juz mozesz uwierzyc:)

Przekonalam sie juz wiele razy i wiele razy czytajac widzialam ze Nasze nastawienie, myslenie najwiecej dziala :happy2: Jesli staramy sie juz dlugi czas, to podswiadomie przyzwyczajamy sie do porazek, zaczynamy wierzyc w to, ze nigdy sie uda, dolujemy sie a nie w tym rzecz. Trzeba Nasze myslenie zmienic o 360st. bo jesli ma byc dobrze to bedzie tylko musimy w to uwierzyc :tak:

Dziękuję Paulinka :-) aż się zdziwiłam że aż tyle przyrosła bo się takiego przyrostu nie spodziewałam szczerze mówiąc :-)

reklama
Hej dziewczyny:)
Natka mamusiu jak tam się czujesz?
Akuku Ty pewnie padasz ze zmęczenia...
Nuuśka u Ciebie fajnie wykres na tym pierwszym programie wygląda, bo na owu to Ty już jesteś 15dpo jak przed chwilą zauważyłam:)
Kasiol a jak Twoja tempka dzisiaj?

Do góry