reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

natka kochana jesli teraz udalo sie zarodkowi zagniezdzic bez sztucznego progesteronu,a Twoj wlasny byl tak ladny i wysoki co widac na wykresie to po co sie faszerowac ? Odpoczywaj i nie denerwuj sie niepotrzebnie. Duzo sluzu w poczatkiwych tygodniach ciazy to czesty objaw jak i sluz z malymi bialymi grudkami - czasem moze mylnie skojarzyc sie z infekcja :blink:

kasiol jesli czujesz ze owulacja dzis to dzis walnelabym serducho i nie poprawiala juz - pamietaj kochana ze najplodniejszy dzien jest przed owulacja wiec jesli uda Ci sie ladnie trafic z odstepami wtedy byloby najlepiej :):tak:

reklama
Może i racja Nuuuśka.. Sama już nie wiem, zakręcona jestem jakaś w tym wszystkim... Chyba to wszystko przez to że przez to że dwa razy już "niby" się udało a @ jednak przyszła... Ach, naprawdę muszę się uspokoić! :-)

natka cieńka kreska-nadal kreska:)trzymam kciuki za jutro :) nie denerwuj się tylko oszczedzaj!
nuśśka ja właściwie teraz juz nic nie czuje, śluz jeszcze jest, pewnie skok bedzie jutro-ale czy dzien skoku to dzien owu? sama nie wiem, a staranka po skoku mogą jakoś negatywnie wpłynać -w koncu jesli owu była to starania poprostu są w nieudane-ale czy szkodzą np przy połączeniu na owu? nie wiem czy nie nakręciłam za bardzo;/ bo ja za bardzo nie rozumiem tych przerw,są one potrzebne czy chodzi o siłe plemniorów? w sumie skoro dzis ostatni dzień to jutro nie ważne czy sa silne czy nie bo już po,chyba ze to jakoś wpływa na powodzenie:?:)

Kasiol staranka zaraz po owu raczej nie przeszkadzają- raczej ewentualnie mogą jakoś przeszkodzić w samym zagnieżdżeniu- ale to dopiero min. 5dpo :-)
A co do dnia skoku to owulacja może być zarówno w ten dzień, jak i w dzień przed- czyli w dzień spadku (choć ten spadek nie zawsze musi się pojawić! :-))
A co do mnie to zapewne jutro i pojutrze będą dwa decydujące dni... :-)

Kochane owulacja moze pojawic sie nawet do 3 dni po spadku temperatury :tak: Spadki temperatur powoduja estrogeny ktore najsilniej sa wydzielane przed jajeczkowaniem dlatego tak wazne by one wystepowaly, ale to nie znaczy ze sa one konieczne w momencie owulacji - czasem zdarza sie ze po spadku estrogenow gwaltownie wzrasta progesteron ktory jest odpowiedzialny za wlasciwa wydolnosc cialka zoltego juz po samej owulacji i maly wzrost przed Nia pomaga w zagniezdzeniu.
Jesli chodzi o odstep kasiol chodzi po prostu o to co pisalam wyzej, plemniki sa najsilniejsze miedzy 3-5 dniem od wpolzycia, to znaczy ze starajac sie po przerwie np 4 -dniowej mamy wieksze szanse za zajscie w ciaze niz starajac sie codziennie przez pare dni.Jak napisalam, do Naszego ukladu trafiaja wszystkie plemniki, ale te slabsze moga juz nie dac rady doleciec do jajeczka, a silne jesli minely np 2 dni od rozpoczecia pierwszego wspolzycia po przerwie, moga po prostu juz w wiekszosci byc martwe i procent zywych jest zbyt maly by moglo dojsc z tego wspolzycia do zaplodnienia.

Cześć dziewczynki :*

U mnie dziś tempka w górę ale czuję się hmm nie wiem jak to określić... Dziwnie. Cały czas czuję jakbym miała dostać @- latam odkąd wstałam co chwilę do wc bo wydaje mi się że to już tak mi "leci". Ehh sama nie wiem co o tym wszystkim myśleć bo zwyczajnie się boję. Postaram się urwać z pracy na betę.
W ogóle przepraszam że ja tak cały czas o sobie... :*

Nuuuśka dziś masz wizytę? O której? Trzymam kciuki :*

Kasiol i jak, jest skok?

Akuku jak Emil?

Paulinka a jak Ty się czujesz? Lepsze samopoczucie już?:-)

Miłego dnia :*

natka widzę że boisz się uwierzyć w swoje szczeście:*** ale pięknie podskoczyła tempka i na @ sie nie zapowiada, z tego co pamiętam masz dobry kontakt z ginem-wiec może zadzwoń i powiedz co cie martwi,ze jest krecha i że czujesz sie jak na @ i sie boisz:)
co do skoku jest i to mega-ale nie wiem dlaczego ( bez sensu) ovu wskazał mi na 12 dc a nie 14-myśle ze za 2 dni zmieni mi na 14( bo tak robi)

reklama
Natka to raczej naturalne,że się czeka na @ mimo pozytywnego testu:) Bęziesz wypatrywała @ gdzieś do 8 tc, a potem będziesz non stop sprawdzać czy plamień nie ma:) He he ja do tej pory sprawdzam:)
A samopoczucie takie sobie poranne mdłości plus niskie ciśnienie męczą codziennie na szczęście dzisiaj wizyta u gina, więc może coś zaradzi:)
No i dzisiaj studniówkę mam:)

Nuuśka wow ale skok!!!:)już się zaczynałam martwić o tą Twoją owu, ale widzę, ze nie ma takiej potrzeby:)

Do góry