reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

natka co tam dzis kochana ?? samopoczucie troszke lepsze ?? jak tempka ?? u mnie spadek, ale musze sie z tym liczyc bo biore znowu Estrofem zeby endo choc troszke sie odbudowalo,a przy wspomaganiu estrogenami moze byc troszke nizsza wartosc, wiec nie zalamuje sie, zobaczymy jutro daje jej jeszcze szanse :blink:

kasiol bralas wczoraj i przedwczoraj po 1/4tabletki tak ? a dzis masz 13 dc dobrze widze ? ja bym mimo wszystko jeszcze dzis wziela, 1/4 czyli 2,5mg na dobe na pewno Ci kochana nie zaszkodzi, choc ja obstawiam owulacje u Ciebie jutro :)

reklama
nuśka a jak łyknę dopiero po 15 to nie bedzie za późno? nie poprzestawia mi to jakos cyklu? tez mysle ze owul jak zwykle 14 dc,
wczoraj mój m. pierwszy raz sam z siebie powiedział " byłoby super jakbyś była w ciąży" sam z siebie... byłam w szoku-bo on wylewny nie jest, a do rozmowy to musze go wyciągać " za uszy" :)
nuśska długi cykl się szykuje:) jest szansa ,że endo sie odbudowało-kiedy usg?
natka teścik 10 juz by wyszedł:)

Ostatnia edycja:
Nuuuśka chyba musiałyśmy w jednym czasie pisać bo nie zauważyłaś chyba mojego posta :-) u mnie tempka bez zmian, dokładnie taka sama jak wczoraj :-( a liczyłam na wzrost...
A Ty spodziewałaś się spadku! To dobrze, bo myślałam że może Cię zaskoczył.. A to ten estrofem bierze sie tez po owulacji?

Kasiol nie mam 10 testów ;-) a co do M to super ze wreszcie okazał wprost że chce dziecko :-) ale normalnie jakbym czytała o moim M- też muszę go na siłę do rozmowy ciągnąć;-)

Ostatnia edycja:
w sumie to polecam Guajazyl bo takiego śluzu płodnego jak dziś to ja u siebie chyba nigdy nie widziałam:) od dziś starania codziennie przez trzy dni:)

natka guajazyl dziala kochana od razu :) dlatego Wam pisalam ze najlepiej pic od 3 dnia przed owulacja do dnia owulacji po 3 lyzki stolowe dziennie - dawno juz nie mialam tyle sluzu co teraz :-p
Estrofem mozna brac po owulacji, najczesciej dziewczyny po in vitro biora go w wiekszych ilosciach by endometrium przytylo na maxa i zarodek mial jak najwieksze szanse na zagniezdzenie :blink:

kasiol nie kochana, nie bedzie Ci w niczym to przeszkadzac :blink:wez o 15.00 1/4tabletki. :tak:

nuśska powiedz mi jeszcze kochana -co ta mała dawka progesteronu działa przed owulacją? chodzi o to żeby wogóle pomogła owu czy jak?
zdecydowalam sie na ten experyment:) chod cykam sie troche-ale że mam gina w czwartek to przynajmniej podejrze co tam sie zadziało, w dodatku bolą mnie piersi-jak nigdy przed owu, zawsze mnie bolały po albo przed samą @, a teraz juz czuje kłucia jakieś

Nuuuśka dzięki za wyjaśnienie :-)

Kasiol ja myślę że piersi mogą Cię boleć od duphastonu mimo takiej małej dawki :-) to jeden z głównych skutków ubocznych :-)

Cześć dziewczynki :*

Nuuuśka coś ta Twoja tempka leniwa, nie chce piąć się w górę... Jutro wizytka u endo-gina, dobrze kojarzę? Miejmy nadzieję że potwierdzi owulację i powie coś mądrego o tych Twoich zwariowanych cyklach! :-)

Kasiol jak dziś? Tempka w górę?

U mnie dziś temperaturka nie spadła, a wręcz przeciwnie- delikatnie poszła w górę. Skusiłam się więc na test i kurcze, dziewczynki jest bladzioch!! Nie żaden cień, tylko bez wątpienia bledzioch, widoczny pod każdym kątem i bez problemu do uchwycenia na zdjęciu! Kurcze, denerwuje się żeby nie skończyło się to jak ostatnio... Bo czuję ból jajników ale sama nie wiem czy jest on taki typowo "małpowy"... Jak jutro tempka nie spadnie ani @ nie przyjdzie to śmigam na betę... Proszę, trzymajcie kciuki żeby tym razem się udało! :*

reklama
hej
natka jakie piękne ,wspaniałe, cudowne info od rana:)
teraz trzymam mocno kciuki,śle pozytywne fluidki ,żeby ładnie się zagnieździło :******** twoje piękne przeczucia się spełniają:)
u mnie tempka jak wczoraj czyli pewnie jutro podskoczy, nie wiem właściwie kiedy w takim razie jest u mnie owulacja czy dziś-przed skokiem, czy jutro w dzien skoku czy w środe, tak czy inaczej zawsze w te dni celujemy wiec chyba nie w tym rzecz, choć nie chce zapeszać, ale też inne nastawienie mam w tym cyklu:)

natka 13 dpo to już prawie bezpieczny termin:) SZCZĘSLIWIE DO LISTOPADA:):****
ale sie ciesze:)

Ostatnia edycja:
Do góry