reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

Nuuuśka a Ty gdzie nam dziś zaginęłaś?? Jak po wizycie u ginki, usg zrobione? :-)

Edit: Nuuuśka teraz dojrzałam na wykresie że plamienie masz? To po usg czy tak po prostu? Może okoloowulacyjne? Dobrze pamiętam że w poprzednim pokręconym cyklu też takie miałaś?

Ostatnia edycja:
reklama
natka :) ja jeszcze w ciąży nie jestem a imię czeka:) choc fakt ,ze do rozwiązania może sie jeszcze decyzja zmienić albo utwierdzić:)
Mateuszek pięknie ( mam już dwóch w rodzinie) Szymek też mi się podoba, Marcel też super:) Leoś jak mój pradziadek:)
my właśnie z Kali robiłyśmy z masy solnej-mamy dwa anioły i kota , no i słoneczko dzieło Kali. Czekam aż sie wypieką a że pierwszy raz robimy to jestem ciekawa czy sie aby nie pokruszą:)

nuśśka masz naprawde długie te cykle, no i te plamienia -myśle że okołoowulacyjne ale to musi ginka dokładnie sprawdzić,może za dużo tych witamin i wspomagaczy? trzymasz ręke na pulsie ,zeby sie nie przestymulować?ja jutro ide po syropek-za twoją radą, no i łykne tą 1/4 dupka,taka tyci tyci dawka nie powinna zaszkodzić, a jak ma pomóc-to do dzieła:)
akuku Emilek taki okrąglutki:) ale bym go wycałowała:*******

Kasiol ja z kolei nawet nie myślę o imieniu bo nie chcę się bardziej na to wszystko nakręcać... Jedno tylko co mam w pewnym sensie sprecyzowane to chciałabym córeczkę :-) no ale oczywiście z synka będę się równie mocno cieszyć :-)
Ale masz fajne pomysły na spędzanie czasu z Kali! Masa solna- super pomysł! Koniecznie daj znać jak wyszło jak już się wypiecze :-)
A co do Ciebie nuuuśka to moze faktycznie kasiol ma rację- czy te plamienia nie mogą być spowodowane tymi wspomagaczami?

hej!

Kasiol a jak wyniki emka? Podaj z checia bym zobaczyla

Natka czas uplynnienia powinien byc jak najkrotszy u nas na wynikach nie ma tego bo my nasienie wiezlismy,nie bylo oddawane na miejscu.

Nuuuska a ja nadal uwazam ze szukanie dziury w calym nei jest dobre. Jestescie zdrowi wiec nei powinnas szukac na sile niczego. Za bardzo sie nakrecilas na te starania. Odpusccie troche bo nie dlugo niczym innym nie bedziesz zyc,

Akuku Emis jest cudowny! Zacalowala bym go chyba :)

hej :)

patu$ka nie uwazam zeby to bylo szukanie dziury w calym. Normalna kobieta w trakcie owulacji ma endometrium na granicy 8-10mm. Moje nie wynosi nawet 5mm wiec szanse na zagniezdzenie sa zadne.
Nakrecenie sie na starania...po roku nie mam zamiaru siedziec z zalozonymi rekami i czekac, bo czekanie jak sie okazuje nic dobrego Nam nie przynosi, a miesniak niestety czekac nie bedzie bo nadal rosnie.
Do tego moje problemy z tarczyca i jestem ze tak powiem w kropce. Samo sie to nie rozwiaze niestety a ja nie z tych co odpuszczaja i czekaja az cud sie stanie. Przy problemach z endometrium na ciaze niestety nie ma szans i wie to kazdy, jak bylo zreszta miesiac temu, a ja nie mam ochoty przez najblizsze pare lat dolowac sie tym ze sie nie udaje, nie szukajac przyczyny.
Zdrowy to jest Ł. Ja niestety nie jestem,czego wczorajsze usg najlepiej dowodzi.

kasiol te plamienia sa spowodowane odstawieniem estrogenow w moim wypadku, ginka jak sie okazuje nie przewidziala tego,ze ubytki w estradiolu mam jeszcze wieksze..:zawstydzona/y: musze w przyszlym tygodniu powtorzyc badania i w przyszlym cyklu bede brac mniejsza dawke ale dluzej, co powinno sprawic ze cykl sie nie wydluzy,ale i plamien nie bedzie.

Wczoraj na usg okazalo sie, ze po odstawieniu Estrofemu endometrium nie uroslo jak powinno, wczoraj mialo 3,8mm.....tragedia po prostu, do tego mam jeden pecherzyk w prawym jajniku o wym. 21x20mm ale przy takim endometrium nie ma szans na to, zeby zarodek sie zagniezdzil.Cykl skleslony, a ja szukam nowego lekarza, bo ginka wczoraj powiedziala, ze tu powinien pomoc specjalista bo przez wzrost miesniaka ( ktory ma juz prawie 2cm) hormony zaczynaja wariowac, a ona po prostu jak i rok temu nie wie jak to leczyc.Szkoda slow...uslyszalam wczoraj ze mam sobie kupic pieska.
...brak slow.Przeryczalam pol wieczoru bo znowu zostalam bez lekarza :no: i w ogole to jak ginka mnie wczoraj potraktowala...zdolowalo mnie to strasznie.

Ostatnia edycja:
nuśśka przykro mi bardzo, domyślam się jak cierpisz, czyli teraz wiesz ,ze jednak jest cos co wam przeszkadza-mnie też wydaje się zbywaniem -gadanie ,że zdrowi ale cierpliwości brakuje, ciepliwość nie pomaga w zagnieżdżeniu , cierpliwość nie pomaga ciałku żółtemu!myśle jescze czy nie lepsze od tabletek -byłoby zmienić dietę na tą która wpływa na endo-wydaje mi sie ze czytałam o czymś takim... są tacy co uważają ,ze witaminy w tabletkach to placebo a najlepsze są takie z jedzenia. Co do kliniki leczenia niepłodności-hmmm tam zaczniesz wszytko od nowa, a co najgorsze kasują tyle ile tylko można wyciągnąć od pacjenta- na maxa. Wydaje mi się ,ze jeszcze gorzej ma taka osoba która wie więcej niż nie jeden lekarz by chciał wiedzieć:) :( a nie myślałaś o ginekologu -endokrynologu-wiem że są tacy:) a mięśniak-długo go masz? od kiedy? moja kol. miała i miała na to zapisane tabletki anty!

patuś nie robilismy jescze badań, niestety czekam na wypłatę i moją wizyte przy okazji. Przez to rodzinne zapalenie spojówi straciłam 320 zł na kropelki do oczu, wizyty u okulisty;/ i kasa na badanie sie rozeszła, za to kupiłam sporo witamin- Salzwazin, Selen + ..., Kwas Foliowy, Żeń-Szeń, Magnez +... na razie m. łyka-bo to tez ważne, ja sie nagimnastykuje kase wydam a tabletek łykac nie bedzie-na razie łyka ma już 9 pełnych dni:) W czwartek następny mam wizytę i zapytam ginke, czy jakies wspomagacze dla m. to tylko od urologa, czy ona tez moze zapisać cosik ( są jakieś na receptę leki) jeszcze myślę o diecie-dużo jajek, sok z aronii...

natka dziś nasze aniołki( i kota ,słoneczko) będziemy malowały:) Kali uwielbia "robótkować" a na jej ciągłe "nudzę się" zawsze chwila niemarudzenia:)

kasiol ja ide teraz w srode na wizyte do endo-gina, podobno dobry lekarz ( byle by sie nie okazalo, ze jak ostatni,ktory na pierwszej wizycie doszedl do wniosku ze u Nas tylko IUI...), wiec znowu jakas mala nadzieje mam, ale musze przygotowac sie na to, ze nic nowego sie nie dowiem i bede musiala szukac dalej kogos kto zechce sie podjac leczenia :zawstydzona/y: Co do miesniaka..mam go od zeszlego roku, od czerwca.Nie rosnie jakos diametralnie, ale rosnie, w zeszlym roku mial 13mm, wczoraj juz prawie 20mm.Niestety jest za maly zeby go usunac, ta lekarka twierdzila, ze nie moze przeszkadzac w staraniach, ale lekarz ktory kiedys robil mi usg na jej polecenie ( bez jej obecnosci ) powiedzial mi, ze nie dosc ze jej podsluzowkowy ( wiec rosnie do srodka macicy a to gorzej ) to jeszcze jak to okreslil "tak dziwnie zachodzi na endometrium, jakby je uciskal.." Do diety wprowadzilam wiecej produktow zdrowych - nie jemy juz bialego pieczywa, ryz tylko brazowy badz czarny, staram sie ograniczyc wszelkie zapychacze i slodycze, ale wiem, ze estradiolu niestety nie podniesie sie niczym innym jak lekami:zawstydzona/y:sek w tym zeby dobrze wszystko dobrac,i monitowac zeby ladnie zaczelo na reagowac na leczenie.
Lekarka umyla rece po raz kolejny..to samo zrobila rok temu,teraz doszla do wniosku ze jestem dla niej zbyt skomplikowanym przypadkiem i nie bedzie juz sobie zaprzatac mna glowy. Strasznie to przykre, i boli mnie najbardziej to jak ktos taki podcina mi skrzydla...mowi, ze sie nie uda, ze nie wie juz co dalej..uwaza sie za Boga zeby decydowac o tym komu naleza sie dzieci a komu nie :confused:

Powod tego wszystkiego okazal sie tak maly mozna by powiedziec, ale jak sie okazuje za duzy na czyjes kompetencje..:-(
A ja nie naleze do osob ktore beda czekaly z zalozonymi rekami, jak cos sie podzieje, a moze nie. Bo moze sie uda, a moze sie nie uda..a moze kolejna ciaza biochemicza..:no: Dlatego patu$ka nie zrozum mnie zle, ale uwazam ze stwierdzenie ze szukam dziury w calym nie bylo do konca w porzadku, bo gdyby to 'cale'bylo to byloby zupelnie inaczej.Ale tak nie jest a wiele bym oddala zeby bylo inaczej. I na pewno starania nie zdominuja mojego zycia, nie jestem jakas nawiedzona baba ktora wymyslila sobie ze zajdzie w ciaze i tak musi byc. Zyje normalnym zyciem, ale kiedy trzeba skupiam sie na tym co trzeba, zajscie w ciaze jest dla mnie czyms waznym, ale na pewno nie wazniejszym od tego co juz mam. Od Łukasza i Oli.

Nuuuśka ze masz kupic pieska? No co za bezczelna baba!! Ale bym jej nagadała :/ kochana wiem jak bardzo jest Ci ciężko, wiem co to znaczy jak są problemy tak naprawdę nie wiadomo skąd... Przede wszystkim nie trać nadziei! Niedługo masz wizytę w tej poradni ginekologii endokrynologicznej tak? Na pewno tam w końcu trafisz na lekarza z prawdziwego zdarzenia, który porządnie się Tobą zajmie! :*
Co do endo to szczerze Ci powiem ze nie wiedziałam że w ogóle jest mozliwosc zeby tak "schudło" bez @ :/ może te plamienia są spowodowane właśnie zluszczaniem się endometrium? Kochana głowa do gory i walczymy do końca !! :*

Kasiol mam nadzieję że pokażesz nam dzis efekty Waszej pracy :-)

Nuuuśka dobrze że masz takie podejście- staranka nie moga zdominować życia! Masz dwie ukochane osoby, które będą z Tobą zawsze- bez wzgledu na to co sie stanie i czy Wasza rodzina powiększy się teraz czy za kilka miesięcy :*

Ostatnia edycja:
nusska nie bierz tak do siebie tego, bo to nie ma sensu, patuśce napewno chodziło o oderwanie sie od starania-nie myslenie, bo tak też radzą większości lekarze ( dac sobie spokój -a samo przyjdzie) ja tez w to nie wierze-bo jakis powód byc musi,że miesiace lecą a ciąży nie ma. Co do Endome rano poczytałam troche-i jest to częsty niezauważony powód braku ciąży. Nuśśka dla pocieszenia gorzej jest mieć duże a o złej budowie, niż za małe które można leczyc!
Re: Zmarnowałam czas i pieniądze -badajcie endome - Niepłodność - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl

ja swoją drogą ,zapytam ginke na wizycie o to jak wygląda moje-bo zawsze słysze ,że wszystko ładnie pięknie a może jednak czegoś nie widzi:)

reklama
Nuska ozesz kurna..co to za lekarz co do starajacej osoby mowi kup sobie psa...no s.u.k.a. normalnie..wrr...
Ja wieze ze znajdziesz dobrego lekarza ktory sie podejmie!!!

Leze w wannie pierwszy raz od porodu...m ma mleko w butli wiec zawsze moze malem dac..uff chwila relaxu dla mnie.

Aaa mowicie ze zacalowaly buscie Emilka...tak wlansie jest kazde z nas go co chwile caluje...ja , m I chlopcy...caly czas mowoa nasz Emilek jest taki slodziutki hihi.

Dobra myje sie bo woda stygnie.

Do góry