reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

natka dokładnie-leczenie experymentalne! jeśli chcemy potraktowania poważnie to trzeba wyłożyć z 7 tysięcy( czytałam ostatnio -ze w prywanej kliniece leczenia niepłodnosci... tyle trzeba mieć na start)
tak być nie powinno!
nuśśka to probuje w tym cyklu-mam chyba z 3 tabletki jesczez, a czy od owulacji do dupka 2 razy 1 robisz przerwe jedno, dwudniową?
ja mam owu zwylke 14 dnia, 16 dni dostane recepte na dupka ( przynajmniej mam nadzieje) jesli wezne przed owulacją po 1/4 tabletki to czy moge zrobić ta przerwe?

reklama
kasiol tak kochana, przerwa jest wskazana ! Bierzesz 1/4 na 3 dni przed, na 2 dni przed i 1 dzien przed. Zle wczesniej napisalam, w dniu owulacji nie bierzesz ( chodzi o to, zeby progesteron minimalnie sobie ladnie podskoczyl jeszcze przed peknieciem pecherzyka ale nie w jego trakcie ), i potem dopiero od 2-3dpo po 2x1 dziennie. Do tego Acard po1 tabletce dziennie, ale dopiero po owulacji, choc Ty nie mozesz prawda ? dobrze pamietam ?

Co Wam jeszcze moge polecic z rzeczy sprawdzonych, niedrogich a czyniacych cuda...Guajazyl ( syrop ), pity na 3 dni przed owulacja po 3 lyzki stolowe dziennie, ja dzis lyknelam jedna, bo na tescie znowu zaczyna pojawiac sie krecha, mam nadzieje, ze jutrzejsze usg pokaze Nam ze owulacja bedzie i to niedlugo :blink:

natka niestety :( tak to wlasnie wyglada eh. Tu nawet nie chodzi o eksperymentowanie, ciezko dobrac ta wlasciwa, najlepsza dawke dla kazdego pacjenta, u mnie niestety tak to wyglada...cos za cos :-(Endometrium tydzien temu w poniedzialek na usg mialo 8,7mm, dzis musi wiec juz byc piekne licze na ponad 12mm :tak:co by bylo cudnie po prostu w momencie owulacji, smieje sie, ale jedna z wazniejszych rzeczy jest dobre lozeczko dla dzidzi ;-)

Nuuuśka a ten guajazyl to czasem nie jest lek wykrztuśny? O ile czegoś nie pokręciłam ;-) a jak on wpływa na owulację? Mam nadzieję że dziś już testy pokażą wyraźny pik! :-)

Miłego dnia kochane :*

natka rozbija śluz:) juz doczytałam:) czyli wiesiołek na śluz a 3 dni przed ovu Gułajazyl na jego rozbicie:)
zawsze jakieś lepsze warunki dla często słabych plemniczków:) mysle czy nie spróbowac tego dupka przed:)
tyśka a co u Ciebie zaczełaś nowy cykl?

Kasiol dzięki :-) w sumie fakt :-)

A mam pytanie do tych z Was, które robiły badania swoich M.- tak się zastanawiam jaki powinien być czas upłynnienia? Ile mieli Wasi panowie? Dobrze rozumuje że jak najkrótszy? Bo niby napisane na wynikach jest że wynik graniczny to 60 minut.

Hej dziewczyny:) Natka nieststy nie pomogę Ci w kwestii badań, bo nie robiliśmy. Jak się czujesz?Tysia coś nam zupełnie zniknęła...Akuku jak tam malutki cudek? Grzeczny czy już z lekka mamę terroryzuje?Patuś a TY gdzie jesteś? Lepiej już z Ł?Kasiol M bierze już jakieś suplementy na poprawę nasienia? Nuuśka czekamy na Twoją owu:) Mam nadzieję, że już na dniach. Coś ostatnio Ci cykle fiksują...

Hej
Nuska trzymam kciuki za wizyte i oby te wszystkie wspomagacze daly w koncu efekt.

Paulinka u nas dobrze, Emilek ma problem z bakami i to jedyne co nas meczy..od wczoraj daje mu gripe water i jest lepiej.

Emis ma juz 6 tygodni i wlasnie tak spi w bujaczku, czekamy na health visitor bo miala przyjsc o 10.30 go zwazyc a tu juz 12..wrr a taka piekna pogoda i az chce sie na spacer wyjsc !!
Wkurza mnie taka "punktualnosc"

Natka trzymam kciuki by ten inny cykl byl tym jedynym magicznym.

Kasiol za Cie rowniez mocno kciuki trzymam.

Patuska jak tam , oby sytuacja z m sie poprawila.

Paulinka a Ty jak sie czujesz? Maluszek juz kopie ?

Zmykam obiad przygotowac bo jak tak dalej pojdzie to spacer dopiero po obiedzie zaliczym5.

A tu zdjecua Emiska jak spi sobie slodziutko.

Załączniki

• 20140219_120015.jpg
    20140219_120015.jpg
    23,3 KB · Wyświetleń: 24
Paulinka dzięki- w sumie czuję się ok :-) (.)(.) bolą ale coraz mniej, za to dużo latam do wc ale tak mam często przed @ ale nie pamiętam czy tak wcześnie.. Tempka jak widać trochę spadła ale na razie o tym nie mysle :-) i staram się mimo wszystko nie nakręcać w żadną stronę ;-)

Akuku ale Wam rośnie Emil :-) dobrze że wszystko ok bo dawno Cię nie było:-)

Akuku Emiś jaki puciatek się zrobił:) Śliczniusi jest:)Natka co ma być to będzie, a zaciskam kciuki, żeby było dobrze:) Ostatnimi czasy się u Ciebie coś ruszyło- bladziochy się zaczęły pojawiać, więc najwyższa pora, żeby bladzioch zmienił się w piękną różową kreseczkę, a potem w takiego puciatka jak Emiś:)A mój maluszek kopie i to całkiem sporo, skacze po pęcherzu, coś tam sobie majstruje od czasu do czasu łapkami jak się domyślam. Uwielbiam to do tego stopnia, że potrafię się budzić w nocy, żeby się z nim bawić w kopanie:) No i imię już ma:) Tydzień batalii się wczoraj zakończył kompromisową decyzją... Ja chciałam Marcela, ewentualnie Tymka lub Antka, Ł. się marzył Kubuś, Leonek lub Szymon- no więc stanęło na Mateuszku. Jakoś nie mamy innego pomysłu... Grunt, że imię wybrane, chociaż jakoś tak w 100 % niestety nie jesteśmy przekonani.

reklama
Paulinka już imię wybrane? Szybciutko :-) a że nie jesteście jeszcze w 100% przekonani to nic- jeszcze macie czas na zmianę decyzji :-)

Do góry