reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

Hej :*

Nuuuśka dobrze że masz usg, będzie wiadomo co tam się u Ciebie dzieje. Choć wygląda że być może drugie podejście do owu lada dzień bo tempka cały czas Ci spada - pewnie dlatego żeby miała od czego się odbić :-)
Co do endometrium to domyślam się że jest konieczne brać coś na jego poprawę ale może dawka mniejsza? Niefajne są takie długie cykle- wiem coś o tym :-(

Kasiol mmm spacerek :-) zazdroszczę!! Taka piękna pogoda że tylko na spacerek się wybrać :-)

A u mnie dziś kolejny skok, podoba mi się ta tempka hehe :-) tylko na ovufriend nie wygląda ładnie bo wydaje się być dość niska- na enpr byłoby to wszystko dużo ładniejsze i wyraźniejsze...

Miłego dnia :*

reklama
natka to zaloz sobie konto na FF :) tam sa na prawde fajne funkcje, a os prawie tak samo dokladna jak na enpr :)
Co do cykli, niestety wiem ze okropne sa takie wydluzone, ale ja juz teraz zmniejszylam dawke :/ miesiac temu bralam po 6 tabletek dziennie przez 5 dni 8-12dc, w tym cyklu po 4 dziennie od 8-12dc i dalej jest to samo, niestety to jak metoda prob i bledow, bo wazne jest to zeby endometrium bylo jak najgrubsze, ale nie wiadomo jaka dawka bedzie dla mnie najlepsza zeby nie wydluzyc zbyt cyklu. Przy dziennej dawce 1 tabletki endo bylo za cienkie, teraz biore 4, nie wiem , pogadam z ginka zeby w nastepnym cyklu sprobowac z 3 dziennie.
Trzymam kciuki za Twoj cykl kochana :tak:

Matko nuuuśka aż 6 dziennie?? Wow ale ginka poszalała z tą dawką w sensie ilości tabletek :-)
No ale w sumie najważniejsze żeby się w końcu udało więc jeśli tyle masz brać to bierz :*
A jeśli chodzi o mnie to wyjątkowo pozytywnie jestem nastawiona do tego cyklu- pewnie się to na mnie zemści i @ przyjdzie i będę znowu zdołowana- no ale jakoś tak nie umiem bardziej z umiarem do tego w tym miesiącu podchodzić bo jest kilka rzeczy, jakich wcześniej nie miewalam bez leków (np masakryczny ból (.)(.) bez przyjmowania duphastonu). Duże nadzieje mam chyba :-)

wydaje sie duzo, ale pewnie chodzi o szybszy wzrost przy krótszym zażywaniu ? co do duphastonu to w sumie jestem w szoku, nie mogłam znaleść nigdzie info o tym, jak w takim razie sie to bierze? ile dni dokłdnie przed owu? ja mam srednio od 13do 14 dnia cylku wiec łatwo sobie wpasowac:)
natka ob przeczucia się sprawdziły! a nie myślałaś o dupku? staranka idealne, owulacja tempka potwierdzona wiec może małe wspomaganko?

Kasiol pewnie że myślałam o dupku. Ale stwierdziłam, że nie będę na razie go brać. Jeśli test za parę dni będzie pozytywny (oby :-)) to wtedy ewentualnie będę go brała. Chcę tym razem spróbować "naturalnie" skoro z dupkiem dwa razy pod rząd się nie udało mimo bledziochów :-)

Natka zaciskam za Ciebie kciuki:) Oby przeczucie się sprawdziło:)
Nuuśka u Ciebie owu może się tego dupka przestraszyła:)

Dziękuję Paulinka :-) a właściwie nie dziękuję żeby nie zapeszać :-D a jak tam u Ciebie?? Lepiej już się czujesz? :*

natka kochana ale to sie tylko wydaje tak duzo, 1 tabletka Estrofemu zawiera tylko 1mg estrogenow, wiec dziennie przyjmowalam zaledwie 6mg czystego estrogenu, teraz 4mg wiec to na prawde nie duza dawka, a podchodze do tego juz bardziej na spokojnie, bo jakos musze uzupelnic brak estrogenow w moim organizmie, tak jak przy przeziebieniu uzupelniamy witamine C ktorej brakuje, tak teraz u mnie jest ubytek tego, niestety nie ma innego zlotego srodka by temu zaradzic, jedynie Biosteron DHEA moze pomoc, ale tu musze zbadac poziom czystego DHEA w krwi, ale to zrobie dopiero w ewentulanym kolejnym cyklu :zawstydzona/y:

kasiol znajde Ci w domu artykul o tym, teraz nie mam zbytnio czasu, ale regula jest taka ze bierze sie 1/4 tabletki Duphastonu od 3 dnia przed owulacja, do dnia owulacji. :blink:

paulinka heh nie nie kochana, tak mala dawka progesteronu nie ma wplywu na zahamowanie owulacji :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Nuuuśka no domyśliłam się że dawka pewnie jakaś olbrzymia nie jest ale ilość sztuk tabletek wydała mi się masakryczna hehe :-) ale powiem Ci że przykre to jesy że w Polsce leczy się nas metodą prób i błędów :/ zamiast zrobić raz a porządnie badania żeby dostosować dawkę to w każdym kolejnym miesiącu robią eksperymenty... Masakra jednym słowem!! Oby jednak kolejne badania nie były konieczne- niech owulka faktycznie się pojawi i oby cykl miał piekne fasolkowe zakończenie :-) :*

Paulinka super że to tylko jednodniowy gorszy dzień :-)

Do góry