reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

paulinka jesli chodzi o zagniezdzenie to jest to nawet wskazane by od okolo 6dpo do 13dpo zastosowac przerwe w wspolzyciu, gdyz niestety w tym czasie nie wplywa ono pozytywnie na zagniezdzenie sie zarodka :blink: wiec to na pewno pomaga :tak:

natka ja juz prawdopodobnie jestem po owulacji :p mysle, ze w nastepnym tygodniu sobie ja zbadam, zeby miec to juz z glowy, jednak kiedy wiesz ze wszystko z badaniami jest w porzadku to jest latwiej bo mozna pewne rzeczy wykluczyc a innymi zajac sie z wieksza uwaga.
A ten endo, to ogolnie Poradnia Szpitalna Ginekologii - Endokrynologicznej, jest tam swietny lekarz jednak on niestety nie schodzi do poradni, pracuje tylko na oddziale, ale endokrynologow maja bardzo dobrych, wiec licze ze moze w koncu trafie na rozsadnego lekarza ktory bedzie wiedzial jak ugryzc temat mojej tarczycy :blink:A co Twoich staran - kochana, najplodniejszy dzien to dzien przed owulacja, wtedy szasne na zaplodnienie sa najwieksze wiec akurat z tym wstrzeliliscie sie idealnie :)

reklama
Nuuuśka no rzeczywiście- leniwie bo leniwie ale idzie ta tempka u Ciebie w górę :-) więc faktycznie po owulacji już możesz być! :-) więc tylko czekać teraz na efekty staranek kochana! :-) trzymam kciuki :* znowu prawie leb w łeb idziemy jeśli chodzi o cykl :-) widzę że zalożyłaś nowy wykres- chyba lepszy niż ovufriend bo jakoś tak wyraźniej na tym wszystko widać- trochę jak na enpr :-)

Patuś ehh jak problemy to problemy wszędzie.. Ale na pewno wszystko się Wam poukłada :*

A ja w ten weekend zjazd na studiach mam także nie miałam wcześniej czasu zajrzeć do was :-)

natka wykres na FF mialam juz jakis czas, ale dopiero teraz udalo mi sie udostepnic :) Wiele dziewczyn ma tam wlasnie wykresy, dla mnie ta stronka jest o wiele lepsza od ovufr. tyle ze calkiem po angielsku, ale tam sama mozesz sobie dodawac nazwy polskich lekow, podobnie jak na ovufr. wiec jest w porzadku :tak:
Sadze ze jestem juz po owulacji, niestety Estrofem wydluza I faze cyklu, co za tym idzie powoduje ze masz w organizmie wiecej estrogenow wiec i temperatura bardziej leniwa, choc miesiac temu zaczelo sie lepiej :zawstydzona/y: no zobaczymy.

Hej :**
Matko co za dzień!! Zmęczona na maxa jestem i jakoś mi tak niedobrze dzisiaj ehh :/ ale w końcu jestem w domu więc smigam się wykąpać i wchodzę odpoczywać pod kołderkę :-)

Nuuuśka a Ty masz teraz na dniach monit jakiś? owu byłaby zapewne potwierdzona :-) choć widzę że u Ciebie też dziś spadeczek- identycznie jak u mnie :-) a dziwne że ovufriend jeszcze nie wyznaczył Ci owulki. Dziwny on jest jednak :-)

hej hej hej
ale czas ucieka, pracy co nie miara a sił jakos mi brak ostatnio na wszystko, prace które wziełam na weckend jak przyniosłam w piatek tak leżą do teraz. Pozostaje mi przygotowac się psychicznie na pracowity cały tydzień;/
czas wywalić z profilu enpr i wstawić tego "bezpłodnego" ovufrenda:)
wizyte umówiona mam na 27 czyli 16 dc, szkoda że nie udało mi sie na 14 choc z drugiej strony usg po ovulce jescze chyba nigdy nie mialam-a powinno byc widać czy była czy nie:) tak czy siak trzeba sie wczesniej postarac:)
nusska widziałam ze masz przez kilka dni 1/4 dupchastonu? na co to ?właśniwie ide do ginki przede wszystkim dla tej recepty na dupka, ale przymoniec sie nie zawadzi, zastanawiam sie jescze czy gin moze zapisac jakies leki dla m. na plemniki? czytalam o paru specyfikach ale sa na recepte, m. znalazł nawet urologo-przyjmuje nawet do 20,wiec idealnie-ale chyba potrzebne jest skierowanie(?)
a wam jak mineła niedziela?

Hej :*

Znowu poniedziałek... :-(

Kasiol na usg zaraz po owulce widać płyn z pękniętego pęcherzyka i ciałko zolte :-) fajnie że będziesz miała właśnie po owu to usg bo przynajmniej będziesz miała ją w 100% potwierdzoną ;-)

Zmęczona coś ostatnio jestem- nie mogę dospać :-(
Lecę do pracy! Miłego dnia :*

Jestem i ja poniedziałkowo... Ciśnienie 88/59, wymioty od rana, ból głowy- pięknie się tydzień zaczął. Sił na cokolwiek brak:(((

Paulinka ojj :-( zdrowia życzę :**

Nuuuśka jednak wygląda że owulacji u Ciebie nie było kurde :/ aTy bierzesz ten lek na endo? Może to on Ci tak tą owulacje przesuwa?? Może ginka powinna zmniejszyć Ci dawkę albo zalecić krótszy czas przyjmowania tego... Bo to niedobrze żeby owulacja była tak późno chyba- mój poprzedni gin mówił że przy późnej owulacji pęcherzyki są gorszej jakości czy coś. Ale jak wiesz to on był dziwny więc nie wiem czy faktycznie tak jest. Kiedy masz jakąś wizytę u ginekologa?

hej
cisza jak makiem zasiał:)
paulinka wczoraj taki "okropny" dzien, ciśnienie bylo niskie, tesciowa tez sie ledwo na nogach trzymała choc miała tylko nizsze cisnienie bez innych dolegliwości...
my za to byliśmy na mega długim spacerze, spotkaliśmy dwa bociany :)
dziś po południu robimy anioły z masy solnej z Kali:)
nuśśka, patuśka , tyśka co u Was dobrego się wydarzyło-nie słychać Was, nie widać:)?

reklama
hej hej jestem jestem
podczytuje Was codziennie, ale jakos brak czasu na wszystko. Wczoraj wrocilam tak padnieta do domu, ze ledwo na oczy widzialam :zawstydzona/y:

kasiol pytalas po co biore 1/4 tabl. Duphastonu. Naukowo zostalo udowodnione to, ze wyzszy poziom progesteronu jeszcze przed owulacja pomaga w zaplodnieniu, kobiety przystepujace do in vitro biora go czesto :blink:tzn duphaston, ale wazne by brac go tylko na 3 dni przed owulacja i to w ilosci nie wiekszej niz 1/4 - 1tabl.

natka no niestety nie mialam owulacji, zapewne bedzie drugie podejscie, tylko pytanie kiedy eh..niestety nie ma innego wyjscia poza braniem estrogenow zeby poprawic grubosc endometrium :| co za tym sie wiaze, musze przygotowac sie na to, ze cykle moga byc dluzsze, ale pecherzyki ktore dojrzewaja w tym czasie sa tak samo wartosciowe jak te przy pierwszym podejsciu, po prostu pecherzyk ktory nie pekl wczesniej wchlania sie i na jego miejsce dojrzewa nowy :blink: Niestety u mnie cykle to jedno wielkie archiwum X i nigdy nie wiadomo co nas spotka :/ jutro mam wizyte u gin i usg, dobrze, bo zastanawiam sie co sie tam dzieje.

Do góry