reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

Hej.
Bylam u lekarza
Dr powiedziala mi, ze :
Zebym mogla byc zapisana do kliniki nieplodnosci musze starac sie uwaga uwaga .... 3 lata o dziecko bez sukcesu, najlepiej nie miec dzieci I miec 35 lat zeby zrobic inne badania niz progesteron wczesniej niz po 3 latach... Wiec mam keep trying I tyle. Pewnie jak juz bede sie starac 3 lata to mnie zapisza... A I powiedziala ze plamienie w 7 cyklu to byla implantacja bo mialam ladny progesteron I ze mam teraz przysc w 7 dniu po.owu I ze mam mirzyc tempke.
A takie plamienia chwilowe sa w normie tymbardziej ze mam dosc regularnw cykle tzn. Nie mam powyzej 45 dni.
Mam nie myslec (ale mierzyc tempke ) I sie seksic...a to dziwne bo myslalam ze w ciaze zachodzi sie od jedzenia cukierkow... Ku.rwa to wiem czemu mi sie nie udaje.

bylam u znajomych wypilam 2 drinki I mnie rozwalilo...heh

Dobranoc.

reklama
dokładnie, tak nas traktują. Trąbia wszem i obec , że kobiety mają coraz większe trudności ze zajściem w ciąże-stres...a z drugiej strony jak idziesz do lekarza to ten ma cie w nosie. Ja wiem , że to nie sklep internetowy gdzie wybiore sobie kliknięciem dogodny termin, ale żecie to nie bajka, nie zawsze można sobie pozwolić na to co się chce. U nas -od poczatku wiedziałam , ze nie bedziemy mieli jednego dziecka-bo nie:)
ale było nam naprawde ciężka-oboje na stażu z biura pracy, pare przygód nieprzyjemnych po drodze...-dzięki Bogu dostaliśmy prace, kokosów z tego nie ma ale, gby zdobyliśmy stabilizację-powiedzmy:) zaczeliśmy się starać o drugie dziecko i mija już rok, Kalina coraz większa, a lekarze każą czekać i bawi ich nasze zaangażowanie.Niestety na NFZ mamy beznadziejnych lekarzy -sprawdziłam osobiście-mimo że mają sprzęt w gabinetach nie chce się im go użyć, a prywatnie -hmmm z chęcią moge iść na jedną wizyte ale wiem że przy monitoringu to koszty bardzooo duze,gdyż na jednej wizycie się nie skączy... szkoda gadać...:)
katherine trzymam kciuki i czekam na wieści dobre :)

W polsce w niemczech mowi sie o nie plodnosci po roku nieudanych staran, w uk po 3 latach ...jak to uslyszalam to mnie zagielo :/:/
Ale nic nie zrobie... Zbadali progesteron stwierdzili ze mam owulacje I ze pewnie wszystko jest ok.
Moge zbadac jeszcze raz czy dwa progesteron by stwierdzic czy napewno dochodzo do owulacji u mnie...
Kurdr gdyby byl zly progesteron to by cos zaczeli dzialac a tak to nie bo po co.
Zreszta ona stwierdzila ze teraz byla ciaza (plamienie w 7 dpo I poz. Test I spozniona @)i napewno nam sie uda bla bla bla...
Wkurza mnie to ahh...

W polsce w niemczech mowi sie o nie plodnosci po roku nieudanych staran, w uk po 3 latach ...jak to uslyszalam to mnie zagielo :/:/
Ale nic nie zrobie... Zbadali progesteron stwierdzili ze mam owulacje I ze pewnie wszystko jest ok.
Moge zbadac jeszcze raz czy dwa progesteron by stwierdzic czy napewno dochodzo do owulacji u mnie...
Kurdr gdyby byl zly progesteron to by cos zaczeli dzialac a tak to nie bo po co.
Zreszta ona stwierdzila ze teraz byla ciaza (plamienie w 7 dpo I poz. Test I spozniona @)i napewno nam sie uda bla bla bla...
Wkurza mnie to ahh...

Skoro ona twierdzi ze byla ciaza to powinnas na ten cykl dostac dupka albo luteine. Ja bym radzila ci tak. W Polsce skoluj sobie recepte na luteine bo podejrzewam ze predzej na nia dostaniesz niz na dupka. Albo sprobuj bez recepty tylko to bedzie 100 % odplatnosci,moze w ktores aptece sprzedadza. Roznie jest z tymi lekami. I wtedy od 16 do okresu albo do 25 dc bierz. Moze nie mozesz podtrzymac ciazy i wystapilo samoistne poronienie. No skoro lekarka postawila diagnoze powinna cos z tym zrobic. Bo mozesz miec tak co miesiac,przeciez.

Patuska ale nie wiem czy mi ktos da... Ja nie mam jak sobie zaltwic...musi to byc ginekolog ??

reklama
Akuku 3 lata ?:szok: nosz ku*** cudnie na prawde,w tym czasie to na bank nabawic sie mozna deprechy, a wyleczyc troche gorzej.Jezeli chodzi o luteine i duphaston obowiazek wypisania ma lekarz rodzinny jezeli nie masz w miejscu swojego zamieszkania ginekologa, badz po prostu w zastepstwie. Ale obowiazek wypisania ma jak najbardziej, tym sie nie martw Kochana. Ale nie rozumiem jednej rzeczy - jak lekarka mogla Ci powiedziec, ze w 7dc byla implantacja i nic z tym nie zrobic, nie zlecic dodatkowych badan ani jakichkolwiek lekow ?
Tak jak pisze patu$ka moze nie mozesz podtrzymac ciazy, skad ona moze wiedziec, ze takie sytyuacje nie beda sie powtrzac ? Przeciez nie daj Bog powtorzy sie sytuacja w tym miesiacu,za kolejny miesiac np...bez zadnej ingerencji lekarza i pomocy farmakologicznej moze sie to negatywnie odbic na Twoim zdrowiu, nie mowiac juz o samopoczuciu.

Wstalam dzis rano i zmierzylam tempke..35.6:eek: Wiem, ze mierzylam tempke dosc wczesnie, ale dziwne ze taka az niska :dry:

Do góry