reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

akuku Emilek jest przesliczny, mowilam juz ?????? :D super ze ladnie przybiera na wadze, oby tak dalej !!! :*

natka dziekuje ze pytasz. U ortodonty dobrze. Ola miala zdjecie panoramiczne, zgryz ma w miare w porzadku, nawet widac juz zalazki 8, ale aparacik na pewno wstawimy chocby na rok, z tym ze najpierw musimy sie pozbyc ruszajacej sie czworki i podreperowac jakosc zabkow ktora niestety pozostawia wiele do zyczenia :| to co widze ja zawuazyla wreszcie obca osoba ( do tej pory Ola chodzila do znajomej dentystki takze ta nie wszystko przedstawiala takim jakie jest ).Ola ma bardzo duzy osad na zebach, po prostu ich nie domywa, musi wziasc sie za pozadne szczotkowanie, w przyszlym miesiacu kupujemy szczotke elektryczna i przestawiamy sie wszyscy :happy2:
Dzis tez przyszly wyniki mojej cytologii - ladna I wiec sie ciesze :) teraz tylko po miesiaczce czeka mnie pobieranie wymazow na chlamydie, mycoplazme i ureoplazme - gin powiedziala ze warto to zbadac, bo niestety te bakterie bardzo czesto powoduja nieplodnosc wsrod kobiet :/

kasiol co u Ciebie kochana ??

reklama
Nuuuśka to fajnie, że wizytka udana. Może jak Ola usłyszała od innej, "obcej" dentystki o tym, że powinna szczotkować dokładniej ząbki to się bardziej będzie starała to robić :-) co do szczoteczki elektrycznej to polecam, super sprawa! też taką mam i muszę przyznać że widać różnicę. Ogólnie jedyny minus to jeśli ktoś ma wrażliwe dziąsła to mogą boleć podczas szczotkowania. Ja mam właśnie taki ból dziąseł nie wiadomo skąd od jakiegoś tygodnia :-) ale zainwestowałam w pastę do nadwrażliwych zębów i może się poprawi :-) ale szczoteczka elektryczna- jak najbardziej godna polecenia :-D a ortodontka mniej więcej oceniła ile może trwać taka poprawa ząbków? Znaczy kiedy mniej więcej będzie można myśleć o aparacie?
Super że cytologia wyszła ok! I to I grupa, no no :-) mi się nigdy nie zdarzyło, od pierwszej w życiu cytologii zawsze mam "II".
A na te wymazy dostałaś skierowanie? czy prywatnie musisz zrobić? a poza tym kto wie, może nie będzie kiedy zrobić bo @ nie przyjdzie? :-) tempka tak śmignęła że wygląda to bardzo, bardzo dobrze :-) trzymam kciuki :*

Ja w tym cyklu pewnie nawet nie będę testować bo jakoś nie mam przekonania, tempka dosyć niziutko, rośnie powoli, no i to podbrzusze pobolewające co jakiś czas. A dzisiaj z kolei bolą mnie żyły w nogach :/ ogólnie jak jakiś "zdechlak" jestem ostatnio :-D

natka kontrole mamy kochana w czerwcu jesli do tego czasu wyprowadzimy zabki na prosta mysle ze jeszcze aparat bedzie w tym roku :) ja zawsze mialam szczotke elektryczna, zreszta ola jak byla mniejsza tez miala ale niestety kazda jedna zalewala po miesiacu i stwierdzilam po czasie ze to jak studnia bez dna :zawstydzona/y: Ale to byla najzwyklejsza szkotka elektryczna dla dzieci firmy Colgate, wiesz sama na pewno jak to wyglada. Teraz chceku kupic Braun Oral_B jest co prawda droga ale wiem ze bardzo dobra :)

Co do cytologii, u mnie z kolei zawsze byla jedynka, teraz balam sie troche by nie wyszlo cos gorzej ale na szczescie wszystko tu ok. Wymaz gin chce mi zrobic u Nas w poradni na NFZ, musialam zalatwic tylko specjalne probowki do tego. Ale warto i to miec zbadane..w razie czegos bedzie mozna wykluczyc badz zaczac leczyc.
A moja tempka...dzis na pewno w jakims stopniu byla zaburzona, zle spalam w nocy, podbrzusze pobolewalo, klulo i w ogole :| oby dzisiejsza noc byla lepsza :blink:

Nuska ja rowniez polecam elektryczne szczoteczki, u nas wszyscy takich uzywamy, dzieci nie musza sie tak gimnastykowac z myciem bo wiadomo taka szczoteczka to i lepiej i szybciej. Chlopcy maja kontrole co pol roku i zadnych problemow ani osadu. Ja zawsze najpierw im sama troche poszczotkuje a potem sami, staram sie im umyc z kazdej strony i z tylu bo tam i przy jezyku najlatwiej o osad i kamien.

Nuuuśka to super, że na NFZ Ci zrobią, zawsze to oszczędność :-) i pewnie, że warto wszystko sprawdzić jak masz okazję, lepiej upewnić się że żadna bakteria nie miesza nic.. w końcu to już praktycznie rok starań!
Jeśli chodzi o szczoteczki Braun Oral B to ja właśnie taką mam, jedyny minus że jak kupuje się oryginalne końcówki (a ja takie kupuję bo skoro już tyle kasy na szczoteczkę wywaliłam to boję się ją zepsuć przez kiepskie końcówki :-p) to są strasznie drogie... ale na szczęście to tylko raz na kilka miesięcy :-)
co do tempki to nie wiadomo czy zaburzona czy nie , czytałam ostatnio że ponoć tylko przebudzenie jakoś bardzo nie wpływa na skoki temperatury o ile oczywiście nie wstaje się z łóżka. No ale zobaczymy co jutro termometr pokaże i oby nadal pomiar był taki ładny jak dziś :-)

Dobrej nocki dziewuszki :*

hej
Emilek przecudny taki malutki jeszcze śpioszek:) jescze troszke i pierwsze uśmiechy...:)super ze Aleks jest już w domu !
nuśska Kali tez ma elektryczną szczoteczkę dostała przed świętami Oral B z księżniczkami taką -przy pierwszych myciach bolały ją zęby ale teraz jest ok:)nuśka tempka mega ale nie chce juz nic pisać żeby nie zapeszać:)
natka kciuki trzymam :)

hej hej :)

No wlasnie minus w szczotkach elektrycznych to chyba zakupywanie koncowek :p jeszcze wczoraj przesznupalam internet i znalazlam taka co mi sie podoba haha za 350zł :szok::-D
Dzis u mnie spadek tempki, no ale spodziewalam sie tego, bo nic chyba u mnie nie moze trwac wiecznie :dry: jutro stawiam ze poleci jeszcze bardziej i pewnie bedzie tak sobie opadac do @. Brzuch juz nie boli, w nocy jeszcze troche pobolewal, ale przespalam ja w miare normalnie.

natka u Ciebie nadal bardzo ladnie :) kiedy masz odstawiac dupka ?bo chyba i tak przed odstawieniem powinnas zatestowac prawda ? :)

kasiol my oli chcemy kupic tylko dodatkowa nakladke do tej ktora my bedziemy myc, fajna jest bo ma regulacje stopnia ucisku, no ale za ta cene to sie nie dziwie :wściekła/y: ale nie wiem czy zdecydujemy sie na Nia, boje sie zeby sie nie zalala woda. Wlasnie jak one sie zachowuja jak myjecie zeby i np poleci po niej troche pasty czy wody ?

Nuuuśka nic się nie dzieje z tymi szczoteczkami, nawet jak zalejesz wodą. One mają taką specjalną ochronną warstwę żeby nie dalo sie zalać styków ladowarki ani baterii :-)
Co do Twojej tempka to nadzieja nadal jest, mimo wszystko nadal ładna jest a sama mówiłaś ze dobrze jak są spadki i "góry" ;-)
Jeśli chodzi o mnie to jutro ostatni dzień dupka więc niby w piątek mogłabym zatestować ale nie wiem czy to zrobię bo mimo że nadal tempka w fazie wysokich, to jednak obiektywnie nisko, zwłaszcza w porównaniu z poprzednimi cyklami :-(

reklama
natka a jaki ty masz model szczotki ?:D
Twoja temperatura jest obiektywnie nisko, ale popatrz jaka mialam temp. wyjsciowa, z jakiej musiala sie podnosic wiec nie ma co narzekac, bo wykres jest bardzo ladny, dwufazowy do tego dodaj mega spadek w 6 dniu po i tempki ktore od 7 dnia po ladnie wspinaja sie do gory :) nie ma co oczekiwac, ze tempki beda Nas zawsze pozytywnie zaskakiwac, Twoje sa na prawde ladne wiec nie ma do czego sie przyczepic kochana !! :*
A co do mnie, pewnie ze wzrosty i spadki sa potrzebne,ale obawiam ze ze jesli taka wartosc mam zawsze, co cykl, to przy ewentualnej fasolce chyba powinna byc wieksza nie ? :happy2::sorry2: no bo czyms sie w koncu te cykle musza roznic :p

akuku hehe w to to ja nie wierze ale dziekuje ze choc Ty wierzysz :*

Do góry