reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

Nuuuśka ja mam szczoteczkę braun oral B vitality 3d white czy jakoś tak :-)
Co do wykresu to ja już nie wiem czy ciążowy powinien być innu czy nie. W ogóle mam wrażenie że te moje wykresy (a ostatnio i Twoje też :-D) są pokręcone, w sensie że każdy jest inny od poprzedniego ;-) więc w sumie kto wie, może te które wydają nam się wybitnie nieciążowe okażą się właśnie tymi szczęśliwymi? Gdzieś trzeba szukać pozytywów i nadziei hehe ;-)
A jeszcze co do spadku to ostatnio czytałam artykuł w ktorym pisali że tak naprawdę bardzo mały odsetek kobiet obserwuje u siebie spadek implantacyjny, zazwyczaj tempka jest w miarę stała ;-) człowiek to się jednak uczy całe życie :-)

reklama
pewnie ze trzeba doszukiwac sie we wszystkim tych dobrych rzeczy ! :) Czlowiek uczy sie cale zycie masz racje :tak:
spadki implantacyjne rzeczywiscie obserwuje niewiele kobiet, najczesciej jest on wlasnie mylony z wyrzutem estrogenu w podobnych dniach cyklu. Kolezanka z watku o planowaniu teraz zaszla w ciaze, i powiem ci ze test wyszedl jej pozytywny dzien po mega spadku ktory to mial miejsce w dniu kiedy powinna dostac @ wiec szczerze ? to wszystko jest tak pokrecone ze jeden bog wie :wściekła/y:
ale w koncu sie uda, kazdej z Nas sie uda :*
Jutro jedziemy do ustronia na jeden dzien mam nadzieje,ze dzionek sie uda snieg spadl wiec Ola sie wyszaleje :):-)

Właśnie kochana, musi się w końcu udać- każdej z nas :-) musimy się tej myśli trzymać :-)
Do Ustronia jedziecie? Ale super :-) Leśny Park Niespodzianek też macie w planach odwiedzić? Fajnie tam jest :-)

hej
Patuśka co tam słychać?
mój leń mimo ogromu pracy dziś dopadł mnie i szans na wygraną nie daje:( no nie dam rady dziś już zrobić czegokolwiek :(
może to przez ten mróz ? sama nie wiem
wczoraj zaczytałam sie w podwyższonym testosteronie, a zaczełam od wpisywania w gogle tego co mnie trapi( np prawie braku czucia w dużym palcu u lewej nogi? he jakoś mnie wzieło na głupoty ) no i przez przypadek trafiłam na ten podwyższony testosteron a że od dawna ma kilka włosków na (.) no i te ciągłe starania sie zaczytałam... właściwie chyba sie z tego wykluczyłam bo ogromnego ilościowo problemu nie mam, ale te ciągłe niepowodzenia w starankach -no nie kogą być z nikąd...
m. o badaniach nie wspomina, jak zaczynam temat zmienia go, albo milczy, uparty osioł:(

Wiesz kasiol, myślę że warto sobie ten poziom testosteronu zbadać. Nie jest to duży koszt (ok 20-25 zł) a masz rację - przyczyny warto szukać. Ja badałam testosteron razem z badaniami pozostałych hormonów w maju, wyszedł w normie choć też mam od jakiegoś czasu kilka ciemnych włosków na (.)(.) i pod pępkiem. Także u Ciebie też te włoski mogą o niczym złym nie świadczyć :-) niemniej hormony warto zbadac. A własnie, a Ty robiłaś wcześniej jakieś badania hormonalne? Może w tym tkwi problem?
Mam nadzieję tez że M. w końcu uda się jakoś przekonać, że nie będzie uciekał od tematu badania nasienia. Nie wiem, spróbuj może mu wytłumaczyć że to nie "umniejsza jego męskości" albo coś takiego. Mój M. początkowo też bardzo się wzbraniał przed badaniami, a jak później obrałam inną taktykę- odpuściłam temat, to nagle po niedługim czasie sam zaczął mówić o tym, właściwie wydaje mi się do dnia dzisiejszego że on jest przekonany że to był jego pomysł hehe :-)

natka no pewnie my to obowiazkowo rok w rok zaliczamy Lesny Park a radosci przy tym co nie miara :p Ogolnie w Ustroniu jest fajnie, jest co robic, w zeszlym roku bylismy na 4 dni w tym jedziemy tylko na 1 z racji Olki Zielonej Szkoly ( ponad 1000zł na to pojdzie i zaczynamy pomalu skladac juz :zawstydzona/y:), ale na pewno bedzie fajnie ! :)

kasiol testosteron na pewno warto zbadac, ja sobie i Ł, badalam w zeszle lato, ale na pewno warto, tak jak i warto powtarzac raz na 4-5 miesiecy badania hormonow. Wszystko warto wykluczyc, a temat badania nasienia jest bardzo wazny...eh czemu ten Twoj M. jest taki uparty :-(

Nuuuśka my byliśmy co prawda tylko jeden raz w Leśnym Parku, zresztą w ogóle w Ustroniu tylko raz byliśmy- zaraz po ślubie :-) ale wspominamy to miejsce z wielkim sentymentem i na pewno jeszcze się tam wybierzemy! Może tym razem wiosną bo ostatnio byliśmy późną jesienią :-)
u nas w końcu ostateczne ustalenia co do odebrania wyników M. - w piątek pojedzie i odbierze. Ciekawa jestem czy wszystko będzie ok...
A mnie znowu rozbolał brzuch i w ogóle żebra mnie bolą z jednej strony! :/ nie wiem czy to kwestia mięśni czy co (może to przez ciągłe staranie się żeby się nie wypierdzielić na tej ślizgawicy :p) ale bolą. Normalnie mówię Wam, ostatnio jestem jak jakaś kaleka dosłownie! :-D

mnie ostatnio krzyze nawalaja...:dry: Dzis to myslalam, ze mi kregoslup peknie jak przez 5 minut schylona mylam wlosy :wściekła/y: masakra !
Mam postanowione w tym cyklu, ze jak tempka poleci ponizej 36,5 czy to jutro czy pojutrze to dupka juz odstawiam.Nie ma sensu niepotrzebnie sie faszerowac, a tak to szybciej @ sie pojawi.

oj kochana, starzejemy się chyba i wszystko nas boleć zaczyna hehe ;-) a ile dni już bierzesz dupka? Dobrze policzyłam że 6 dzień dziś? Myślę że w razie czego nie odstawiaj wcześniej niż po 7 dniach. Na wywołanie @ bierze się właśnie 7 dni, z tym że po 3 tabl dziennie, a coś obiło mi się o uszy (tylko że nijak nie mogę sobie przypomnieć gdzie i od kogo to słyszałam :confused:) żeby nie brać krócej niż te 7 dni bo można sobie namieszać w cyklu. Z tym że nie wiem ile w tym prawdy bo tak jak mówię nie pamiętam skąd to wiem...
Ja jutro biorę ostatnie 2 tabletki, chyba że tempka jakiś cudem da mi nadzieję i w piątek wtedy zatestuję żeby w razie czego brać dalej. Ale na razie na testowanie się nie zapowiada.

reklama
hej
odrazu przypomniało mi sie jak jakis czas temu moze dwa lata po studiach spotkalismy sie z męża znajomymi ze studiów, i jak usiedli i skończyły sie wspominania, zaczeli od bólu pleców... śmiali się że za kolejne dwa lata spotkają się w sanatorium:)
co do badań miałam wszystkie -byłam na oddziale 3 dni, wszystko wyszło idealne( prolaktyna minimalnie ale gin będąc świerzo po szkoleniu z prolaktyny mówiła ze to przez zły pomiar-o złej godzinie mierzony jest zawyżony a no i stres badania...) a m .uparty czy poprostu głupi;/

Do góry