reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

Nuśka ma wolne :D

natka kochana bo to tak jest - albo sobie cos wmawiamy albo wrecz przeciwnie :-DDzis brzuch mnie pobolewa, jajniki bola, zmulilo mnie po chipsach ale mowie sobie - no co TY !! nie wmawiaj sobie objawow bo ich nie ma tak na prawde :wściekła/y:
Nie ma co sie dolowac kochana, problemy sa i beda zawsze, choc te najwazniejsze chyba najbardziej doluja.
Jutro mamy z Ola na 10 wizyte u ortodonty, mam nadzieje, ze cos poradzi, bo Olcia te zabki ktore ma juz stale to niestety krzywe, tzn nie wszystkie ale niektore krzywo rosna, zreszt przypuszczam ze to ma po mnie, bo ja mialam usowane w dziecinstwie dwojki wlasnie przez to ze jedynki mam duze, i reszta zebow nie miala gdzie rosnac. Wygladam teraz jak wampir :-D jedynki i potem od razu kly :p Licze ze moze zalapiemy sie na ruchomy aparat ortodontyczny, poki sa refundowane mysle ze warto, a to tylko bedzie mlodej procentowalo w zyciu :)

kasiol ja myslalam ze szlak mnie trafi jak w piatek dostalam informacje, ze dziewczyna ktora przeszlo dwa tygodnie byla na L4, i miala przyjsc w tym tygodniu nagle zadzwonila ze jej nie bedzie :no: tak sie wscieklam ze jeden Bog wie !! Zadzwonilam do niej i pytam o co kaman, skoro tu mowi, ze juz zdrowa a teraz znowu zaczyna kombinowac. Mowie dziewczyna ale to kobieta 50-letnia. W koncu powiedzialam jej zeby sie zdecydowala czy chce byc czy nie bo ja mam urlop na ten tydzien i nie bede z jej powodu wszystkiego odwolywac. No to z laska powiedziala, ze przyjdzie..:sorry2: Boshhe...modle sie o ta fasolke, a jak pierdykne L4 to nie wroce juz w ogole !

akuku staram sie na wykres nie patrzec bo prawda taka ze nie zawsze on jest wyznacznikiem tego co bedzie a po co mam sie nakrecac. Bedzie co ma byc :)
Dobrze ze Alex juz w domku, mowilam ze mu sie poprawi ! Duzo zdrowka dla niego :*

reklama
Ooo wolne :-) ale masz fajnie!! :-) zazdroszczę :-D co do otrodonty to naprawdę warto się na wizytę wybrać, zwłaszcza że jak mówisz ruchome aparaty są refundowane. Na początek na pewno wystarczy, a jak będzie systematycznie nosiła to ząbki na pewno jej się wyprostują. A jak nie to za rok, dwa będzie można pomyśleć o stałym jeśli będzie taka potrzeba. Tylko to już niestety większy koszt i to dużo większy :-( ale nie ma co tak wybiegać w przyszłość bo może ruchomy spokojnie starczy- zobaczymy co jutro ortodonta powie :-)

Zmykam spać dziewczynki bo już powoli zasypiam na "półleżąco" :-) dobranoc :*

natka kochana wszystkie aparaty dla dzieci do 12 roku zycia sa refundowane :) i te stale i te ruchome :*
Wole ruchomy bo dzieki temu Ola bedzie mogla go sciagac na noc, a wiem ze pewnie bedzie jej to przeszkadzalo.

Spijcie dobrze :*

Nuska z tego co wiem to wlasnie ortodonta zaleza zakladac aparat na noc...i ogolnje nie polecam tych ruchomych bo dzieci nie chca ich nosic, moze przez pierwsze dni tak a pozniej on zaczyna denerwowac, bo zeby cos powiedziec trzeba z buzi wyjmowac. Wiadomo lepiej taki niz zaden ale jak mozesz wybrac to moze zastanowcie sie nad stalym. Co jakis czas chyba sie jezdzi gonpodkrecac i Olcia po kilka dniach sie przyzwyczai ze go ma, slyszalam duzo dobrych opini o nich , ze wlasnie latwo sie przyzwyczaic. No i szybciej sie zabki prostuja, bo wiadomonze caly dzien tego ruchomego nosic nie bedzie.
Ale mowie to moja opinia, bo mam znajama i jej corka miala ruchomy ale to juz ladne kilka lat temu, po kilku dniach odlozyla w kat bo sie denerwowala z tym aparatem i niestety zabki krzywe ma do tej pory.

Nuuuśka no właśnie, ruchomy to się właśnie głównie na noc zakłada. A nawet nie wiedziałam że oba są refundowane :-) moja kuzynka w dzieciństwie nosiła ruchomy ale ciężko było ją zmusić. Jak nastolatka zainwestowała w staly, nosiła prawie przez 2 lata, tydzień przed osiemnastką jej zdjęli i ma naprawdę piękne ząbki. Tylko później jeszcze przez jakiś czas (z tego co pamietam to z pół roku) musiała na noc nosić ruchomy żeby zeby spowrotem nie chciały się krzywić. A teraz od jakiegoś roku ma spokój :-)

Miłego dnia :*

Nuska ja obstawiam ze wczoraj mialas implantacje.. oby moje slowa sie potwierdzily.

Aa wczoraj byla health visitot i Emis wazy juz 3100 , wiec 300 g w 9 dni. Choc mi sie wydaje ze on do 5 doby spadal na wadze bo ja mleka nie malam a go nie wazyli choc powinni. Ciesze sie ze juz przybiera. Mimo ze najmniejszy z cale 3 sie urodzil, to jest jakby wiekszy bo ciuszki juz za krotkie, a niby tak jak Alex 52 cm hmm

Milego dnia

Hej dziewczynki :*

Nuuuśka ale ładnie Ci tempka poszybowała :-) jak tam u ortodonty na wizytce??

akuku słodko sobie śpi Mały :-)

u mnie dziś strasznie nerwowy i stresujący dzień. Czasami mam dość tej pracy !!! :/ na szczęście już w domu, nawet ksiądz po kolędzie już był także teraz wreszcie sobie odpocznę i mam nadzieję trochę się wyluzuję.

reklama
Do góry