reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

Dzień dobry dziewczynki :*

tysia super że dobrze poszło wczoraj :-) a jak wynik rozprawy? Bo koleżanka odwoływała się od tego że nie dostała zasiłku, tak?
Co do mojego testowania to po pierwsze nie miałam w domu testu, a po drugie to przy takiej temperaturze to nie ma szans na fasolkę niestety :-( cykl bezowulacyjny na bank :/ wiesz jak ja to mówię- nie dane nam chyba po prostu mieć dzieciątko :-(

Ale dziś zmarzłam... Zwykle nie wychodzę tak wcześnie z domu ale dziś poszłam na 6 do pracy- mam nadgodziny i zamiast siedzieć do wieczora to wolałam przyjść godzinę wcześniej- zawsze będzie godzinka krócej popołudniu :-)

Miłego dnia :*

Ostatnia edycja:
reklama
hej
u nas od wczoraj Kali ma ospe -a mnie wszystko swędzi;) trochę niespokojnie spałam ale w przepisowym czasie:)
natka dzwon do gina-trzeba przywołać @ ;)
patuśka czekamy na zdjęcia mebli:)
buziaki na dziś - u nas mega pracy, a jescze świeta tuż,tuż:) klatka dla chomika przyjdzie lada dzień:) prezenty oczekują w szafie:)

kasiol ospe ? hehe ale powiem ci, ze dobrze ze teraz ja przechodzi, ja cieszylam sie jak Ola przywlokla ja swego czasu z przedszkola, bo lepiej zeby dzieciaczki takie choroby przechodzily jeszcze za czasow przedszkolnych, potem w szkole i dalej to coraz ciezej :/ Ja Ł. chcialam namowic na chomika ale powiedzial ze chyba oszalalam :-D 3 koty i chomik :p
Pieknie Ci sie tempka pnie, oby tak dalej kochana i mysl pozytywnie, to najwazniejsze, jak mialo dojsc do zaplodnienia to doszlo, niezaleznie od tego, ze serduszko bylo dwa dni przed owulacja !! :*

tysia dobrze ze sprawa zakonczona pozytywnie, mnie zawsze sama wizyta w Sadzie juz stresowala nie mowiac o zeznawaniu :eek: a o co dokladniej tyczyla sie sama sprawa ?

natka Ty dzwon slonce do tego gina, a nie czekaj ! patrzylam na Twoje wykresy i widze ze raz tylko jeden od poczatku pomiarow mialas cykl 31-dniowy i raz na samym poczatku 37-dniowy, przejdz sie do lekarza, bo jesli to cykl bezowulacyjny to powinien Ci juz chyba dac cos na wywolanie malpy, niepotrzebnie sie tylko meczysz :*
A co do przepisania pregnylu, musze sie dzis popytac lekarza, bo jestem ciekawa, ale wydaje mi sie ze internista tez moze wypisac, skoro tabletki anty moze to pewnie to tez :) usg mam o 18 , zaraz po napisze co i jak !!

Hejka!

Natka Twoj wykres tak samo powalony jak moj..

A zdjecie mebli wysle wstawie wam z netu bo gosc z meblowego przywiezie nam wieczorem i do wlasnego montazu takze pewnie w weekend bedziemy montowac. Ogolenie pokoj ten najwiekszy odswiezamy i czas na nowe meble przyszedl i zdecydowalam kupic duuuza mebloscianke bo pokoj mam prawie 30 mkw i jakos te systemowe nei widzialy mis ie w rzaden sposob.
1720_img1_6e774fbffeebccd9c75284a41cf4b96f.jpg

Załączniki

• 1720_img1_6e774fbffeebccd9c75284a41cf4b96f.jpg
    1720_img1_6e774fbffeebccd9c75284a41cf4b96f.jpg
    20,2 KB · Wyświetleń: 22
kasiol ospę? Ojoj :-( to zdrowia dla małej :* i tak jak pisze Nuuuśka- lepiej teraz niż w wieku szkolnym :-)

Nuuuśka mój internista zawsze robił problemy z wypisaniem anty, raczej musiałam jeździć do gina. Ale zapytać warto :-)
Co do mnie to obawiam się że jakąś infekcje złapałam albo coś. Niby nic nie swędzi ani nic ale mam wrażenie steasznej suchości- nawet wczoraj z przytulankami nie wyszło bo normalnie było mi tak dziwnie sucho że masakra :/

Patu$ka super meble, miałam w takim kolorze w pokoju kiedyś :-)

kasiol, Nuuuśka piękne tempki! :-) trzymam kciuki :*

patu$ sliczne mebelki, ja mam systemowe, wkleje Wam zdjeciucha wieczorem

natka nie bylam poki co pytac o pregnyl,ale poprosilam go o recepte na Duphaston, jak Ty go bralas kochana powiedz mi ? Chce go brac od 2 dnia po, czyli od jutra, ale nie wiem, czy jedna tabletka dziennie wystarczy ? :blink:

Kasiol - zdrówka dla małej. Dziewczyny dobrze pisza., że lepiej teraz niż w szkole.

Nuuuska, Patuska - mocno trzymam kciuki ;) Sliczne tempki, owu potwierdzona ;) Ale okres przedsiatecznych testowanek bedzie gorący ;) juz sie nie moge doczekac ;)

akuku - jestes? nie urodzilas jeszcze?

Sprawa dotyczy wysokosci zasilku. Kolezanka miała przez jakis czas przed zajsciem w ciaze umowe na fragment etatu (na kilka m-cy). Zarówno wczesniej, jak i w momencie jak zaszla w ciaze miala juz normalna umowe. ZUS wyplacil jej zasilek w wysokosci takiej jak wynagrodzeniz z tej umowy na fragment etatu..... Calkiem bez sensu. Bo powinien policzyc zasilek wg umowy na ktora byla zatriudniona w momencie zajscia w ciaze. dziwna sprawa. No ale nie doszukujmy sie logiki w działaniuy ZUS.u.

A ja mam prezent częsciowo..... Tzn czekam az przyjdzie paczka z ksiazkami z Allegro, mam cos slodkiego, przytulanke Peppe. Musze cos ejszcze dokupic, ale to skocze moze dzis. Moja mloda zapytana co chce od swietego mikolaja niezmiennie odpowiada ze pilkę dmuchana i trabke......

Milego dnia ;)

Tysia u mnie z ta owu to troche nie za bardzo jeszcze. Bardzije mysle ze jestem przed owu. Tempka za niska jak na druga faze/

Tysia nie urodzila, ale skurcze sie bolesne riobia juz, i rozwolnienie mama, wiec wczoraj w panice ze to moze oczyszczanie przed porodem spakowalam dzidziusiowa tod
Rbe, reszte dopakuje jak mamami przywiezie.

Kasia z jednejnstrony dobrze ze ospa teraz, mocna ja wysypalo? My przechodzilismy w zeszlym roku i malo krostek mieli.

Trzymam kciuki za lade owu i 2 kreseczkj na swieta.

Zmykam obiad robic

reklama
Nuuuśka ja duphaston brałam 2x 1 tabl :-)

Tysia to faktycznie dziwne bo zasiłek oblicza się na podstawie dochodu z 12 miesięcy poprzedzających wniosek (o ile nie było przerw w zatrudnieniu powyżej 30dni).

Do góry