Według tego co mówił mój ginek to pęka w ciągu 24 a 40 godz po podaniu. A z tym że może się wchłonąć to mój gin tłumaczył mi tak, że jeśli nie ma tych 18 mm to po prostu jak nagle dostanie taką dużą dawkę hormonu to jakby się jego wzrost moze się zatrzymać. Ja raz miałam podany jak miał troszkę mniej niż 17,5, chyba 17,4mm (nie wiem czy pamiętasz) i wtedy niestety prawdopodobnie miałam cykl bezowulacyjny bo ani wyraźnego skoku ani potwierdzenia na usg :-( ale ja jestem pechowa więc u Ciebie na pewno wszystko pójdzie dobrze! :-)
A gin może wypisać receptę na lek refundowany jeśli ma podpisaną umowę z nfz. Ja też mam zawsze recepty z pieczątką "Prywatny Gabinet Lekarski" a bez problemu wypisuje mi leki z refundacją i w aptece też nigdy nie miałam z tym problemu.
A gin może wypisać receptę na lek refundowany jeśli ma podpisaną umowę z nfz. Ja też mam zawsze recepty z pieczątką "Prywatny Gabinet Lekarski" a bez problemu wypisuje mi leki z refundacją i w aptece też nigdy nie miałam z tym problemu.
Ostatnia edycja: