reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

Według tego co mówił mój ginek to pęka w ciągu 24 a 40 godz po podaniu. A z tym że może się wchłonąć to mój gin tłumaczył mi tak, że jeśli nie ma tych 18 mm to po prostu jak nagle dostanie taką dużą dawkę hormonu to jakby się jego wzrost moze się zatrzymać. Ja raz miałam podany jak miał troszkę mniej niż 17,5, chyba 17,4mm (nie wiem czy pamiętasz) i wtedy niestety prawdopodobnie miałam cykl bezowulacyjny bo ani wyraźnego skoku ani potwierdzenia na usg :-( ale ja jestem pechowa więc u Ciebie na pewno wszystko pójdzie dobrze! :-)

A gin może wypisać receptę na lek refundowany jeśli ma podpisaną umowę z nfz. Ja też mam zawsze recepty z pieczątką "Prywatny Gabinet Lekarski" a bez problemu wypisuje mi leki z refundacją i w aptece też nigdy nie miałam z tym problemu.

Ostatnia edycja:
reklama
Nuuuska - trzymamy kciuki ;)

Paulinka, za mna ta wrozba tak chodzi po głowie, bo wszystko inne co mi powiedziala sie sprawdzilo.... Ale masz racje - los zlezy od nas i tego sie trzymajmy ;)

Kasiol, jak ma byc dziecko to bedzie. Także działajcie dziś i nawet nie myśl o tym. A może ta przerwa dłuższa jest potrzebna. Pomysl - dzieki temu dzis wiecej bedzie plemników dojrzałych.
A skok rzeczywiscie super ;)

Trzymajcie dzis za mnie kciuki bo w sądzie zeznaje jako swiadek. Moja kolezanka ma sprawe z ZUSem w sprawie macierzynskiego.

tyśka na moje kciuki mozesz liczyć! smam przechodziłam koszmar z zusem i mam nadzieje ze uda jej się wygrać z tym złodziejskim tworem:)
masz racje z tymi starankami... ehhhh

hjeka hejka!

Pochwalic sie musze :) Zamowilam mebelki do pokoju goscinnego :) Jutro przywioza :)

Ogolnie jakos sie kula do przodu owulka na dniach chyba raczej...

Buziaki :)

Cześć :-)

Kasiol piękny skok! A brakiem staranek się nie przejmuj bo jak będzie trzeba to i dwa dni żołnierze wytrzymają :-) spokojnie!

Patu$ka a jakie meble będziecie mieć? :-)

Nuuuśka widzę że u Ciebie ani skoku ani spadku. Miejmy nadzieję że jutro będzie piękny skok!:*

Ostatnia edycja:
natka widzisz, bede musiala nastepnym razem zwrocic uwage gin zeby pisala na wlasciwych receptach bo to straszne zdzierstwo :no: chyba ze przejde sie do lekarza rodzinnego oni chyba tez bez problemu moa wypisywac takie leki prawda ?
Co do mnie, test owulacyjny wyszedl pozytywny dalej, ale robic ich juz nie bede, bo pregnyl i na Nie dziala falszujaco wiec nie ma sensu. Jajniki lekko pobolewaly rano, teraz spokoj, wydaje mi sie, ze owulacja jest dzis, mam nadzieje, ze jutro na usg okaze sie ze pecherzyk pekl a nie na odwrot :cool:

kasiol czemu sie smucisz ? uwazasz ze plemniki z 2-dniowego odstepu nie maja szans dojsc do jajeczka ?? oczywiscie ze tak, w taki sposob najczesciej wlasnie rodza sie dziewczynki :tak: jesli ma byc dzidzia to bedzie i koniec kropka !!

tysia trzymam mocno kciuki, bedzie dobrze na pewno :*

patu$ rzadko do Nas zagladasz :( super, ze nowe mebelki beda, pokaz jakie :D

Wiesz co Nuuuśka, myślę że gdyby ginka wypisała Ci na recepcie numer (symbol) oddziału NFZ to nie byłoby problemu nawet z receptą z prywatnego gabinetu. Zresztą na tych nowych receptach zapisuje się też odpłatność, może gdyby tam zaznaczyła refundacje? Tak sądzę. Co do rodzinnego to nie wiem czy on może pregnyl przepisać- w końcu jest to dość specjalistyczny lek.
O której jutro masz monit? Daj koniecznie znać po! :-)
Testów owu faktycznie nie warto Ci robić bo pregnyl może zafałszować zarówno wynik tych testów, jak i testów ciążowych :-)

Faktycznie ostatnio u nas coraz ciszej, wszystkie chyba cierpimy na brak czasu... Bo mam nadzieję że to jest przyczyną, a nie chęć opuszczenia przez Was wątku (bo ja takiej chęci nie mam :-D)

Co do mnie to dziś plamienie ustąpiło całkiem- przynajmniej jak do tej pory. Za to pojawił się śluz jak białko (co jest strasznie dziwne!) i zaczął mnie pobolewać lewy jajnik ale w sumie nie jakoś mocno. Ciekawe czy @ się pojawi czy nie.. Jutro się chyba umówię do gina.

Miłego wieczoru :*

reklama
Dzieki dziewczynki za kciuki ;) Tylko jako świadek byłam, a i tak sie denerwowalam. Na szczescie adwokat przyznal ze spoko mi poszlo (czytaj: nie dałam sie zagiąć na niczym i złożyłam spójne zeznania).

Natka - ten wykres masz tak poj....any ze normalnie nic tylko dzidzius z tego bedzie ;) Bo jak widze na naszym watku to z normalnych wyklresów nic nie wychodzi. Moze zatestujesz jutro? ;-)

Do góry