reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

reklama
Tysia, bo ludzie sie scigaja w prezentach i potem dzieci sobie dokuczaja...zastaw sie a postaw sie ..masakra.
U nas prezenty sa do buta (dzis musza je ladnie wyczyscic) Viki dostanie taka gre co sie rybki lowi wedkami... za cale 3 funty, a Alex yoyo, bo wlasnie to sobie zazyczyl. Mialy byc tylko slodycze tak naprawde... my robimy to bo zostawimy list do mokolaja, marchew dla rudolfa, mleko i ciastka dla mikolaja... i wtedy mikolaj zostawia male cos i zabiera list...

Mysle czy jeszcze jakiego listu od mokolaja do dzieci nie napisac... w stylu ze np. Podboa mu sie takie i takie zavhowanie a takie nie i prosi o poprawe hehe.
Zobacze moze wieczorem cos napisze, a jak nie to pod choinke dostana list od mikolaja..

natka ja tak wlasnie zamierzam zrobic kochana, biore od dzis przez 10 dni, do 12dp, potem robie tescior, i jak bedzie negatyw to wiadomo, a jak pozytyw to biore nadal :-)

akuku moja juz dostała list od świetego:) ma schowanego głęboko w szfie:)
dziewczyny co robic-pediatra-starej daty nie kaząła kaliny kapac, a inne pozwalają a nawet zalecają szybkie przemycie-np w Kalium, a mała drapie sie jak opentana bo na dodatek spocona, ona sie bardzo poci... chyba zaryzykuje kąpiel w kali szybką, co wy na to?

Kasiol, ja bym wykapała. Przeciez moze dojsc do zakazenia jak mala spocona, a ranki rozdrapane. tylko na szybko, bez żadnych płynów. No i delikatnie osuszyc.

A powiedz, smarujesz ją czyms zeby nie swedzialo?

tyśśka smaruje "zowiraksem" na buzie, i pudrodermem na ciałko, teśc jest z nią rano i smaruje ją całą-bo niby ma wszedzie co jest nieprawdą, ja smaruje punktowo ale ta skóra powinna byc troszke spłókana chociaż, byłam w aptece przed chwilą i tez zaleciły wypłokac ją delikatnie w kalium, albo samą wodą, dzis zaryzykuje, od jednej kąpieli nie pownno sie nic stac:)

Kasiol ona nie moze rozmoczyc tych krostek, wiec najlepiej oplucz ja prysznicem, szybka kapiel / prysznic nie zaszkodzi. Ja mylam chlopcow nie cidziennie, ale jakby sie pocili to mylabym codziennie bo to tez dla dobrego samopoczucia dziecka.

U nas pada snieg, pada snieg ;)

no i wreszcie po pracy :-) jeszcze tylko jutro i będzie weekend.. .w końcu się wyśpię :-D ciekawe co mi gin powie jutro... chyba że nic nie powie bo @ się pojawi - zobaczymy :-) na razie ani widu ani słychu.

kasiol ja nie pomogę, nie mam pojęcia co z tą kąpielą.

kasiol kiedy Ola miala ospe, normalnie ja kapalam, tylko pilnowalam zeby jak pisze akuku nie rozmoczyla za bardzo krostek, ale kapala sie normalnie, oczywiscie kazdorazowo nowy reczniczek :tak:

natka na ktora masz wizytke kochana ?? mam nadzieje, ze wyjasni sie powod tego, ze do tej pory nie masz @....a moze to jednak fasolcia ? choc kurcze nie wiem czy przy tak niskiej temperaturze to w ogole mozliwe :( Zapowiada sie dlugi cykl u Ciebie niestety eh...

reklama
dziecko wykapane-znaczy bardziej spłukane:) od razu inne samopoczucie, mniej swędzi i radosna taka:)znalazłam tez artykół o leczeniu ospy-kiedyś i dziś-no i z tym kapaniem taka różnica, ze kiegyś niet,a teraz nawet 2 razy dziennie prysznic:) przesadzac nie zamierzam :)
patuśka woow oby ovulka poczekała jeszcze troche co nie?
nuśśka łyknełam dzis pierwszego dupka:)
akuku jak mi sie podoba twoje zdrowe podejscie do dzieci:)

Do góry