reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

sie naprodukowałam i mi tekst wcieło;/;/;/
to od poczatku
tyśka oj żeby moja tylko trąbke chciała:) ona ma listę z prawdziwego zdarzenia:)
nusśka własnie tez chciałam sie pytać o dupka, ostatnio brałam od 17 dc przez 14 dni po 2 tabletki, teraz musze na oko, bo wizyty nie miałam, mysle zeby zacząć wczesniej-choć troche sie cykam, skok był wczoraj ale czuje rozpieranie, boł jajnika dziś, troche jak na @, ale chyba niemożliwe jest ovu 2 dni po skoku:/?
patuśka ładne mebelki-troszke sobie humor poprawiłaś mam nadizje:) widze ,ze tez przed ovu:)
natka kiedy masz wizyte?
akuku ja sie bardzo ciesze z tej ospy-lepiej teraz niż na świeta:) wczoraj miała mniej dzis już ją bardziej wysypało...
co do zusu:) jestem kadrową a w sprawy rozliczeń bardzo wtajemniczona-ktos popełnił błąd ustalając podstawe zasiłku-normalnie bierzes ie pod uwagę 12 miesiąecy poprzedzających zwolnienie lekarskie, odejmuje składki dzieli przez 12 miesięcy , dalej przez 30 dni i powstaje nam dniówka-100 %-ciąża, 80% zwykła-ale to tyczy tylko umów o takim samym wymiarze czasu pracy przez ten cały okres, w przypadku gdzy komuś zmieni sie wymiar czasu pracy( nie pensja, np podwyżka-a czas wykonywanie pracy) nalezy liczyc od momentu zmiany warunków zatrudnienia i dzielić przez liczbe miesięcy powstałą do zwolnienia:) ktoś koleżance zaniżył świadczenie-umyślnie lub nie, sprawa wygrana:)

reklama
Kasiol tak humor mi sie poprawil bo przed tem mielismy czrne meble,a ja nie nawidze ciemnych mebli. Obrzydzaja mnie nei wazne jaki by byly. No i wybralam jasne mimo ze te ktore kupilam w brazie i dabie mlecznym wgladaly lepiej,ale na pierwszy rzut oka jak dla mnie. NA dluzsza mete nie mogla bymna nie parzec. A ze Swieta mamy us iebie to chociaz nie bedzi emi tak wstyd tych obrzydliwych mebli z lat 90' No i takim sposobem bedziemy meili urzadzone wszystkie pokoje.

kasiol umówiłam się na wizytę na piątek na 16:15 (o ile oczywiście @ się do tego czasu nie pojawi).

Patu$ka no z meblami i ich kolorem to wiadomo- co kto lubi. Jedyny minus ciemnych według mnie to to, że na nich każdy kurz i pył, nawet najmniejszy, widać od razu :-)

Patuska - super zakup ;) Bardzo ladny kolor. Ja jednak mam nadal wstręt do mebloscianek. No ale wiadomo, jednemu Zośka, drugiemy Maryśka... Fajnie za to czyta się twoje posty bo prawdziwa radosc z nich bije - ze w koncu na swoim ;)

Dzoewczyny, mam pytanko od kolezanki z innego watku. Wg was jest sens robić HSG jesli nie ma owu? Dziewczyna ma wysoki wolny testosteron i brak owu. Lekarka chce robic symulacje, ale najpierw HSG,

tysia jak najbardziej warto zrobić hsg. Jeśli nie ma owu to pęcherzyki nie pękają, mogą tworzyć się torbiele, nawet takie małe, często nie dające żadnych bólowych objawów, i mogą one zatykaj jajowody. Takie jest moje zdanie :-)

Nuuuśka jak usg?

Jestem jestem !!
A wiec JAJCO PEKLO :-) wczoraj byla owulacja tak jak przypuszczalam,plyn w zatoce mial srednice 14mm,a endometrium dzis mialo 9,5mm, przez najblizsze 5 dni bede jeszcze brac Estrofem, Acard do pojawienia sie @, i Duphaston od jutra 2x1 dziennie. Nie wiem tylko przez ile, bo gin w ogole wymyslila ze mam go brac dopiero od 15-go grudnia jesli @ sie nie pojawi do tej pory, ale nie rozumiem dlaczego, bo termin @ mam na 18-go wiec wczesniej sie raczej na pewno nie pojawi, a jak zaczne brac Dupka dopiero od 12 dnia po, to co to za sens skoro do 12 dnia po to juz zarodek ma sie zagniezdzic ? Nie rozumiem, ale jako ze mam recepte na 3 opakowania Duphastonu, to chyba warto sprobowac, bo przeciez jakbym ja go zaczela brac dopiero od 12dp to ile trwalby ten cykl ? :eek: 18-go grudnia ide na kontrole do gin.
We wtorek ide na badanie progesteronu, bo w koncu wypadnie na wlasciwy dzien, a zbadac sie przyda w koncu.

natka kochana ile Ty placilas za jedno opakowanie ? Bo u mnie kosztuje 36zł. dosc sporo.

kasiol Dupka powinno sie brac od 2-g dnia po owulacji przez 10dni, 12 dnia po zrobic test lub bete, i jesl wynik bedzie pozytywny to wiadomo, a jesli negatyw to odstawiamy :tak:

Nuuuśka super że owu potwierdzona! Bardzo się cieszę :* :-)
Co do dupka to ja płaciłam około 30 zł, duphaston niestety w przeciwieństwie do luteiny nie jest refundowany. Mój gin zalecał brać 10 dni, w tym 10 dniu betę i jak pozytywna to brać dalej jak nie to odstawiać. Z tym że ja bety nie robiłam tylko test :-) a co do pregnylu jeszcze to testuj najwcześniej 12 dni po zastrzyku- wcześniej test może wyjść fałszywie pozytywny.

hej
natka -w sumie dzis śpie na siedząco-Kalina w nocy sie mega drapała, nie pomagały smarowania, trzymaliśmy jej ręce ale to nic nie dało, jutro biore urlop żeby ją przypilnować troche ...

reklama
Witam ;)

spimy na stojąco dzis.... ciesnienie chyba mega niskie.... Kończę duuuuzy kubek kawy, ale niewiele to pomoglo.

Wczoraj była kupic malej cos pod poduszke i słuchajcie w szoku byłam. Ludzie kupuja wielkie prezenty po 200 zł - rowoery, jeżdziki, kuchnie, wielkie zestawy LEAGO..... No masakra.... Nie wiem jak u was ale u nas zawsze prezent pod poduszke byl symbolicny, a pod choinke cos wiekszego..... A tutaj.... Kupujac modej prezent za niecale 50 zł czulam sie jak wyrodna matka ;/

PS. dzis musze jeszcze jej gdzies dokupic dmuchana pilke plazowa. Wczoraj jak zapytalam w sklepie o to to pani popatrzyla na mnie jak na wariatke ...... No co ja poradze ze dziecko ma teki wymagania...

Do góry