reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

reklama
hej dziewczynki :*

paulinka a jaki biznes mialas do mnie ?? Bo pisalas ostatnio i nie wiem czy w koncu nie napisalas, czy ja to przeoczylam :zawstydzona/y: kurcze owu nie bylo ? Jestes pewna ? :-(

tysia trzymam kciuki zeby @ jednak nie przyszla.

kasiol my wszystko co tylko sie da kupujemy przez allegro glownie. Polowe tego sie placi co w sklepach a jakosc ta sama, czasem nawet trafi sie cos lepszego :tak: U Nas remont w przyszlym roku, na razie nie mamy za co remontowac niestety. Ale mamy w zamiarze wymienic drzwi,kaloryfery, przemalowac wszystkie sciany, do tego polozyc kamienie w przedpokoju, w lazience nowy prysznic. Troche to Nas wyniesie, pewnie zbieranie zaczniemy juz z koncem roku, ale wazny bedzie efekt koncowy :happy:
CLO bralam tylko 5 dni i to po pol tabletki a nie cala jak chciala ta gin. Wyczytalam ze wczoraj endometrium mialo 7mm, wiec jeszcze za malo, napisala ze jajniki z "licznymi pecherzykami w fazie wzrostu". Ale Patrycja mowila, ze u Niej bylo podobnie, mimo brania CLO owulacje miala planowa wiec moze to juz taki urok.

patu$ ja jestem dobrej mysli Kochana, czasem takie odizolowanie sie pomaga, mam nadzieje, ze u Was bedzie podobnie :*

Kasiol na wizytę chce iść koło 14dc, czyli jeśli @ będzie terminowo to 10 października:)Nuuśka wyczytałam, że jesteś z Katowic,a ja chciałam kupić wózek z Katowic. Z tym, żę był możliwy odbiór tylko osobisty... No i chciałam Cię prosić, żebyś mi go odebrała, a potem wysłałą kurierem... Przelałabym Ci kaskę na konto. Ale już sprawa nieaktualna, bo inną karocę licytuję:)

Nuuuska a Ty nei patrzylas a obrz usg? Mi doktorek zawsze pokazywal i sama widzilam ile i jakie duze sa:) Mowie ci kochana ze owu bedzie w granicy 15 dc. Endo juz nie takie male w ciagu dwoch trzech dni zwiekszys ie o polowe. I pechole dogonia. CHyba ze problem bedzie z pekaniem,...

kasiol domyslem sie ze przez internet jest taniej ale ja to jestem z tych co musza zobaczyc na zywo dotknac pomacac i ogole...

Tysia trzymam kciuki by @ nie przyszla.

Nuska owu bedzie na dniach.

Nie wiem co mialam pisac, jakas zakrecona jestem...

No ja jak wczoraj sobie powiedzialam tak dzis wymylam lazienke i poprasowalam m pomyl omna zewnatrz. Niestety u mnie jest tak ze moglabym to samo robic codziennie, dzis juz nie widac ze wczoraj odkurzalam i khrze wycieralam, wiec jutro czeka mnie powtorka, o dzis juz sily nie mam. Biodra siadaja i ledwo chodze.

Na 15.30 ide na wywiadowke (w uk jest sam na sam z nauczycielem)

Wlasnie zjadlam zupke chinska , bo nie wytrzymam do obiadu a na obiad rowniez "zdrowo" pizza... ale jakos zapomnialam cos wyjac na obiadek. Dsieci sie uciesza zapewne.

Ide wloski suszyc.

Wiecie co, @ przylazła....... :szok::szok:
A dzisiaj dopiero 26 DC. No chyba ja po.....o.
wiedziałam że owu była (jesli była) bardzo wcześnie. Pamiętacie - koło chyba 7 DC pisałam ze wyglada jakby owu miala byc. Wiec druga faza cyklu by sie dlugoscia zgadzala....
To zamieszanie to pewnie wina ziółek. Czy to oznacza ze mam zmniejszyc ilosc? ......

Na przyszly tydz zapisuje sie na wizyte do gina.

tysia co masz krotkie cykle,a o owu nie wspomne.

Mowilam Wam ze oc za duzo to nie zdrowo? Jesli nie to mowie teraz.

Te ziolka niby naturalna rzecz ale widac nie tylko potrafia pomoc al i potrafia namieszac

Tysia hmm pogadaj z giniem czy brac te ziolka. Namieszaly ewidentnie.

No i bylam na wywiadowce i dostalam ohy i ahy na temat Alexa jak to sobie super radzi. Pani powiedziala ze w ciagu ostatich tygodni sie poprawil na tyle ze juz nawet nie musi go prosic zeby usiadl w kolku , wrecz pierwszys iada i czeka na innych. Hehe
Powiedziala ze w klaie jest b. Grzeczny ,ze sie bardzi skpia na tym co robi i ze wszystko robi z wielka dokladnosia, ze ma bardzo ladne pismo jak na swoj wiek oczyiscie i ze do wszystkiego sie przyklada. Powiedziala ze jak jest np. Konic czasu na zakonczenie jakies pracy i wszystkie dzieci sprzataja (na czas sprzatania wlaczaja muzyke, znka rozzpoznawczy co maja robic i zeby im milo bylo) a alex jeszcze dokancza wycina nakleja pisze itd... Pani mmowi ze juz koniec czasu i teraz tidy up time a Alex i have to finish..hehehe

Jesli chodzi o stuacje z zeszlego tygodnia to p. Poiedziala ze to widzziala jakas osoba dorosla ale ze skoro alex sie przyznaje do jednego a do drugiego nie to mu wierzy. Ale poiedziala tez ze nic to nie zmienia jesli chodzi o golden tickt za zeszly tydzien. Bo jezeli sie kogos uderzy to od razu dostaje sie czerwona karte. Za czerwona karte londuje sie na meduzie, i jezeli w ciagu tyg mialo sie jedna czerwona karte to w piatek siada sie na kkrzesle na 5 inut, jezeli dwie czeerwone lodnuje sie na srodkoej meduzie i 10 minut w piatek na krzesle a jak 3 razy to 15 min.
Jak przez caly tydzien ma sie zielona karte to w piatek w nagrode dzieci dostaja 15 min na zabawe ktora sami wybieraja, Alex z reguly rysuje, pisze albo bawi sie autami.

Ogolnie jestem b. Zadowolona. W Klasie maja porozwieszane literki ktorych juz sie nauczyli, slowa ktorych sie nauczyli czytac itd.
Tutaj robia tak zeby dziecko chcialo sie uczyc i ucza sie przez zabawe piosenki itd. A powiem am ze system super, bo Alex zaczyna czytac. Moglabym tak pisac bo tak mi cieplo na serduchu jak slysz i widzee ile sie wnim zmienilo.

Przez pierwsze tyg. Bardzo nie lubial sie przebierac na gimnastyke, i nie chcial uczestniczyc, a teraz uwielbia. Dodatkowo zapisalismy go na dodatkoe zajecia sportowe ktore tez uwielbia.
Wlasnie odrobilismy lekcje i Alex gra w formulke, a za godzine do spanka.
Staramy sie codziennie rano wyjsc trche wczesnie i dzieci do szkoly jada przez taki park na rowerach i troche sie wwyszumia i Pani mowi a to dla tego Alex tak sie skupia od samego rana i ze nie biega i nie szaleje, bo pusci torche energi rano. Tak wiec bedziemy to kontynuowac:):)

Akuku ojej jak fajnie sie to czyta. Ja wcale nie sie nie dziwie ze jestes dumna j tez bym pekala z dumy!

Wiec gratulacje dla Alexa za takie postepy :)

reklama
Do góry