reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

Nie mam zamiaru znikadc,dobrze mi tu...

A co do budowlancow,zalezy od ekipy. Np moj Ł jest murarzem domow pstawil ho ho kilkanascie w swojej "malej" karierze nikt nie byl nie zadowolony jeszcze zdarzaly sie premie od inwestorow za terminowa prace za czyste wykonanie i za rzetelnosc ze nie musial siedziec stale na budowie. Robi wykonczenia (nie nawidzi tynkowac klasycznie) gipsy malowanie plytki etc. Robil we firmie i po ludziach tyle ile mogl. Potem go ta robota zmeczyla zmienil troszke na ogrodnictwo ale teraz wrocil znowu do zawodu ale na bazie murarz tylko i wylacznie.

I powiem wam jedno szefc bez butow chodzi. Po ludziach robil a u nas rozgrzebane zawsze. ALbo zaczete nie skonczone... Takze ja jako inwestor swojego wykonawce musze pilnowac :-D:-D:-D

reklama
patu$ najwazniejsze zebys odpoczela :tak:cokolwiek zrobisz jesli bedzie zgodne z Twoimi przekonaniami bedzie najlepsza rzecza :happy: Dobrze, ze przeanalizowaliscie wszystko na spokojnie, podliczyliscie koszta- wiecie z czym i na co trzeba sie przygotowac. Co innego byc przygotowanym, chociazby po czasie, a co innego zostac postawionym przed faktem dokonanym ze teraz i juz albo nigdy wiecej.
Co do suplementow dla Ł.on nie bierze i nie bedzie na pewno bral wszystkiego z tej listy. To oryginal tego, co przeslala mi dziewczyna z forum planowania plci. Ł. na ta chwile bierze L-karnityne 2xdziennie, 2x kwas foliowy ( w lacznej dawce 800), 1xAndrovit i 2xdziennie po 2 tabl. Witaminy C ( w lacznej dawce 800). Chce do tego dolozyc Cynk, Fish Oil i witamine E-400, bo zalezy mi przedw wszystkim na tym etapie na zwiekszeniu liczby prawidlowo zbudowanych plemnikow, wzroscie testosteronu i pH.

natka no tak...moja temperatura. Wiesz, ze ja sama juz nie wiem o co z Nia kaman, ale zobaczymy w ciagu najblizszych paru dni, miejmy nadzieje ze jakos wroci do normy :zawstydzona/y:jak u Was ?

paulinka oszalala - malo powiedziane :wściekła/y: nie wiem co sie jej pokielbasilo w tym cyklu. No ale podobno kazdy cykl jest inny - mam wrazenie ze moje coraz bardziej pokrecone sie staja.

Dzis jak wiecie bylam na usg. No wiec od czego zaczac. Miesniak ktory mam, jest rzeczywiscie malutki, ale gin powiedziala, ze rosnie do srodka macicy, stad moje obfitsze @ od pewnego czasu...
Macica w porzadku, jajniki tez. Ta gin nie jest z tych ze tak powiem "od spraw seksowania" wiec wiem tylko tyle, ze i na jednym i na drugim jajniku mam po okolo 3-4 pecherzyki w jak uslyszalam - roznym stadium wzrostu. Owu wiec, jeszcze przede mna. Pokazywala mi jeden pecherzyk, z ktorego prawdopodobnie moze byc owu w tym cyklu, ale oczywiscie nawet go nie wymierzyla. W srode mam usg u tej drugiej ginekolozki - mniej sympatycznej, ale na pewno bardziej dokladnej i przede wszystkim konkretnej. Wiec wtedy na pewno dowiem sie co i jak, ile jest pecherzykow dojrzalych, czy choc jeden i kiedy ewentualnie moge spodziewac sie owulacji. W kazdym badz razie na tym etapie wszystko jest ok, CLO chyba niewiele zmienilo, a owulacja jeszcze przede mna. Swoja droga w porzadku, niech i bedzie planowo. Ale te wzrosty i spadki wcale mi sie nie podobaja :zawstydzona/y: Moze jutro bedzie lepiej.

hej :-)
Ja niedawno wróciłam do domu - faktycznie wybrałam się do lekarza i niestety choróbsko naprawdę mnie rozłożyło :-( ale leki wykupione, w łóżku już sie zadomowiłam i się wygrzewam, więc mam nadzieję, że szybko wrócę do pełni zdrowia.

patu$ najważniejsze że porozmawialiście, przeanalizowaliście wszystko i podjęliście wspólną decyzję!

paulinka
chyba owu nie było u mnie w tym cyklu :-( w sumie to rozważałam czy czasem nie było owu w sobotę, bo jajniki bolały , śluz jak białko (a to u mnie naprawdę rzadkość) i tempka w niedzielę poszła do góry. Ale tak naprawdę nie wiem, już w sobotę byłam przeziębiona więc nie wiem czy tempka wiarygodna, tak samo jak te dwie "wyższe". Zresztą 23 dc to trochę późno jak na owulkę...

nuuuśka
generalnie zdziwiona jestem że nie mierzyła pęcherzyków - co jej szkodziło skoro i tak już robiła usg:confused2: mowisz, że podobnie u Ciebie z pęcherzykami jak bez CLO, ale czy ja wiem... na obu jajnikach po 3 pęcherzyki to sporawo, myślę, że CLO mimo wszystko miało w tym swój udział :-)

Natka duzo zdrowka zycze. Bardzo mozliwe ze doszlo do drugiego podejscia owu i sie powiodlo...ale teraz w trakcie przeziebienia sie nie dowiesz.

Patuska najwazniensze ze sobie ustaliscie wspolny plan dzialan. Zycze wam by udalo sie wczesniej. Masz racje jak sie zajmiecie teraz czyms innym to b. Mozliwe ze psychicznie odpoczniecie i sie uda.

Nuska a czemu Ci nie zmierzyla pecholka ahh...no najwazniejsze by owu byla o czasie . Trzymam za was mocno kciuki.

A ja dzis od rana z m sprzatalam, okna pomylam wewnatrz , m jutro pomyje zewnatrz.
Poodkurzalam, zmienilismy wszystkie posciele i mmm czystoscia pachnie. Jutro tylko prasowanie i lazienka bo dzis juz sily nie mialam... wracajaz ze szkoly dostalam takiego skurczu po lewej stronie brzucha, takie rwanie ..ehhh

Moja kol. Dzis urodzila coreczke (szczesciara) ma ju synka wiec parka .
Mala ma 3900(jej synek mial 2800 wiec duza roznica) a ta kol. Drobna i ledwo ja wypchnela. No i mala jej kupke w brzuchu zrobila jeszcze i sprawdzali czy nie doszlo do zakazenia.

Dobra ide sie umyc i do lozia seriale ogladac hehe

hej:)
wtoreczek:)
nusśka zdziwiona jetsem ,ze jescze nie czas ovu, clo bierzesz a mimo to w terminie ovu bedzie? :)
patuś trzymam kciuki za Was jak opentana!
buziaki na dziś:*******

Dzieki dziewczyny!

Ogolnie chcemy teraz skupic sie na tym remoncie,po nowym rooku zrobic sypialnie i zaadoptowac miejsce na pokoj dla malucha.

My do dyspozycji mamy napietrze trzy pokoje w jednym mieszka siostra poki rodzice zyja,a potem bedzie miec parter. I nasza obecna sypialnai ma 20 mkw a pokoj goscinno jadalny 32 mkw. I chcemy to podmienic. Wejscie do oby jest z korytarza a nasza obecna sypialania jest blizej kuchnii a jadalny w drugim koncu.

I ja to wymyslilam a Ł zaakceptowal zeby ten 32 metrowy pokoj przedzielic scianka z regipsu, ma dwa okna od wschodu balkonowe od poludnia normalne. Akurat by pasowalo ze jeden by mial gdzies z 17 metrow a drugi 15. Dwa pokoje w jednym przejscie drzwi i pokoj dla maluszka by byl. Bo nie chce gniedzic sie w tej obecnej gdzie stoi szafa dwie komody regal komputer. A do tgo meble dla maluszka. No wiadomo poki bobo sie nie pojawi pokoj stal by pusty,ale przy okazji tego remontu lazinki czemu przy jednym brudzie i balaganie i tego nie zrobic?

Musimy odpoczac i pogodzic sie ze na razie nie stac nas na IuI i starac sie odkladac chociazby na dwa podejscia jedno po drugim.

No coz bede Wam kibicowac teraz zebyscie zaciazaly,bo nasz watek stoi w miejscu...

patuś super pomysł, pokoje 15 i 17 to wcale nie takie małe:)
my mamy po 11 m:) sypialniei salon 20 i to ok, jak dla mnie:)napewno remont pozwoli ci zapomniec na chwilke:)moge Ci podpowiedziec-właśnie konczymy remont starej graciarni na mieszkanie-a że kasy mało to większość rzeczy policzyłam i porównywałam ceny-ogólnie lampy, panele ,włączniki,dywan...tapety:)-wszysko z neta , duzzo taniej:)

reklama
Do góry