reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

hej dziewczynki :*

Kolejny zarobiony dzien na calego :no:

natka a u lekarza bylas ?? Pewnie jakis wirus Cie lapie, zaopatrz sie jak najszybciej w leki zeby Cie Kochana jeszcze bardziej nie rozlozylo :-( Szkoda,ze ten cykl taki do bani...zreszta chyba u kazdej z Nas jakos tak krucho ostatnio ze wszystkim :/ U mnie tak, usg dzis wiec jak tylko bede po dam znac. Ide na 18 :tak:
A Ty prosze Cie, nie mysl ze cokolwiek sie nie uda ! Musi byc dobrze, i na pewno w koncu bedzie. Musimy w to wierzyc, bo inaczej na prawde zwariujemy.
patu$ nie mysl na razie o zabiegu, mam nadzieje, ze okaze sie ze nie bedzie potrzebny, ze wszystko bedzie w porzadku. W razie jednak gdyby, wybierzecie pewnie najlepszego fachowca,wiec nie bedzie trzeba sie martwic :* Ja dzis dzwonilam do Poradni Endokrynologicznej....od 1 grudnia zapisy na nowy rok. W tym roku nie ma juz nic..:no: kosmos.
Ale wczoraj robilam TSH no i wynik lepszy od poprzedniego w lipcu bylo TSH-2,99, wrzesien TSH- 2,05 .Takze juz troche spadlo, ale mogloby zejsc ponizej 2, wtedy bylabym przeszczesliwa. Mam nadzieje ze Euthyrox pomoze :happy:

reklama
Nuuuśka eurhyrox to bardzo dobry lek i bardzo popularny, na pewno pomoże.
Ja u lekarza byłam w poniedziałek, leki biorę, do piątku leżę w domu ale na razie poprawy brak :-(
A Ty się kochana nie martw, Twój cykl na pewno nie będzie do bani, owu lada dzień- z Tobą ok, z Ł też także musi się udać :*
Ja jak wyzdrowieję to zamierzam na spokojnie pogadać z M.- w chwili obecnej nie widzę sensu dalej się starać. Nie dane nam i tyle... Najchętniej zamknęłabym się w czterech ścianach i nie wychodziła żeby nie patrzeć na te wszystkie kobiety z wózkami czy w ciąży. Juz nawet swoje seriale przestałam oglądać bo na każdym ryczę jak głupia bo w dosłownie każdym jakaś ciąża. Normalnie w paranoję jakąś wpadam!! Echh... Chciałabym żeby było jak dawniej, żebym umiała cieszyć się życiem albo czymkolwiek.. Mam nadzieję ze kiedyś te czasy powrócą.. :)

Natka nie izoluj sie od otoczenia....

I marsz na HSG bo jak teraz go nie zrobisz to juz do konca roku napewno nie. NAwet gdyby jajowody byly niedrozne to ci je przepchna. Poki nie zaczniecie sie diagnozowac na dobre nie bedzie sie czego zaczepic. M na badanie nasienia.Musicie rozjasnic sobie sprawe bo moze to wina w slabym nasieniu jest. Warto miec punkt zaczepienia to pomaga. Np nam...na poczatku brak owu,owu jest to slabe nasienei to bedziemy je poprawiac.Potem z emoze jajowody ale jajowody drozne wiec kolejna rzecz do skreslenia z listy. i tak do skutku...

Nie izoluj sie od swiata bo w depresje wpadniesz.

Nuuuska do konca roku nigdzie w poradniach nie chca przyjmowac bo limit sie skonczyl

Same wiecie że niełatwo po prostu o tym nie myśleć, zaakceptować że nie wychodzi...
Ale nie będę o tym już pisać, przynajmniej postaram się. Wystarczy że w kółko ostatnio o tym myślę...
A co do badania nasienia to chcieliśmy z M zrobić je teraz w sobotę, ale on jest przeziębiony (nie tak mocno jak ja, ale jednak) i nie wiem czy wyniki będą wiarygodne :/

Natka kochana, pamietam ze jabtez plakalam jak bobr jak nawet w serialach ktos byl w ciazy a ja nadal nie...kochana zobacz ja niby zdrowa z 2 dzieci i 2 lata starania miesiac w miesiac...na psyche mi siadalo i wizja tego ze zaczna nas badac po 3 latach staran byla okropna. Masz o tyle lepsza sytuacje ze cos sie dzieje, sprawdzaja, badaja. Na hsg idz przepchaja co trzeba a moze pomoze.
Niestety prawda jest taka ze kazda z nas potrzebuje czasu na to by sie odizolowac od staran, by nauczyc sie o tym nie myslec... mi zajelo to 2 kata, odpuscilam i odrazu zaszlam...innym zajmuje 2 miesiace. Moja kol. Z nieregularnymi cyklami i zbadana przez lekarza powiedziala jej gin ze bedzie jej ciezko w ciaze zajsc, a za 3 tyg do mnie dzwoni ze wciazy jest. 2 dni temu urodzila zdrowa core. B. Duzo zalezy od naszej psychiki niestety, bo tego wylaczyc sie nie da. Nie rezygnuj ze staran bo to nic nie zmieni, jedynie nastaw sie na koniec myslenia o tym.

Nuska czekamy na wiesci z usg.

Ja w nocy soac nie moglam, obudzilam sie o 4 na siku, potem mi zimno bylo i zqsnac nie moglam, potem pic, a jak juz zasypialam to maluch zobie dyskoteke w brzuchu zrobil i jak tu spac... o 6 przysnelam a o 6.30 dzieci wstaly...wyszykowalismy ich do szkoly, zjadlam sniadanko i poszlam do lozka, ale mwly znowu dyskoteka...jak juz przysnelam to po chwilinprzyszedl facet sprawdzic gdzie nam grzejniki na gaz wstawic. Chyba sie nie zgodze jak beda mi tu brudzili i syfili, bo dzieci maja astme, a ja na koniec ciazy nie zamierzam kilka razy dziennie ze szmata biegac.

Natka, nie poddawaj się. Naprawdę jest tylko jakis marginalny odsetek par, które naprawdę nie moga mieć dzieci. Jestescie bardzo młodzi. Patuśka dobrze pisze - trzeba sukcesywnie po kolei sprawdxzac wszystkie możliwosci. Jesli bedziecie wiedzieli gdzie lezy problem, to na pewno znajdziecie rozwiązanie. Trzymam mocno kciuki.

My dzis dowiedzielismy sie ze mój G bedzie mial maskarycznie ucieta pensje od tego miesiaca....Likwiduja wszytskie dodatki. Masakra. Staranka odchodza na drugi plan.....Musimy cos wykombinowac, bo za taka pensje nie da sie zyc....

Na wstepie odpisze.

natka ja wiem doskonale jakie to ciezkie, dzis tez mam dola, jestem zla, wsciekla i ryczec mi sie chce .... wmawiam sobie czesto, ze dam rade, ale nie wiem na pewno czy dam. Z kazdym miesiacem jest ciezej, ciezej znosze porazke, ale kurcze wiem, ze tylu parom udalo sie po paru latach, ze ja nie moge, nie chce i nie poddam sie ! I Ty tez musisz w to wierzyc, wyzal sie Kochana jesli Ci ulzy, wyplacz sie ale nie poddawaj za nic w swiecie. Skoro gin zalecil HSG to biegusiem je zrobic. Jesli badanko nasienia nie uda sie teraz, uda sie jak tylko M. sie wykuruje. Wolisz caly czas zyc tym, ze moze cos byc nie tak, a Ty o tym nie wiesz ? Uwierz mi, ze najwazniejsza jest diagnoza, Ty juz czesc jej masz, ale kurcze Kochana pelna diagnoza to podstawa we wszystkim. Wiem, ze jesli u Nas stanie sie tak,a niestety nastawiam sie na wszystko,ze mina 2 lata bez skutku, na pewno zaczne myslec na temat in vitro. Zreszta juz ostatnio o tym rozmawialismy z Łukaszem. Jesli bedzie trzeba, zdecydujemy sie na wszystko, zeby w koncu ujrzec upragnione dwie krechy. I Ty tez musisz miec ta wiare, nic innego w Nas nie buduje woli walki a ona jest nawazniejsza w tym momencie :tak:

No to teraz o usg..
Jestem wsciekla sama na siebie, choc czy na pewno mam o co ? Sprobowalam, teraz zaluje. Dzis jest 14dc. Usg trwalo prawie 20 minut, gin na prawde dokladnie wszystko wymierzyla.Miesniak ma w tej chwili srednice 14mm.Endometrium wedlug tamtej gin w poniedzialek mialo 7mm. W tym wypadku wiem ze po raz kolejny wyszlo jej niedouczenie i brak dokladnosci, bo endometrium dzis ma dopiero 6,8mm wiec bardzo malo..jak na owulacje za malo. Co do jajnikow. Na lewym jajniku wiele drobnych pecherzykow, z Niego na pewno nic nie bedzie w tym cyklu. Za to rzeczywiscie ruszyl do pracy prawy jajnik. Ile dokladnie tam jest pecherzykow powiem Wam jutro, bo obejrze dokladnie zdjecia, ale dzis na szybko zliczylam 5 pecherzykow, w roznej fazie wzrostu. Najwiekszy mial na ta chwile 15x10mm. Niestety wiec, albo owulacja sie opozni, albo nie bedzie jej wcale. Mam przyjsc jeszcze za tydzien na kontrolne usg.
No i wiem juz ze CLO nie pomoglo...wedlug mnie namieszalo. Kurde jak patrze teraz na to, wole miec jeden porzadny pecherzyk z ktorego wiem, ze bede co miesiac miec ta owulacje, a nie 5 czy 4 z ktorych ani jeden nie dojrzeje zeby peknac, a boje sie ze tak bedzie teraz. Tylko co by bylo gdybym brala 1 tabletke jak zalecila gin ? Strach pomyslec po prostu...
Jestem zawiedziona, to na pewno. Smutna, troche zalamana bo nie tego do konca sie spodziewalam. CLO powinno teoretycznie przyspieszyc owulacje, a u mnie okazalo sie kompletna kiszka, bo moze sie okazac ze owulacji w ogole nie bedzie :-(Staralam sie mimo wszystko zaufac choc troche tej gin,monitoring jest nawet wiekszy niz myslalam, ale co sie okazuje...ze chyba sie przestymulowalam mimo wszystko. Plakac mi sie chce po prostu. Ale trudno, poczekamy, zobaczymy jak sie wyklaruje temperatura, moze jednak cos sie "urodzi"..moze cykl nie bedzie spisany na straty.Od wczoraj cmi mnie w jajnikach, i zaczynam miec objawy boli na @, ktore przewaznie mam przed owulka.
W takich momentach zaluje, ze kiedykolwiek zaczelam brac tabletki (anty) i ze kiedykolwiek powstalo w mojej glowie cos takiego jak "planowanie dziecka"...gdybym po prostu odstawila anty i poszla od poczatku na zywiol pewnie juz dawno biegalabym z brzuszkiem, a tak ? Na co Nam przyszly te plany, skoro zupelnie nic z tego wychodzi.

Milego wieczorku kochane

Ostatnia edycja:
reklama
hej:)
dziewczyny ! my po prostu czekamy na swoja kolej! i sie doczekamy skoro czekamy:)!!!!! natka ostatnio czytałam o depresji podczas starania o ciążae, jest to czesto najgorszy dół w życiu, dlatego trzeba sie wziąśc w garsc zanim wpadniemy w bagno!

nuśśka nie łam sie jeszcze 15 mm, a codziennie 2mm tak? to trzy dni i ovu:) troche później-ale w końcu leki bierzesz i mogło sie to przesunąć!
miłego dnia :)
akuku dystkoteka w brzuchy:) super:)

Do góry