reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

reklama
Wiesz, nie powiedziane że od razu będziesz przestymulowana i będzie torbiel. No ale wiadomo że lepiej kontrolować i monitorować żeby w razie czego w porę zadziałać :-)

Nussska, niby logicznie Pani dr zalecila, ale Patuska tez dobrze pisze. Skoro owu jest to ja bym CLO odpuścila, jedynie luteina, bo to nie zaszkodzi.

Akuku - moja młoda nie plakala przy sikaniu, ani sie nie skarzyla. W ciemno badanie moczu robilam bo juz nie wiedzialam od czego jej temp rosnie i wyszło ze zapalenie jak ta lala. Dostalismy wtedy jaka b.duza dawkę Furaginy po ktorej mloda bardzo zle sie czula i duzo spala, ale pomimo zlego znoszenia leków lekarka nie pozwolila zmniejszyc przez 5 dni, potem kontorla, bylo troche lepiej wiec zmieniejszylismy dawke dopiero.

A trzydniówka to po 3 dobach powinna pojawic sie wysypka.

tysia tu mi nikt badania moczu tak o nie zrobi...ehh uk
zobacze jak bedzie jutro, moze go cos wysypie to bede wiedziala.
w uk jak w ciagu 72 g. nie minie goraczka to mam isc do gp. a tak to nie mam po co, bo powie ze mam dawac na zbicie tak jak daje.

nuska moze doradz sie tej drugiej ginki ? ja mialam owu i po 2 latach zaszlam, mysle ze jak owu masz , a masz napewno to wszystko jest ok. moze byc problem z utrzymaniem ciazy ale wtedy ja bym brala luteine do dnia spodziewanej@ zrobila test i jak pozytyw bralabym dalej jak negatyw odstawic...

nusska a ja mysle -ze skoro ci to zapisala i kazała przyjsc na usg za dwa tygodnie to walsnie aby sprawdzić -jak te leki podziałały, czy za mocno czy ok :tak: ja bym spróbowała... ale to twój wybór

Nuuuska Kochana,ja uwazam ale to moje zdanie ze Clo jest zbedne,przeciez ty masz piekna owulacje i Tobie pecherzyk peka wiec po co CLO? Ale jak juz ona uwaza ze konieczne to powinna podac pregnyl. Bo swoja owulka plus hormon to moze byc tak ze pecherzyk bedzie tak sybko rosl ze potem moze byc za duzy na pekniecie. Widzisz u mnie w 13 dc pechol mial juz 23 mm i powinien peknac a nie pekl. Tak mis ie wydaje a na podanie zastrzyku i tak bylo za pozno. Pecherzyk od 17-19 mm powinien miec na pregnyl.

Zobacz co bedzie w pierwszym cyklu. Lutek nei zaszkodzi bo jest na wydolnosc cialka zoltego wiec to jest ok.

A monitoring to podstawa. na innym watku Pyscek nei maila monitu jak dobrze kojarzye i whodowala po 3 miesiacach torbiel 7 cm. Wiec monitoring najwazniejsza rzecz.

Dziewczynki ja za 2 godziny bede po raz pierwsze matak chrzestna alez jestem dumna :)

W ogole zakladam czarna pensjonarke do tego ramoneske z dzinsu a moja mama mowi ze w czarnym nie wypada...no rychlo w czas. Ale ja lubie ta sukienke....

patuska jak masz jakis jasny dodatek to bedzie ok, np. pasek, bolerk kwiat... a teraz to i tak juz za pozno. wiec jak cos masz to fajnie a jak nie to sie nie przejmuj.

Patu$ka ja tam w zabobony nie wierze :-) czarny czy nie czarny- pecha na pewno nie przyniesie

Dziewczynki byłam na usg, pęcherzyk 1,81 cm , drugi 1,69 także zastrzyk dostałam. Poza tym dostałam skierowanie na hsg- jeśli teraz się nie uda to w przyszłym cyklu mi zrobi.

reklama
Przeanalizowalam to wszystko co pisalyscie i mam dwie opcje :

1. Wykupic obydwa leki i wziasc obydwa jeden cykl, za dwa tygodnie kiedy bedzie usg moge poprosic gin. o staly monitoring, choc znajac jej nastawienie akurat na to - pewnie odmowi jak ostatnio. Ale podczas juz tego pierwszego bede widziec jak reaguje mniej wiecej na CLO, czy pecholi rzeczywiscie jest wiecej, czy szybko rosna. Nie wiem jak szybko to dziala, ale mam brac CLO 1x1 dziennie przez 5 dni.
I z glupa nic nie mowiac, moge isc na jedna wizyte do ginki prywatnej pare dni pozniej, bo ona rowniez mowila cos o stymulacji - spytac jaka ona metoda chciala, bo moze u Niej w gre wchodzil pregnyl, co na pewno jak piszecie byloby lepsze, a przy okazji zobaczyloby sie rowniez podczas usg jak pechole czy ew. owulacja. Wtedy od nastepnego cyklu, czyli listopadowego, jesli by sie nie udalo, pozostalabym tylko na luteinie, i ten ewentualnie pregnyl.

2. Wykupic sama luteine, bez CLO i brac te 10 dni jak zalecila od 15-24 dnia cyklu. A jej nie mowic nic, bo luteina jak piszecie nie powinna zaszkodzic, a moze pomoc, a z kolei samej moglaby nie wypisac, bo jeszcze sklonna mi zarzucic, ze skoro ja tak wszystko swietnie wiem, to moze sama powinnam zostac lekarzem :cool2:

Sama sie nie znam na tym kompletnie, dlatego licze sie z Waszym zdaniem, bo jestescie dla mnie jedynym prawdziwym wykladnikiem wiedzy od samego poczatku, i tego co moze byc ZA a co PRZECIW. Zreszta same jestescie po kuracji, tzn paru$ i natka i wiecie jak Wasze organizmy na to reagowaly.

patu$ a to chrzciny juz dzis ? :-) trzymam kciuki zeby wszystko sie udalo, co w koncu kupiliscie ? :happy2:

natka super, ciesze sie, wiec pewnie owu jutro lub jeszcze dzis ? :) Dzialajcie Kochana, ktos w koncu musi Nas odczarowac bo to sie juz tragiczne robi :wściekła/y:

Ostatnia edycja:
Do góry