reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

Nuuuśka jeśli masz ten monit to moim zdaniem możesz spróbować z CLO. Ale jeśli w następnym cyklu nie byłoby opcji na monit to ja bym nie ryzykowała i zrezygnowała z CLO. Bo mozesz sobie więcej zaszkodzić niż pomóc... Ale to tylko moje zdanie :-)
A co do mnie to myślę ze owu raczej jutro/pojutrze :-)

reklama
patuś pewnie po chrzcinach:)
tez mam byc matką chrzestną u Stasia 9 wrzesnia:)
nuśśka przespij sie jescze z tym , dzis jestes na świerzo z tematem:)
moja Kali przyplątała cos z przedszkola, ból gardła, katar kichanko tylko gorączki brak-oby leki zapodane zadziałały;/

Ale uwazam dokladnie tak samo, wiem, ze mam owulacje bo to widac, gdyby nie pomiary moglabym gdybac, ale skoki sa, podzial na fazy jest wiec chyba z Nia wszystko w porzadku prawda ?
Po co lekarze zlecaja stymulacje ? Bo rozumiem, ze glownie w cyklach bezowulacyjnych tak ? wiec jak sens ma stosowanie jej u kogos kto przechodzi ja normalnie ? Z tego co dzis zrozumialam ona mowiac ze "Moge miec za slaba owulacje" miala na mysli, to, ze moze przez to ze wytwarza sie jeden pecherzyk sa mniejsze szanse na zaplodnienie ale moge sie mylic, bo ona robi wiele rzeczy, ale wiele tez zleca na opak.

dokładnie nie zabardzo rozumeim " słaba ovulacja" hmmm tak jak mi ginka powiedzał ze ovu była bo lewy jajnik jest "wklęśniety" a jak jest wklęsnięty to właśnie nie dobrze-albo złego słowa używają

kasiol chcialam zwrocic uwage ze Ty nigdy nie mialas tempki powyzej 36.94 chyba a dzis masz 37.04... trzymam kciuki by siebtak utrzy,malo. powiedz kiedy testujesz?

akuku miałam jutro ale sie boje rozczarowania, zobacze jaka tempka jutro bedzie i zadecyduje rano, tempka wysoko, ale ten cykl jest wogóle wyższy nawet w pierwszej fazie mam wyzej niz zwykle...

Nie wiem co ona przez to rozumie, do zbyt wygadanych jesli chodzi o takie rzeczy nie nalezy, a moze po prostu chodzi o to, ze ja zadaje pytania bo nie jestem juz az takim laikiem w tym temacie.
Mialam wrazenie ze tu moze chodzic o to, ze jak wiecej pecherzykow to wieksza szansa na zaplodnienie, tylko znowu podjela temat leczenia bez dokladnego zdiagnozowania jak w przypadku tej torbieli.
natka a jak to jest z tym CLO ? czemu akurat od 5-9dc a nie np. od 1-6? albo do 12dc? Od czego to zalezy, bo rozumiem ze lek jest stricte na wzrost pecherzykow, ich liczebnosc ?
Ja wiem,ze ciezko Wam doradzic mnie, bo kurcze kazda z Nas jest inna, ale znamy sie na tyle, ze nie moge powiedziec czegokolwiek innego jak to, ze Wasze zdanie jest dla mnie bardzo wazne, bo wiecie wiecej niz niejeden "znachor" czy medyk.Kazdy hormon jest ingerencja w organizm, zastanawiam sie jaki ona ma plan o ile jakis ma, bo z jednej strony wlaczyla leki, usg za 2 tygodnie, i do tego hormony w 22dc, ale z drugiej nic nie mowila o stalym monitoringu.
Choc ten moge sobie zalatwic, kwestia okolo 3 w ciagu cyklu, wiec jak sie upre to pojde do gin prywatnej.
Kurka jak nie urok to sraczka !! :dry:

Zmykam, milego wieczorku :*

kasiol to ja czekam na tescik jutro i mocno trzymam kciuki. zreszta wiesz.

nuska no ja Ci nie doradze co do clo bo sama nie mialam, a owu mialam i wkocu udalo sie zajsc i utrzymac ciaze bez zadnych specyfikow, a jak wiecie martwilam sie bardzo czy ciaza sie utrzyma, chcialam brac luteine, ale w kocnu zdecydowalam ze sprobuje bez niczego.
nie wiem moze idz do prywatne i zapytaj o jej zdanie? czy ona tez by dala clo, jak tak to zapytaj o pregnyl... i czy luteine tez masz brac itd... poprps o ten monitoring. ja bym tak zrobila, bo jednak gorzej jak wyhodujesz torbiela...

reklama
Basik doszła, a więc dla równwagi jednej staraczce powinno się udać:) Kasiol chciał nie chciał jesteś następna na liście, więc trzymamy&&&&&

Do góry