reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

Akuku - jak synek? lepiej? Wszystkie dzieciaki teraz chorują.....

Basik - jesli masz ochotę u nas zostać - zapraszamy ;) tylko ostrzegam że pechowy ten nasz wątek więc się dobrze zastanów :-D:-D:-D:cool2:

Nuuuuska - olej staranka a na pewno się uda ;) Ja przy pierwszej ciązy intenstywnie myslalam o ciązy przez 3 m-ce (płacz, dół po @ itp). Po czym stwierdzilam ze prace zmienie, na studia pójdę. Do nowej pracy sie dostałam, na studia się dostałam i zaplacilam za 1 semestr, po czym test wyszedł pozytywny..... Nawet w trakcie badan do pracy miala robione RTG płuc (po raz pierwszy w zyciu) i jeszzce pani pytala czy w ciazy nie jestem, a ja (trzy dni po terminie @) że abosolutnie nie ;) Jesuuuuu, az ciezko mi uwierzyc ze az tak wtedy potrafilam odpuscic i to jeszcze po 3 m-cach staran..... A teraz w grudniu minie rok od rozpoczecia staran i odpuscic nie umiem..... eh.....Po.....e to życie....
Pocieszam sie tym że skoro Akuku udalo sie po prawie dwóch latach, (chociaz wyniki badan w normie), to i dal nas sie uda ;)

Amen. :-)

Ide wykorzystac mojego G bo wczoraj nc nie wyszlo, dzis trza podzialac :-D:-D

reklama
hej
natka super wieści :) ciesze sie ,że torbiel sama się wchłoneła:)
nuśśka -ja ostatnio pomyslałam sobie, ze -wiem kiedy jest ovu, staramy sie w tym czasie, jestesmy zdrowi-wiec w koncu kiedyś sie uda, do tego zaczełam sie intensywnie o to modlić... teraz juz nigdy nie powiem ze sami jestesmy sprawcami tego cudu poczęcia/ narodzin-potrzebne jeszcze szczęście-opatrzność jak kto woli:) troche mi z tym lepiej
akuku biedactwo jeszcze ta choroba na was spłyneła, oby goraczka przeszła , mam nadzieje ze noc mialas spokojną, a teraz już o niebo lepiej:)
mnie troche też łapie przeziębienie, mały katarek, oczywiście gardło;/ ale u mnie taki bol gardła to standart,podobno moze tez na podłożu alergicznym;/juz nawet z tym nie walcze;/

akuku tu chodzi o to, ze nigdy nie sadzilam, ze mnie to doswiadczy,zawsze madra myslalam - przeciez jak jest juz Ola to nie bedzie zadnego problemu. A tu okazuje sie ze jest, ze takich jak ja jest wiecej, a walka z wlasnymi myslami, nadziejami przypomina walke z wiatrakami. Jak mysle o Tobie, podobnie jak tysia nadzieja we mnie rosnie, bo skoro Ty przy dwojce dzieciaczkow staralas sie dwa lata to ja musze wytrzymac. Bo w koncu sie kiedys uda, musi i koniec :blink: lepiej tak myslec niz zalamywac sie, ze na prawde moze w ogole sie nie udac :zawstydzona/y:

kasiol dla mnie nadzieja choc mala to to, ze w koncu po cichu moge powiedziec, ze cykle sie ustabilizowaly. Jesli ten bedzie trwal ksiazkowo 28 dni a tak mysle, bo dzis kolejny spadek wiec pewnie jutro @ zawita, to moze tak zostanie. Za to jestem wdzieczna ziolkom i Castagnusowi, wydaje mi sie, ze na pewno pomogly w tej kwestii, a dzieki temu wiem juz mniej wiecej kiedy jest owu, choc w tym cyklu chyba wszystkie mialysmy z tym problem :-Dale miejmy nadzieje, ze w kolejnym juz Nam sie to ladnie zarysuje.
Mnie tez cos lapie, ale to chyba taka pogoda :blink: poza tym ludzi zasmarkanych coraz wiecej sie pojawia w poradni i cud jak chora nie bede w najblizszym czasie.

tysia olac pewnie nie oleje, bo kurde zbyt ciezki mam charakter do tego, ale staram ograniczyc pewne rzeczy do minimum. W przyszlym cyklu nie bede robic testow owu, chce przynajmniej jeden miesiac odpoczac od tego dziadostwa. Ale odizolowanie myslenia na pewno wiele daje, bo przede wszystkim my same w sobie czujemy sie "lzejsze" :tak:

witam

U nas szaro buro i ponuro. Jak to na końcu świata.......

Po dwóch dniach urlopu dzis w pracy, potem jeszcze mam zebranie w przedszkolu w sprawie zajec dodatkowych .zobaczymy co wymyslą.

Miłego dnia dla wszytskich ;)

Hej dziewczynki :*

Nuuuśka ja myślę że wydaje Ci się tylko że byłoby Ci lepiej gdybyś wiedziała że coś jest nie tak, że coś trzeba leczyć. Tak naprawdę byłoby gorzej, nadzieja byłaby mniejsza więc i samopoczucie gorsze... A teraz wiesz że jest wszystko w porządku, że tak naprawdę teraz jest to juz tylko kwestia czasu. Wiadomo, że psychika nie pomaga, ale pewnego pięknego dnia po prostu zaskoczysz! Jesteś zdrowa, Ł. też więc kochana głowa do góry! Ciesz się życiem i przytulankami a Maleństwo na pewno przyjdzie do Was kiedy najmniej będziecie się tego spodziewać :*

Ja już w pracy, dziś idę do okulisty i na usg do gina więc niestety czeka mnie później odrabianie bo z pracy wcześniej muszę wyjść.
Miłego dzionka :-)

oooo wlasnie natka ja tez dzis ide do gina, w sumie to do ginki, tej mojej przychodnianej ale bo mialam sie u Niej zjawic po 3 miesiacach. Okolo 10 sie przejde :blink:

a co do dzidzi....wszystkie wiemy ze tylko spokoj i cierpliwosc Nas moze uratowac :wściekła/y: :*
w koncu sucze nie placza i maja twarde tylki :cool2:

viki goraczkuje teraz ma 39nst i zbijamy, ale woolno mu spada ale za to szybko rosnie... cala noc nie spalam, tylko czuwalam...male nienkladlam sie do niego zeby go nie dogrzewaf, wiec nastawialam budzik na co godzine. najgorsze ze u niego po czole temp. nie czuc i mnie to zmyla... a mierze rteciowym...

pozniej doczytam co pisalyscie ide pdzwonic donszkolynze dzis nie przyjdzie... ale wiecie co on ma tylko goraczke, zadnego kataru nic...

Hejka!

Basik Zostan nie mamy nic przeciwko!

Nuuuska to nie jest dluzszy stan zapalny bo od razu bym wyczula,zreszta lekarz mnie ogladal trzy miesiace temu mowil ze mi sie wydawalo kazal brac lacto na wselki wypadek i bedzie ok no i rzed HSG tez byla wziernikowana to by widzial na sciankach pochwy czy cos jest na rzeczy. Zreszta za miesaic bede miec cytologie to bede wiedziec czy wszystko jest ok.

Teraz ta infekcja to po badaniu. Kontrast potem przytulanki,wilgotno i gotowe. Az zaluje ze przed zabiegiem i po nie bralam lactovaginalu

reklama
Do góry