reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

Hejka! Ja po wizycie.

A wiec tak jesli @ pojawi sie terminowo w poniedzialek, to HSG mam albo 3 wrzesnia albo 5 wrzesnia.W poniedzialek doktorek ma do mnie dzwonic w ktory dzien bedzie mial dyzur.

HSG na zasadzie kontrast+ rentgen

USG mi nie robil bo nie warto tam zagldac jak @ za rogiem a sladu po owu nie bedzie juz. Ale mowilam mu o wykresie mowil ze skoro oddziela sie 1 i drug afaza to penwie jajniory zaczely samodzielna prace.

reklama
patu$ super, ciesze sie kochana, ze wszystko tak szybciutko ustalone !! 3 wrzesnia juz za pasem, w sumie to jeszcze tydzien wiec mozesz pomalu sie juz szykowac :-) bedziesz miala znieczulenie miejscowe czy w ogole bez znieczulenia ? z kontrastem i rentgen czyli takie jak ja mialam.
dobrze ze jajniki zaczely samodzielnie prace, no dobrze ale powiedz mi teraz co dalej ustaliliscie, jesli HSG wyjdzie dobrze to w pazdzierniku nadal opcja IUI tak ?

natka ja wiem ze moze i ma prawo skakac, ale dzis rano byla na poziomie 35,96 wiec jak ja nanioslam szybko usunelam bo az w oczy razilo :wściekła/y: ale powiem ci ze nie patrze juz tak na Nia, na prawde dzis rozmawialam z Ł. chwile i jego tez poprosilam o wyluzowanie i nie myslenie o tym, bo wystarczy ze ja mysle. W tym miesiacu jak poradzila akuku nie mowie mu o dniach plodnych i owulacji, ja tez nie bede za wszelka cene starala sie tego wychwycic. Leki Ł. zabralam i postaramy sie na prawde starac ale z glowa a nie patrzec slepo w kalendarz bo na tym tez cierpial Nasz zwiazek niestety, a nie mozna wszystkiego stawiac na jednej szali. Jesli dzidzia chce sie pojawic to sie pojawi a jesli nie - niech zaluje !!

Ostatnia edycja:
Patu$ no to szybko, już w sumie niewiele czasu :-) ja się nie znam więc nie wiem czy to dobrze że rentgen z kontrastem, ale mam nadzieję że Ty jesteś zadowolona z tych ustaleń :-)

Nuuuśka i dobrze, wyluzujcie :-) my wyluzowaliśmy (zwłaszcza ja :p) i naprawdę jest wtedy zupełnie inaczej. Dzisiaj rano jak weszłam na mój wykres to nawet byłam zaskoczona że.to już tyle dni po owu :-) w ogole mi się ten cykl nie dłuży, wręcz przeciwnie- wydaje mi się ze dni gnają jak oszalałe :-D

natka wlasnie super jak zleca z kontrastem bo wielu lekarzy zleca bez a to wtedy jedna wielka kiszka,bo widza jajowody ale nie maja jak sprawdzic czy sa w pelni sprawne, kontrast to super sprawa wtedy widac czarno na bialym w ktorym momencie ewentualnie sie przytyka, u mnie wiem ze plynelo pieknie podobno tak mi powiedzial znajomy anestezjolog ktory byl przy zabiegu i mnie znieczulal, bo od Szanownego ordynatora ciezko sie bylo cokolwiek dowiedziec.

a co do Twojego wykresu masz piekny ale nic nie mowie, bardzo ladny wzrost do tego widze sluz kremowy kurcze kurcze !! :DD

Ostatnia edycja:
Nuuuska znieczulenie miejscowe, lekarz o glupim jasiu mowil :)

Chodzi o to zeby badanie bylo wykonane od 7 do max 12 dc zeby nie w trakcie owulki.

Tak jesli z jajowodami bedzie ok to nastepny krok to IuI

patu$ wlasnie tu jest chyba roznica miedzy laparo a HSG bo laparoskopie wykonuja rowniez po owulacji, a HSG tylko do z tego co sie orientuje :blink:
ciesze sie ze wszystko uklada sie po Twojej mysli kochana :*

Hej jestem jestem ale jakos dni mi przez palce leca.
Rano szykowanie do szkoly i przedszkola, pozniej alebo musze cos zalatwic albo cos w domku, odebrac dzieci obiad zjesc i dopiero teraz odpoczywam :p

Jesli chodzi o biodra to dziekuje, jest lepiej.
Ogolnie staram sie malo robic, malo stac, malo chodzic i wtedy jest ok...ale ja chce moc cos robic i nie cierpiec pozniej.
Wiem ze jak urodze to bedzie lepiej, bo ciezar nie bedzie spoczywal bezposrednio na biodrach, zreszta sie zmniejszy mam nadzieje hehe

Kasiol z tych usg nieraz wychodzi waga ze wskazaniem do cesarki, a pozniej okazuje sie ze maluch w normalnej wadze hehe.

Patuska trzymam kciuki za hsg :-)

Ja dzis zaczynam polowe ciazy ;-)
Jeszcze druga, ta ciezsza przede mna.

Dzis ogladalam wozek firmy bebetto i ogolnie mi sie podoba bardzo ale czytalam rozne zle opinie :/:/
a jest uzywany ale wyglada jak nowy..i kosztuje 180f
A znalazlam drugi juz taki bym kupila ale uzywany 300 f troche lipa ehh

Patuśka super, że wizytka udana:) Początek września za pasem, więc nie naczekasz się:) W październiku masz IUI? Pewne już?

Natka no Twój wykresik bardzo ładny jest:) Teraz tylko trzymać kciuki:)

Nuuśka dobrze, że trochę odpuściliście:) Lepiej naprawić relacje niż robić coś na siłę... Jak nie będziecie tak myśleć to rach pach i będzie fasola:) Przecież jesteście zupełnie zdrowi, więc jak wyluzujecie to jakaś blokada pewnie zniknie:)

Akuku pokazuj wózki:) Jak ja lubię je oglądać:)

Nuuuśka dzięki za wyjaśnienie :*
Co do mojego wykresu to na nic się nie nastawiam, choć śluzu dzisiaj dużo jak rzadko kiedy :-) no ale i tak będzie co ma być więc staram się za dużo nie myśleć bo to i tak nic nie zmieni przecież ;-)

Paulinka dzięki :-) i Twój wykresik też piękny :-) wyraźnie zaznaczona faza wyższych temp to dobry znak :-)

Akuku dobrze że już lepiej. Ale staraj się mimo wszystko za bardzo nie przemęczać :*

reklama
Do góry