reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

paulinka heheh natka chyba od zawsze miala tyle serduszek, ale oni sie serduszkowac bardzo lubia wiec na zdrowie !! :-) u nas natomiast jakis kryzys chyba bo ostatnio Ł. tylko szuka wymowki :no: eh nie wiem jakies ciche dni :X
Ja dzis wstalam po 8 ale w nocy znowu sie budzilam, i tak jakos nie tak wszystko :no:

natka ja dzis szok przezylam jak sie dowiedzialam ile bede siedziec w week w pracy :szok: w sobote od 8 do min.16 a w niedziele szykuje sie siedzenie do minimum 19 bo tyle zabiegow :baffled:...boshe.

reklama
wiesz co patu$ ja scierpie jeszcze niedziele bo za Nie Nam placa, ale kurde zawsze mam pecha ze jak juz na Nia trafie, to z grubej rury ze tak powiem :-( 10h w sobote i 11 w niedziele to dla mnie za duzo jak na jeden raz, a jeszcze Ola w niedziele przyjezdza bo teraz jest u mojej Babci i nawet sie z Nia kurka nie zobacze no bo kiedy jak wroce wieczorem :zawstydzona/y:

Nuuuśka ło matko, to ciężki weekend masz.. No ja mam ten plus że weekendy wolne więc tak sobie odliczam do piątku :-)
Paulinka wiem, wiem:zawstydzona/y: ale tak jak napisała Nuuuśka- my po prostu bardzo lubimy się serduszkować ;-) a ten miesiąc to nasz urlopowy także wypoczęci jesteśmy więc mamy dużą ochotę hehe :-)

Nuuuśka może Ł jest po prostu zmęczony :* na pewno nie szuka wymówki "tak sobie" :-)

natka ja ci powiem ze doszlam ostatnio do wniosku ze z wiekiem kobietom chyba libido wzrasta a facetom maleje, no chyba ze ja jestem jakims odrebnym przypadkiem :wściekła/y: mnie to sie teraz chce w trakcie @, zaraz po i przed, no i w trakcie a Ł. to mam wrazenie jakis zastany sie robi w tej kwestii :zawstydzona/y: kiedys byl bardziej nagzany a teraz ? kapcie na nogi, ciepla koldra i tyle.

nuuśka może i coś w tym jest, że z wiekiem faceci tatusieją... Pocieszę Cię Nuuśka, bo mój Ł w piątek ma nockę, a w sobotę i niedzielę 2 zmianę:( i im za to nie płacą... Za to dziś i jutro wolne.

Nuska hehehe, to moj m to wogle odrebny przypadek bo starszy ode mnie I moglby dzien w dzien a najlepiej dwa razy hahaha.
Ale powiem Ci jedno. Twoj Ł prawdopodobnie podswiadomie oszczedza zolnierzyki.
Ja Ci powiem ze u nas po dlugim czasie staran, to moj m w dni plodne unikal zblizen, jakby wolal zeby nie wyszlo bo starania nie trafily niz zeby nie wyszlo a staran od groma...
Tak wiec postaraj sie mu nie mowic kiedy masz plodne, postaraj sie go odizolowac od tego odliczania, bo wiem ze wtedy Twoj stres i jego stres nie wplywa dobrze...
A zawsze lepiej myslec samemu niz pozniej wlasnie faceta rozczarowywac. Swoja droga ja zaszlam w cyklu kiedy m powiedzialam ze ten cykl nieudany bedzie bo plodne wypadaja na przyjazd brata i bratowej, a ze spalismy na materacu to staranek nie bylo. Tak wiec m zeby.sie nacieszyc na caly tydzien mial.checi wlanie przed ich przyjazdem. Ale zylismy obydwoje z mysla ze na pewno nici z tego...

Ja Ci powiem ze wiele sie zmienilo odkad zaczelismy sie starac. Wczesniej to ja bardziej odizolowana, przystopowana bylam jesli chodzi o seks i to L. musial ciagnac mnie na nogi wrecz do lozka. Jakies totalnie z tylka mialamm libido, a teraz ? teraz jest wrecz na odwrot. To Ł. jakos tak nic, ostatnio spytalam sie go dlaczego tak jest to powiedzial mi ze to ze teraz sie czesciej kochamy niz wczesniej :dry: ale nie robimy tego jak kroliki....czasem boje sie ze on po prostu traci pociag czy nie wiem o co juz chodzi bo jak go pozalam to mowilam ze on wiecznie niewyzyty, mogl codziennie i po dwa razy i jeszcze mu bylo malo. A teraz kurcze ciezko nawet raz na 4-5 dni :crazy::blink:

Nuska bo zaczelas przejmowac inicjatywe a nie kazdy facet to lubi, a w sumie chyba zadny tak na dluzsza mete... Tym bardziej ze jest swiadomy dla czego masz takie checi. Nam sie zmienia libido w psychice chyba, bo nagle jak staramy sie o dziecie to libido wzrasta kilkakrotnie.. A jak staran nie bylo to nam starczalo raz na kilka dni. Hehe
Tak wiec moja rada taka, nie wychodz z checia na przytulanki teraz przez najblizsze dni. Poczekaj az to on bedzie mial wielka chec...ale tez nie daj sie za szybko im dluzej przytszymasz tym bardziej bedzie mial na Ciebie ochote. Serio, faceci chca walczyc o swoja kobiete. I tu nie chodzi o to ze go nie pociagasz, bo u nas byl ten sam problem I mowie przestalam mowic o dniach plodnych, przestalam chciec sie starac wiec to on zabiegal :p
Wiadomo czasek chca bysmy to my zaciagnely ich do lozek ale nie zawsze...to ma byc z ich inicjatywy.

reklama
On dlugo mowil, ze chcialby zebym to ja przejela czasem inicjatywe. Dlugo nie umialam sie z tym oswoic bo jestem z tych kobiet ktore lubia kiedy to mezczyzna jest dominatorem, w zyciu, lozku i w ogole. A tu ja musialalm przejac ta role i powiem Ci, ze czasem mam juz dosc, mam wrazenie ze jemu w ogole nie przeszkadza to kiedy seksu nie ma. bo on po prostu nie ma na niego ochoty..:zawstydzona/y:
a kiedys pamietam jak mowil, ze jemu wiele nie potrzeba ze on moze codziennie i w ogole a teraz wszystko sie przyblokowalo.
Ale masz racje, przestane o tym mowic, przestane zachowywac sie tak jakby mi sie chcialo, poczekam na jego ruch.

Do góry