reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

reklama
kasiol ja sie nie wypowiem na tematy prywaciarzy ale po prostu szkoda slow !! Ostatnio czytalam artykul jako to jest dramatyczna sytuacja demograficzna bo zaczyna coraz wiecej ludzi umierac, a rodzi sie rowniez coraz mniej, nieporownywalnie. Ale co oni robia dla Nas zeby dzieci mogly sie rodzic ?? Co robia zeby w Polsce mozna bylo ze spokojem patrzec w przyszlosc zarowno swoja jak i swoich dzieci ? Pewnie, nigdzie nie jest rozowo, ale tu czasem mam wrazenie ze staczamy sie na samo dno, i wlasnie jak piszesz wiecznie jest wybor - albo jedno albo drugie. Albo w tym wypadku zdrowie Kalinki i jej badania albo Wasza diagnostyka.
Plakac sie chce, bo teraz jest zle, a co bedzie za pare lat ?

Witam wieczornie ;)

Kasiol - mi sie tez nóz w kieszeni otwiera jaka kasa idzie na składki ZUS a i tak lekarze najczesciej prywatnie..... Jak Agusia miała zaplaenie ucha w kwietniu to mi na NFZ chceili ja do laryngologa na czerwiec zarejestriowac...Fajnie, prawda? A potem sie dziwia ze zapalenie ucha wraca skoro leczy z przymusu pediatra.

A nie mozecie swojego pediatry na NFZ zmienic? Bo ten widac nie umie leczyc Kalinki. My z 3 pediatrow w naszej przychodni chodzimy tylko do jednej pani dr która nam najlepiej pasuje i sie z nia rozumiemy.

Dziewczyny wpadłam zameldować, że @ przylazła terminowo:)))) Zaczynamy cykl starankowy:)) 1 dzień picia Ziółek Ojca Sroki:) Smakowo tragedii nie ma:)

Jestem i jakos sie nie moge zaaklimatyzowac... chyba musze odpoczac ... spalam w nocy 8 godz. W dzien 4 godz. I dalej o spaniu mysle.

Rozmawialismy z naszym mechanikiem i okazalo sie ze nie ma winy m w rozwaleniu auta... poprstu ford dlugo stal zanim wymienilismy skrzynie i trzebabylo go odpalac. W silniku zebraly sie gazy i olej co zamylalo wskaznik oleju i jak m sprawdzal pokazywalo pelne a tak naprawde bylo na dnie.
Tak wiec ciesze sie bo mimo ze ja go nie obwinialam to on to bardzo przezyl i sie zdenerwowal...w pewnym momencie myslalam ze jeszcze bede musiala karetke wzywac bo tak mu slabo bylo...ahh

Tak wiec mimo ze uwielbiam to auto, jest mega wygodne sprzedamy je, bo musielismy sienzadluzyc zeby je naprawic... bo nie mam 1500 funtow na naprawe itd...
W przyszlym roku chyba odpuscimy wakacje no chyba ze jakas kaska sie uzbiera...

Ja chyba troche schudlam bo to i stres i malo jadlam bo nie bylo jak i gdzie... ale brzuszek mam juz pokazny i w koncu zaczyna mi sie podobac.
Zaczynam czuc ruchy malenstwa i dzis zaczelam 17 tydz. Tak wiec juz prawie polowa.

Stopy mnie strasznie bola jak do pn nie przejdzie to ide do lekarza. Dzis polozna stwierdzila ze to pewnie przez wyjazd, cieplo i zmiane klimatu. I mam juz mniej opuchniete ale nadal sa.

Dziewczyny nie bede was nadrabiac bo nie ma sensu bede czytac na bierzaco. A przynajmniej sie postaram.

A i jeszcze chcialam napisac ze cala ta sytuacja z autem bardzo zblizyla mnie i m i choc wiem ze to moja zasluga bo nie wybuchlam ze zloscia i wyzutami do niego (za co m mi dziekuje)
To ciesze sie niezmiernie.

28.08 mam usg polowkowe i ostatnie z funduszu w uk. Zobacze jak bedziemy z kasa stali czy zrobie jeszcze jakies.

Milego wieczoru kochane.

nuśśka, tyśka niestety mam słaby wybór ;/ ta nasza nie jest taka zła niby chce dobrze nie zapisując antybiotyku,a po któryms przypadku ze Kali trafia do szpitala, chyba sie troche obawia reakcji Kaliny organizmu na infekcje, dlatego odsyła do alergologa-a ten tylko prywatnie i to jescze z conajmniej tygodniowym wyprzedzeniem tzreba sie rejestrowac;/nasza doktr rodzinna ma juz chyba 60 lat doświadczenia;)niedługo ma przejść na emeryture i mam nadzieje ze jej wnuczka przejmie przychodnie-zawsze świarze podejście do tematu:) juz mi złośc przechodzi jak patrze na mojego łobuzka śpiącego:)
jejku akuku 17 tydzień!!!! super:)ciesze sie ze Wasza rodzina jest mocna i tak trzymać:)
paulinka witamy znów w szeregach staraczek:)

Akuku jak fajnie, że czujesz już ruchy... Cudowne uczucie:) Wrzuć fotkę brzuszka:))
A jeśli chodzi o opuchnięcia to raczej zły znak. Moje problemy w ciąży z MIkołajkiem zaczęły się właśnie od spuchniętych stóp. Fiona to był przy mnie pikuś. No a potem to już non stop na patologii leżałam. Z tym, że je byłam wtedy w 32 tyg i jakoś do 38 tyg i 2 dni dotrwaliśmy. A potem to już zrobili mi cc, bo nasz stan zaczynał się robić poważny. Jak się za dużo wody zbiera w organiźmie, ciśnienie skacze, różne cuda się wtedy mogą zdarzyć. Od hipotrofii płodu nawet do odklejenia łozyska. Najlepiej przez kilka dni mierz sobie trzy razy dziennie ciśnienie i jak będziesz miała podwyższone to pędź do lekarza.

reklama
Nie mam cisnieniomierza...ale dzis polozna mierzyla i bylo ok. W pl gin widzial inpowiedzial ze orzez upalu i to nie jest patologia... no zobaczymy jak nie minie to w on do lekarza.

Musze zrobic zdjecie brzucholka i wstawic... ale swoj tel zepspolam na wakacjach..ahh kolejna strata..galaxy s2 jak bylismy wbwesolym miasteczku i mialam go w kieszeni to wypadl mi z jakis 10 metrow na ziemie...i ekrean sie zbil :/
Na szczescie mam ubezpieczenie i musze wplacic 50 f i mi naprawia badz dadza nowy,..ale teraz nie mam na to kasy...

A co do ruchow to od 2 dni nic nie czuje...jeszcze slabe te ruchy sa. Mam nadzieje ze w ciagu 2-3 tyg. Juz bede wyraznie czuc. Nie pamietam jak szybko z chlopcsmi czulam.

A mowilam ze jesci to faktycznie chlopiec to prawdopodobnie bedzie mial na imie Emilian, mi sie jeszce podoba filip, maciej, gabriel, kacper... no bedziemy myslec.

Do góry