reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

Nuuuśka ale w jakim sensie skończył jak zawsze? Inną pozycję chciałaś czy jak?
Dużo facetów już tak ma że muszą postawić na swoim, kasiol ma rację :-)

reklama
hahaha kasiol stworzylas potwora a to dobre ;D
Chodzilo o to, ze ginka zalecila ze w tylozgieciu jest dobra kazda pozycja poza klasyczna bo wtedy miednica jest zbyt nisko, a Ł. dzis mnie zrobil w nie powiem co, bo ja mu mowie jedno on mi ze tylko ma chwile tak i tak zostal. Ja sie zbyt specjalnie na sobie nie skupialam bo myslalam ze to tylko no na chwile czego efektem pozycja do bani, i moje samopoczucie po tez.

nuśśśka mnie zastanawia dlaczego ginka kazała w srode rano i w czwartek wieczorem ;/ to godziny tez mają znaczenie? tez kiedys czytałam ze przy tyłozgięciu to od tyłu:) ale czy to prawda...:szok: nie denerwuj sie -faceci to specyficzne stworzenia:) mój za to napewno zamiemorze w dniu ovu:) mam to jak w banku:)

U nas fala nieszczesc... napisze jak bede w domu I trzymajcie kciuki by sie szybko udalo do domu trafic.
Jestesmy na promie ale auto mamy rozwalone na maxa I nie wiem jak wrocimy... masakra jednym slowem..

Nuuśka a ja myślałam, że tylko mój się tak nie słucha i uparciuch straszny:)
Akuku wracaj kochana do domu cała i zdrowa:) Uważaj na siebie:)

hejka!

Akuku wracajcie cali i zdrowi.

Nuuska ty to ochrzan dostaniesz! Niby mialas nie myslec a co robisz?! Wyniki macie oboje bardzo dobre to bzykajcie sie kiedy chcecie a nie kiedy ktos wam kaze w takiej pozycji jaka chcecie a nie jak pani doktor mowi bo prawda jest taka za wiele par nie musi wybierac zadnej zeby sobie zaciazyli. U Was jedyny problem to glowa! Ktora trzeba odlaczyc od ciala i dac sie poniesc. Jezeli dalej bedziecie robic cos na sile sekst przestanie miec smak. Wiem co mowi poltorej roku seksu bo tak trzeba pokazal mi co jest wazne. Na wsyztsko przyjdzie pora ale jesli dalej bedziecie robic dziecko na sile narodzi sie miedzy Wami konflikt. A to nie jest dobre.

Ah sie napisalam.

U mnie ok wrocilam z pracy wykapalam sie obiad zjadalm. Sama. Bo Łukasz w Tychach. Moze wieczorem wybiore sie do przyjciolki. No nie wiem.

Patuśka to obie dzisiaj same siedzimy:) Ł pojechał na służbę. Mikołaj z babcią na spacer, a ja sobie chyba książkę poczytam:)))

hmmm tak z czystej ciekawości bo nigdy o tym wczesniej nie czytałam:)

Jak częste zbliżenia?

Publikacje medyczne z ostatniej dekady podważają dominujący wciąż pogląd, iż częste zbliżenia obniżają męską płodność. Okazuje się, że dwudniowe przerwy we współżyciu nie mają wpływu na jakość nasienia. Nawet codzienne współżycie nie powodowało obniżenia ilości i ruchliwości plemników u mężczyzn z nasieniem normalnej jakości, co więcej — paradoksalnie — poprawiało ich liczbę i ruchliwość u mężczyzn cierpiących na oligozoospermię (mających poniżej 20 mln plemników w 1 mililitrze ejakulatu). Powstrzymywanie się od współżycia przez mniej niż 10 dni nie ma znaczącego wpływu na morfologię nasienia, natomiast po dłuższej przerwie w zbliżeniach jej parametry ulegają pogorszeniu.

Wprawdzie sugerowanie określonej częstotliwości zbliżeń może powodować u małżonków niepotrzebny stres, wpływający niekorzystnie na ich starania, warto jednak wiedzieć, iż najwyższy wskaźnik płodności (37 procent) uzyskiwały pary współżyjące codziennie, nieco niższy (33 procent) podejmujące zbliżenia co drugi dzień, natomiast prawdopodobieństwo poczęcia spadało do 15 procent, jeżeli do współżycia dochodziło tylko raz na tydzień.

Małżonkowie starający się bezskutecznie o dziecko przeżywają oczywiste w takiej sytuacji napięcie emocjonalne, które może powodować niechęć do współżycia czy brak satysfakcji seksualnej. Stres jest często większy, jeśli para stara się monitorować dzień owulacji albo kieruje się przyjętym wcześniej schematem współżycia. W związku z tym należy poinformować małżonków, że największe prawdopodobieństwo poczęcia osiągną, współżyjąc co 1-2 dni, lecz równocześnie trzeba zwrócić uwagę, że nie powinni czuć się przymuszeni do rygorystycznego stosowania się do tego zalecenia.

Przeczytaj cały tekst: Jak się starać o dziecko? - Zdrowie Jak się starać o dziecko? - Zdrowie

reklama
Do góry