reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

Znaczy sie tu jest tak ze wyjazd w poniedzialek nad ranem powrot piatek wieczor albo sobota rano. Takze na weekendy bylby w domu. No juz sie zdecydowalismy tylko Ł musi tu pozamykac swoje spraw.

Nuuska Ł jest z zawodu murarzem i tynkarzem. Ale robi wszystko poczawszy od murarki po tynki (ktorych nie nawidzi) Regipsy szpachle,plytki malowanie itd. Po prostu wszytsko co z budowa zwiazane ale przewaznie muruje.

Wiec na takim stanowisku bdzie pracowal.

Tak prawda ze pracowal teraz w szkolce ogrodniczo sadowniczej,tam zas z kolei naprawa maszyn, operator maszyn zbior owocow opryski na owoce itd. No ale jednak cale zycie murowal i do tego wraca.

Juto uciekam do pracy znowu wiec bede popoludniu

Paulinka gratuluje awansu :) I przykro mi z powodu fasolki,to straszne!

Akuku rozumiem twoje rozzalenie bo sie nastwailas na core. Ale wiesz mzo ejeszcze nei wszytsko przesadzone.

reklama
Hejka ja na momencik. Zmierzylam tempke iiiiiii 36,3:szok: Zmierzylam ja 20 minut wczesniej no to zaznaczylam jako zaburzona,ale dlaczego az tak nisko???? Spalam dobrze moze ze chlodno bylo w nocy wrecz zimno ale nie tak zeby atak temp spadla?

Hej :*
Paulinka przykro mi strasznie :-( mam nadzieję że siostra się jakoś trzyma :*
I gratuluję awansu :-)

Patu$ka cholera, niemożliwe żeby tak spadła skoro wszystko jest ok. 20 minut nie może tak mocno zmienić temperatury, no nie ma takiej opcji! Myślę że to jednak termometr Ci świruje, nie wiem może faktycznie wymień baterie albo coś?

U mnie tempka na podobnym poziomie jak wczoraj. Tylko drugi dzień czuję się jak na @ :/ co chwilę latam do wc czy czasem nie przylazła. I mam dużo białego śluzu. Normalnie chyba przez tą torbiel mi się wszystko poprzestawiało :/

Miłego dnia, lecę do pracy :*

hej:)

paulinka bardzo mi przykro,mam nadzieje ze sie do siostry los uśmiechnie niedługo,który to był tydzień?
awanse sie u nas postypały w tym miesiacu, bo patuśki Ł. to tez tak jakby awans:) mój m . mógłby tez coś z tym zrobić:)
mnie dzis od rana przywitała @ w 26 dniu cyklu:):/ wnioski z tego cyklu- i z 15 pozostałych:) staranka w dużej ilość skracają mi cykle:) juz kiedyś na samym poczatku to zauważyłam-ni jak sie to ma do tej książkowej teori, ale ja tak mam-i ten intensywny miesiąc mi to znów udowodnił,
oczywiście zrobiło mi sie bardzo przykro ale ten dół trwa to coraz krócej-może mam już wprawe?znów po głowie chodzą mi pytania czy to złośliwość losu, pech, czy może boskie działania ,że my nadal w kolejce po drugie małe szczęście...

Patuśka implantacyjny spadek? Tylko aż taki duży?Kasiol wg OM to właśnie zaczynałby się 14 tc, a według USG to trzy tyg mniej....

hej dziewczynki :*

paulinka gratuluje awansu Kochana i starsznie mi przykro z powodu fasolci :( Straszna strata, kurcze a zapowiadalo się ze wszystko będzie przecież dobrze, niewyobrażalne dla mnie jak teraz siostra musi się czuc :no:

patu$ dziwne to...niemożliwe przecież żeby 20 min tak zmienilo temp. może to implantacyjny spadek jak pisze paulinka ? Ale kurcze nie znam się, ale czy i nawet na to, nie za duzy ? a może rzeczywiście ten termometr Ci nawala Kochana, bo to az niemożliwe, taka piekna temp. była i nagle cos takiego ? a mierzylas potem jeszcze raz ?
Co do pracy Ł. to to bardzo dobry zawod, kiedyś było tak, ze człowiek jak szedł do zawodówki czy technikum był na niższym szczeblu, bo ogólniak to było cos a jeszcze najlepiej, najlepszy w miescie . I na co im to przyszlo ? Teraz ludzie bez zawodu pracy znaleźć nie umieja, baa ludzie po studiach nie potrafią a tyle moich znajomych ilu jest po zawodowce nie miało z tym problemu. Ja akurat jestem po liceum profilowanym, ale nigdy nie szukałam pracy w zawodzie ze tak powiem - Technik ochrony i kształtowania środowiska.

natka miłego dnia w pracy :* mój dziś zapowiada się w miare spokojny, nie ma dużo lekarzy po południu.

Wiecie co, bylam dziś na badaniu hormonow, dokładnie o 10.30 jak pisalyscie :tak:pogadałam z babka z laboratorium i ona tez mowi, ze przeważnie badaja miedzy 2-5 dc a ja mam dziś 6. Mowie jej ze gin tak kazala wiec może chce zobaczyć akurat po @ jak się zachowują, nie wiem, choć to ta sama faza cyklu prawda ? Wyniczki dostane w srode na maila, dlatego usg przesunelam na poniedziałek 29.07 wtedy będzie 13dc a w związku z moja owu w granicach 17dc mysle ze nie będzie za pozno a ona kazala mi przyjść z wynikami wiec nie miałoby sensu isc teraz w srode. A tak to będę mieć już wszystkie bo jutro ide na druga ture, do mnie do poradni, bo na reszte (tsh, morfologia, mocz, proby wątrobowe itd.) mam skierowanie. Myslicie ze dobrze zrobiłam badając się dziś ? w glowie mi siedzi caly czas ze mogłam isc w piątek, w 3dc ale jak miałabym potem wysluchac ze zbadałam za wcześnie i ze jej nie o takie wyniki chodzilo to już wolalam zrobić jak chciała :sorry2:

Milego dzionka :** zajrze potem bo musze zacząć zbierac się do pracy :**

Nie wiem co Ci poradzić Nuuuśka. Tak Ci kazała zrobić, więc zapewne miała w tym jakiś cel :-) nie martw się, ginka na pewno wie co robi. To że zazwyczaj bada się wcześniej to ona na pewno wie, dlatego myślę że tym bardziej ma w tym jakiś cel :-)

Zobaczymy :tak: wierze ze to rozsadna babeczka i wie co robi. Moze chce zobaczyc jak bardzo po @ staja sie zawyzone ? choc w sumie to tyczy sie tylko LH, FSH i ESTRADIOL a cala reszte robi sie rowniez w zupelnie innych dc wiec moze rzeczywiscie ma w tym jakis cel :) wyniczki dostane w srode po poludniu na maila :happy2: a te ktore bede robic jutro, beda do odbioru w czwartek.
A i dobrze, bo w poniedzialek mam juz urlop wiec pojde odstresowana na wizytke i pewno bedzie juz widac pechole :>

natka tempka mimo wszystko bardzo ladna Kochana oby sie utrzymala :**** !!

Dziękuję kochana :*
W sumie z jednej strony wiem że się nie udało ale z kazdym dniem zaczynam nakręcać się coraz bardziej...

Trzymam kciuki za wyniki :-) :*

reklama
Hejka! Jestem.

Ta tempka tez mnie zaszokowala. Baterie wymienialam dwa albo trzy tyg temu. Nie wiem cos mu sie powalilo. Bo zeby spadla po nizej temp podstawowej?szok!

Nuuska nei mierzylam pozniej bo musialam wstac. Jutro zobacze jak sie bedzie zachowywac. Biore lutene to nie ma mozliwosci zeby temperatura spadla tak nisko.

No coz jutro zobaczymy.

Co do ginki to chyba ona wie co robic w razie cos powtorzysz badanka za jakis czas.

Ide ogarnac obiad i zajrze pozniej.

Do góry