reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

hej:)
nie możliwe że nikomu w tym miesiącu się nie uda-choć i mnie zaczyna pobolewać brzuch , na razie lekko...pierwszy miesiąc nie zrobiłam jescze testu, a juz 27 dc...
choć z tymi testami to różnie bywa, moja siostra teraz jest w 12 tc, dopiero 10 dni po terminie @ miała pozytywny test, dlatego termin porodu ma z usg bo z terminu miesiączki jest zły-musiała zajść krótko przed @...wiec póki nie przyjdzie...

reklama
Hej dzis powtorzylam test i dalej negatyw...mowi sie trudno ale szczerze mam dosc tych staran o dziecko :-(
Wszedzie widze albo ciezarne albo z wozkami :/
Nawet w filmach w kazdym jakas w ciazy kuurrrr...
Zatestuje 10 moze... 9 powinna przyjasc @ zobacze zreszta bo jak patrze na te testy to mnie skreca juz

patu$ka marne pocieszenie wiem,ale u Nas jest podobnie, zresztą sadze, ze nie tylko u Nas.
Jak zblizaja się dp siedze z kalendarzykiem, wszystko zaplanowane, nie ma luzu, tylko obydwoje jesteśmy spieci, bo on myśli nad tym,zeby skonczyc w wiadomy sposób, a ja żeby w końcu się udało.Mechaniczny seks,ze tak powiem...choć nie mogę powiedzieć, ze nie sprawia mi to przyjemności, ale na pewno nie az taka jak kiedyś.
Ja w sumie nie zastanawiam się nad tym jak postapic jeśli teraz się nie udało. Może mierzenie tempki ma sens? Ale myślicie,ze sprawdzi się u mnie jeśli nigdy tego nie robiłam? Bo fakt faktem, Wy potraficie odczytywać te pomiary, wiecie co i kiedy oznacza, a ja ze tak powiem zielona jestem :baffled: uch, ale dzisiaj zla jestem.

kasiol no z tego co widze, to chyba na to się zapowiada :/ Ja u siebie tez to kiepsko widze, choć wiem,nie zawsze powiedzmy objawy sa od razu.W ciąży z Ola nie miałam zadnych, po prostu @ mi nie przyszedł na czas, i po 2tygodniach od nie pojawienia się poszlam do gin, ale przez bite 9 miesięcy nie miałam ani razu mdlosci, zawrotow glowy, przesadnych zachcianek tez nie, choć pamiętam ze pare razy zdarzylo mi się zjeść na raz kg kapusty kiszonej haha ;DD
Zobaczymy... :/a kiedy u Ciebie @ powinna się pojawić ?

Akuku nie martw się. Może jeszcze ta cala sytuacja pozytywnie Cie zaskoczy. To zatestujemy razem 10-go bo ja tez wtedy testuje.11-go ma przyjść planowana @, ale nie chce się w pn rozczarować, doszłam do wniosku, ze wole już testem niż sama @...

Ostatnia edycja:
Hej dzis powtorzylam test i dalej negatyw...mowi sie trudno ale szczerze mam dosc tych staran o dziecko :-(
Wszedzie widze albo ciezarne albo z wozkami :/
Nawet w filmach w kazdym jakas w ciazy kuurrrr...
Zatestuje 10 moze... 9 powinna przyjasc @ zobacze zreszta bo jak patrze na te testy to mnie skreca juz

Powiem Ci ze jest takz e wszystkim,poki cos nas nie dotyczy to nie zauwazamy pewnych rzeczy,np. auto,poki nie zmienilismy nie widzielismy w okolicy podobnych,ale jak zmienilkismy wszyscy zaczeli w naszych oczach takie miec,i albo na kazdym prakingu takie widzialam albo jadace ulica. I tak jest z ciezarnymi,narzeczonymi itd. Jak bralismy slub niek dokola sie nie zenil a potem sluby jak z rekawa sie sypaly,tak samo jets z ciazami,teraz wszyskie moje kolezanki albo w ciazy albo urodzily albo cos...

Nie mozemy dac sie zwariowac;-)
Mojego meza kuzynka, nie wiedziala ze jest w ciazy do 3 miesiaca bo miala normalnie okres. A najlepsze mamy znajomych co sa galancie po slubie,i przez 6 lat nie mogli miec dzieci bo ona dlugo dlugo uzywala tabsow, i dlatego. Lekarz powiedzial ze sa jakies zmiany w macicy i ciazy nie bedzie,ale starac sie moga ale on daje moze 5 %. No a oni jak malzenstwo zyli sobie normalnie.Lekarz zapisywal jej silne leki hormony itd. A ona je brala az do pewnego momentu okres sie nie pojawil miesiac dwa trzy,i stwierdzial z emoze od tych lekow. Poszla do lekarza i on nie widzial na usg juz 4 miesiecznej ciazy!:szok::szok: Poszla do innego po dwoch miesiacach a on od razu sie poznal,kazal natychmiast odstawic tamte leki:szok: Dowiedzieli sie dokladnie jak konczyla 6 miesiac,a ze byla przy kosci to brzuszka tak widac nie bylo. Wyobrazacie sobie strach czy malenstwo bedzie zdrowe przez te leki ktore musiala brac? A corunia skoczyla wlasnie 14 miesiecy i jest okazem zdrowia. Zycie plata nam figle sie okazuje.

patu$ka marne pocieszenie wiem,ale u Nas jest podobnie, zresztą sadze, ze nie tylko u Nas.
Jak zblizaja się dp siedze z kalendarzykiem, wszystko zaplanowane, nie ma luzu, tylko obydwoje jesteśmy spieci, bo on myśli nad tym,zeby skonczyc w wiadomy sposób, a ja żeby w końcu się udało.Mechaniczny seks,ze tak powiem...choć nie mogę powiedzieć, ze nie sprawia mi to przyjemności, ale na pewno nie az taka jak kiedyś.
Ja w sumie nie zastanawiam się nad tym jak postapic jeśli teraz się nie udało. Może mierzenie tempki ma sens? Ale myślicie,ze sprawdzi się u mnie jeśli nigdy tego nie robiłam? Bo fakt faktem, Wy potraficie odczytywać te pomiary, wiecie co i kiedy oznacza, a ja ze tak powiem zielona jestem :baffled: uch, ale dzisiaj zla jestem.

Ja na pocztaku tez nie wiedzialam co i jak. Mozesz sprobowac. Warunek pierwszy termometr. Najlepszy elektroniczny z dwoma miejscami po przecinku ale z jednym tez sie sprawdzi. Z dwoma widac wieksze skoki. Njalepij poczytaj sobie w necie. A jak cos to pomozemy. Przy mierzeniu tempki widac wyrazny skok na owu,u mnie ich nie bylo ale nie myslalm wtedy ze to cykle bezowulacyjne,teraz jestem madrzejsza o to doswiadczenie. Zawsze mozna sprobowac. Mozesz zalozyc wykres na Obserwacja cyklu - enpr.pl i tam zapisywac wszytko a mozesz tez wydrukowac z neta wykres...

Mam dobry elektroniczny z Braun-a.Zaczne mierzyc, jeżeli @ się pojawi, z tego co wyczytałam powinno się mierzyc zawsze o tej samej porze rano, wiec od przyszłego tygodnia zaczne i codziennie będę notować. W pracy wydrukuje wykres, dziekuje patu$ka :tak:

Mam dobry elektroniczny z Braun-a.Zaczne mierzyc, jeżeli @ się pojawi, z tego co wyczytałam powinno się mierzyc zawsze o tej samej porze rano, wiec od przyszłego tygodnia zaczne i codziennie będę notować. W pracy wydrukuje wykres, dziekuje patu$ka :tak:

Tak zawsze o tej samej porze,i wybierasz jedno stale miejsce waginalnie albo w ustach mozesz tez pod pachami. Ja mierzylam w ustach pod jezykiem:)

Tak czy siak musze czekac na jedno czy na drugie ...
Nie wime nie potrafie odpuscic... Wkurzam sie ze poltorej roku co miesiac mam nadzieje a potem pryska:/:/

Tak zawsze o tej samej porze,i wybierasz jedno stale miejsce waginalnie albo w ustach mozesz tez pod pachami. Ja mierzylam w ustach pod jezykiem:)

Mała poprawka- pod pachami nie można bo nic nie wyjdzie. W ustach i pochwie temp jest inna niż gdybyś mierzyła "na zewnątrz" :) Np. Ja mierzyłam w ustach i miałam ok 36.1, a pod pachą normalnie 36.5 :) a co do mierzenia (zarówno w ustach jak i w pochwie) to ważne żeby starać się zawsze na tą samą głębokość wkładać termometr :)

reklama
Mała poprawka- pod pachami nie można bo nic nie wyjdzie. W ustach i pochwie temp jest inna niż gdybyś mierzyła "na zewnątrz" :) Np. Ja mierzyłam w ustach i miałam ok 36.1, a pod pachą normalnie 36.5 :) a co do mierzenia (zarówno w ustach jak i w pochwie) to ważne żeby starać się zawsze na tą samą głębokość wkładać termometr :)

tak ale jesli np kobieta nie chce mierzyc w pochwie jak np ja i ja wiem ze temp. sie lekko rozni,ale wazne jest zeby mierzyc ciagle w tym samym miejscu. Sa tez takie ktore mierza pod pacha i jest ok. mam taka kolezanke (lekko szurnieta mi sie wydaje) bo brzydzi ja wkladanie termometru do ust czy pochwy uwaza to za bardzo niehigieniczne...i mierzy pod pacha ale skok nie jest jakos tam ekstra zauwazalny,i dlatego odradza sie mierzenia pod pacha.

Do góry