reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

Ja też dziś testowałam i oczywiście jedna krecha :( dobrze, że jutro mam wolne bo humor mam tak okropny że nie wiem czy zdołałabym rano do pracy wstać... Czasami już mi się wszystkiego odechciewa :( ehh :(
A co do ubranek dla maluszka to ja jeszcze nie kupuję, ale na ich oglądaniu spędzam duuuużo czasu :) mam też szansę na sporą "wyprawkę" bo kuzynka na lato rodzi więc do czasu aż my doczekamy się maluszka to jej dzidzia już dawno z wszystkiego wyrośnie...

reklama
No ja tez juz sie zalamuje :-( :-(
Sa miesiace ze leze calymi dniami I placze do poduszki :-( w zeszzlym miesiacu przyjelam @ z pokora I nadzieja na nastepny miesiac... Najbardziej mnie wkurza ze ja sie zaczelam starac juz dawno a kolezanki maja za pierwszy drugim czy trzecim razem :-( a ja juz poltorej roku wyjete z zyciorysu :-( :-(
Serio mam dosc juz :-( ale co moge sie jezcze ludzic ze hormon wolno wzrasta...ahh

Hej dziewczynki!

Wszystkie które testowały moooooccccccccnoooo przytulam. Jeszcze szanse są. Bardzo wczesnie te wszytskie testy..... za wczesnie....... Póki @ nie ma, jest nadzieja. Więc mocno trzymam kciuki ;)

Mnie dziś brzuch na @ juz boli, chociaż to dopiero 28 DC nie wiem o co chodzi, ale widac ten cykl dla odmiany będzie krótszy ;/ (poprzedni 34 dni a wczesniejsze 30-31 dni).

Wiecie jak to jest...jak czlowiek nie chce, to zalicza wpadke. Jak chce, planuje to najczesciej nic nie uklada sie po jego mysli. Ja tez nie mam wielkich zludzen, ale jeszcze sie ludze :-(
A co do wyprawki, to jak bylam w ciazy z Ola to nie wiariowalam az tak. Ale teraz jakbym mogla to pewnie wszystko bym juz kupila, wlacznie z lozeczkiem i wozkiem. Łukasz sie smieje, no bo co innego moze, choc nie powiem, tez czasem uczestniczy w buszowaniu po Smyku :-D I zawsze tylko jest - juz juz kupilas jedno, wystarczy. Wychodzimy, bo Ci obiecuje, ze juz wiecej tu nie przyjdziemy.
a Ola ostatnio stwierdzila, ze nie musze tyle kupowac, bo ona ma tyyyyyle ubranek po lalkach, ze na pewno jej siostrzyczce beda pasowac.

Nuuuuska - twoja córeczka musi być ekstra ;) I jak dba o przyszłą siostrzyczkę ;) (rozumiem że braciszek nie wchodzi w gre?)

Ja w pierwszej ciąży kupowalam wszystko dopiero po zakonczeniu 12 tygodnia ciąży, a i tak wszystki cichcem bo wszyscy wokolo mówili ze nie wolno wyprawki wczesniej kupowac ;) Teraz przez koncem 12 tyg tez nic nie kupie, chociaz ciuszki na wyprzedaza kusiły....oj kusiły....

Ja nie wierze w zabobony :-)

Ja jestem dopiero 9 dni po owulacji, wiec test nie.musial wyjsc pozytywny I ludze sie ze bylo za wczesnie, oby oby :-)
No kurcze w koncu sie musi udac no nie ??

Ja nic nie kupuję, bo jak widać mikuś ma niecałe 10 mies, więc wszystko mam po nim. Samych ciuszków 8 kartonów:) Wszystkie akcesoria też, dokupię tylko butelki ręczniczki, smoczki, pieluchy, łóżeczko albo większe łóżko i może wózek wymienię na podwójny...

U gina jeszcze w czasie staranek nie byłam, a to z takiego względu, że najpierw muszę sobie cykle poobserwować, bo zdaje mi się, że są bezowulacyjne, jak pyszły też taki będzie to się wybiorę na koniec marca do gina.

Hejka! Widze ja zatestowalam,i Wy tez... Mezul wrocil wczoraj z pracy i mowi mi tak "wiesz ja dzis w pracy jak docieralem te pier*** sciany pomyslalem sobie tak,test oszukany bo za 5 zl:-D, po drugie za wczesnie kazalem ci go zrobic a po trzecie to ja wiem ze okres nie przyjdzie:-D" Tak mi sie humorek poprawil.Jednak musimy miec kogos kto mysli pozytywnie wtedy kiedy nam sie mozg wylaczy:)

Ja jeszcze w piatek zatestuje chyba ze @ przyjdzie. Al edzi to moje cycki przeszly wszysko sa takie spuchniete ze w stanik sie nie mieszcza:szok: sutki jak wetle od detki twarde i czerwone i jeszcze wysadzilo mi te gruczolki mleczne (no wiecie o co mi chodzi):szok: Masakra dotknac sie nie moge:szok::angry: brzuch mnie w nocy zabolal az sie wybudzilam ale znowu cisza... No coz jeszcze mamodrobine nadziei. Ale poddawac sie nie bede,ktos musi byc silny!

A co do ubranek to ja tez nic jeszcze nie mam,kupilam kiedys taki maly polarowy kocyk w kurczaczki taki w sam raz na lato bo cieniutki albo do wozka...No byl taki slodkie ze nie moglam sie powstrzymac

Nuuuuska - twoja córeczka musi być ekstra ;) I jak dba o przyszłą siostrzyczkę ;) (rozumiem że braciszek nie wchodzi w gre?)

Ja w pierwszej ciąży kupowalam wszystko dopiero po zakonczeniu 12 tygodnia ciąży, a i tak wszystki cichcem bo wszyscy wokolo mówili ze nie wolno wyprawki wczesniej kupowac ;) Teraz przez koncem 12 tyg tez nic nie kupie, chociaz ciuszki na wyprzedaza kusiły....oj kusiły....
No niestety nie ma najmniejszej opcji na braciszka. Jak będzie braciszek to i tak "będzie nosil sukienki" jak ostatnio się dowiedziałam :-D
Akuku ja Ci od razu napisałam, ze mogl po prostu zle zatestowac :happy2: Zrob sobie betke, wynik będzie chyba najbardziej wiarygodny na ta chwile, a jeśli nie to czekaj spokojnie do soboty ( dobrze wyliczyłam? ) i zatestujemy razem :)

patu$ka no przecież to pewne,ze jak za 5zl to felerny :-pNa pewno wszystko będzie dobrze, zobaczysz. :* Glowka do góry.

Ja dziś niewyspana, glowa mi peka.Ł. po prac,ze tak powiem zgubil się na 2h (...)wrocil o 2.30 do domu.Szlak mnie czasem trafia, bo niby to dorosły facet, a zachowania ma czasem dzieciaka, który dopiero co wyleciał z domu. Zero wyczucia, a telefon? Po co..najczęściej się rozladowuje, albo SAM wycisza. Widzalyscie cos podobnego ? Zaczarowany telefon.

reklama
No niestety nie ma najmniejszej opcji na braciszka. Jak będzie braciszek to i tak "będzie nosil sukienki" jak ostatnio się dowiedziałam :-D
Akuku ja Ci od razu napisałam, ze mogl po prostu zle zatestowac :happy2: Zrob sobie betke, wynik będzie chyba najbardziej wiarygodny na ta chwile, a jeśli nie to czekaj spokojnie do soboty ( dobrze wyliczyłam? ) i zatestujemy razem :)

patu$ka no przecież to pewne,ze jak za 5zl to felerny :-pNa pewno wszystko będzie dobrze, zobaczysz. :* Glowka do góry.

Ja dziś niewyspana, glowa mi peka.Ł. po prac,ze tak powiem zgubil się na 2h (...)wrocil o 2.30 do domu.Szlak mnie czasem trafia, bo niby to dorosły facet, a zachowania ma czasem dzieciaka, który dopiero co wyleciał z domu. Zero wyczucia, a telefon? Po co..najczęściej się rozladowuje, albo SAM wycisza. Widzalyscie cos podobnego ? Zaczarowany telefon.

hehe tez znam to z zycia. Tylko moj Łukasz jak tak to z telefonem do kibelka idzie ale jak trzeba to nie odbiera albo nie ma go ze soba :-D

Cos mnie nogi zaczynaja bole ci plecy wiec wcale sie nie zdziwie jak na @,ale postanowilam ze wracam do pomiarow tempki jesli w tym cyklu sie nie uda. Pomiar na owulke od tego testy owu. Mezulowi zafuduje mucosolvan na rozrzedzenie nasienia bo ciutke za geste jest ( na lepsze uplynnianie) i znowu do dziela. Chociaz powiem Wam ze seks juz nie jest taki jak przed slubem albo zaraz po... Odkad sie staramy to wszysko robimy pod kalendarz,zero spontanicznosci taka rutyna... Oh trzeba cos zmienic bo zwariowac mozna

Do góry