reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

Czekania są najgorsze tak jak w moim przypadku są to pierwsze starania i nie wiem jakiego wyniku mogę się spodziewać bo mało jest par które zachodzą po pierwszym staranku. Jednak myśle że ujrze 2 kreseczki a teścik mam już kupiony , leży na stole i tylko czeka żeby go użyć:)

reklama
czekoladka21 witamy :)

kasiol mam tak samo z tymi objawami... często chodzę do wc, zresztą ogólnie dziwne uczucie w podbrzuszu mam, takie mrowienie czy nie wiem jak to określić.. No ale prawda jest taka, że jest to pierwszy cykl, w którym zaczęłam się bardziej zastanawiać nad sygnałami jakie daje mój organizm, więc ciężko stwierdzić czy te objawy to coś "nowego", czy po prostu efekt zbliżającej się @ :(
jedno jest pewne, humorki to mam od 2 dni takie, że nie wiem jak mój mężuś ze mną wytrzymuje... :)

90_natka ja co miesiąc mam "typowe"przeciez objawy ciąży, zaczynając od bolących piersi, po mdlosci, zachcianki na słodkie, slone i ostre naraz.
Klucia w podbrzuszu o jakich piszesz mam średnio raz na dzień, wlacznie z tym, ze raz na czas wydaj mi się, ze cos mnie kopie :wściekła/y: Test owu wydaje się na +, przytulanki były wczoraj i przedwczoraj,w srode mam usg, mam nadzieje, ze zobaczymy co się podzialo :blink:

kasiol ja mowiac calkiem poważnie ostatnio zaczelam częściej odwiedzać lazienke, sikanie nawet w nocy po dwa razy, czego wcześniej nie było.Do tego sledzie ze swiezym chlebem z nutella i takie tam...hah długo by opowiadac, czasem sama nie mogę patrzeć na to, co jem za jednym zamachem:-p

muminek79 co u Ciebie kochana, czemu ta cichutko ?Pojawil się @ czy dalej czekasz ? Trzymam kciuki, żeby ta jedna kreska w zeszłym tygodniu była jednak pomylka.

czekoladka21 witaj :) pierwsze testy możesz wykonać z krwi po 10dniach od stosunku. Badania moczu po 12-14 dni.Ale zawsze możesz sprobowac wizytki u gina, może wcześniej zleci usg i cos będzie widać, jak mam w srode :shocked2:

Jestem wlasnie po wieczornym teście. Tak mi się wydawalo, ze cos zaczyna się dziac, bo tak jakby druga kreseczka się pojawiać zaczyna :laugh2:
A wiec do dziela :laugh2:

a więc TRZYMAM KCIUKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Oj to szkoda, bylebyś do srody już była z Nami bo w srode mam usg i nie wiadomo jakie wieści przyniosę :blink:
Powiedzcie mi czy lepiej przytulać się w czasie planowanej owu codziennie czy np. raz na dwa dni ?
Za rada hanQQa przytulanki były w czwartek, wczoraj i nie wiem czy dziś tez czy poczekać do jutra i poprawić we wtorek? Dodam, ze ta druga kreseczka wczoraj się jakby objawila, trochę beldziutka ale była zobaczymy jak dziś.
miłego dzionka :happy2:

Wg mnie spokojnie mozna raz dziennie, a nawet dwa. Podobno dopiero przy 7 stosunku w ciagu doby jest tak mało plemników że moze byc problem z zajsciem w ciaze. Oczywiscie u zdrowego mężczyzny, bo jak jest problem z jakoscia nasienia to logiczne ze lepiej raz na 2-3 dni.

Nuuuśka, ja Ci niestety nie pomogę, bo nigdy nie robiłam testów owu.
Ja mam dziś 48 dzień cyklu i @ nadal brak... Rano nie wytrzymałam i zrobiłam test, niestety - jedna kreska... :-(

póki @ nie ma to nadzieja jest. Więc trzymam mocno kciuki ;)

90-natka może jescze nic straconego, dopuki @ nie przyjdzie jest nadzieja:)
czekoladka21 Witaj:) nic tak się nie ciągnie jak czas od zaobserwowanej owulacji do terminu @, u mnie dziś 19 dc i zaczynają się -jak co miesiąc zreszta -objawy ciąży :) zawroty głowy juz były, mdłości czesto:) a i częste sikanie:)-pwenie bo tak miałam przy pierwszej ciąży-no wiec już wszystko wiem:)
bossssssssssssze wyłączyc myślenie, wyłączyc myślenie-ale nie potrafie...

hehehehe...

Witam wieczornie

Kiedy w koncu będzie wiosna??????????????

nuuuśka to byle do środy :) trzymam kciuki za dobre nowinki :)

Tysia123 jeszcze nie tracę nadziei, choć już jest dużo mniejsza niż jeszcze wczoraj... A wiosna mogłaby już przyjść, bo i pogoda lepsza i samopoczucie też może by się poprawiło... Słońca mi chyba brak :)

Hej dziewczynki :)

tysia123 przytulanki byly w czwartek, w sobote, niedziele i wczoraj :happy2:wieczorem robilam test - drugiej kreski prawie juz w ogole nie bylo widac, takze wydaje mi sie,ze owu byla w niedziele, choc wczoraj tak dziwnie pobolewaly mnie nogi. Byle do srody jak pisze 90_natka, mam nadzieje, ze cos sie ufasolkowalo z tych Naszych staran :blink:

90_natka a jak u Was ze starankami ?

90_natka a jak u Was ze starankami ?

Ja już nie wiem kiedy owu była u mnie tym cyklu... Myślałam że już dawno ją miałam ale tydzień temu miałam taki śluz, który mógłby świadczyć że to jednak owu... Tylko że dziwi mnie żeby to było tak późno bo to już byłby 40 dc... Także nic już nie wiem :( a przytulanki to u nas bardzo często są, co drugi dzień albo i codziennie :) zależy od naszego zmęczenia i grafiku pracy mojego męża :)

Czesc dziewczyny:blink: moje chlopaki maja grype wiec nie bardzo mialam czas na net bo bawilam sie w pidlegniarke, sytuacja zdaje sie byc opanowana tylko teraz mnie cos zaczyna lamac:confused:
dzisiaj zrobilam drugi test i znowu jedna krecha:-( @ powinna byc 28-29 ale w tamtych ciazach testy pozytywne mialam na 3 dni przed terminem @ to pewno w tym miesiacu nici z dzidzi:no:
co tam u was ciekawego po weekendzie?

Dziewczyny wrocilam:) Podlaczyli mi neta i moge normalnie napisac. Podczytywalam was tylko bo nie moglam z tel dodac wiadomosci:(

Witam nowa staraczke:)

Co do testow owu to przeczytalam gdzies ze po owulacji on caly czas bedzie pozytywnie wychodzil nawet do samej @ bo poziom progesteronu jest caly czas wysoki. Moze tez sluzyc jako ciazowy jesli Pasek Testowy bedzi e bardzo ciemny a Konctrolny jasniutki. Ale czy mozna sie az tak nim sugerowac nie wiem. Ja dzis jeszcze zrobilam sobie i faktycznie testowa jest bardzo ciemna a kontrolna jasniutka. Ale nie mysle jakos tak ciazowo bo to dopiero 5 dni po owu...chociaz...:-D:-D:-D

reklama
Witam wszystkich starających się.Ja też w lutym zaczęłam staranka o dzidzie.Są to pierwsze starania i jestem już po owulacji.@ miałam 9 lutego i właśnie w sobote miałam ow.Teraz się zastanawiam kiedy zrobić test.
Będą to chyba najdłuższe 2 tyg. w moim życiu.
Pozdrawiam

Widz ebedziemy wspolnie testowac:) Ja @ mialam 10 cykle srednio 28 dni:) ja owu mialam w piatek...masz racje to najdluzsze 2 tyg. Mnie dzis zaczelo pobolewac podbrzusze,taki ciagnacy bol...ale do wytrzymania...

Do góry