tysia123
Fanka BB :)
Tak Tysia rozeszła mi się macica i odkleilo łożysko. Lekarz kazał sobie darować trzecią ciążą nie przez tą macice ale ogolnie ja się do rodzenia dzieci nie nadaje. Pierwsze cc było spowodowane silnym stanem przedrzucawkowym i zagrożeniem zamartwica. I lekarz stwierdził, ze dwa razy zdążyli mi życie uratowac- za trzecim razem mogą nie zdążyć.
O matko, nie wiedziałam ze było az tak źle. To na twoim miejscu bym sobie chyba naprawde darowala ciążę kolejną.
Paulinka ja to w ogóle słyszałam, że nie zaleca się więcej niż dwóch ciąż zakończonych cc, bo niby człowiek bezpiecznie może przejść do 3, czasem 4 operacji na brzuchu. I że niby powinno się "zostawić" gdyby potrzebna była jakaś operacja. Nie wiem ile w tym prawdy ale samej mnie to ciekawi bo ja oprócz cc też jedną operację miałam.
Ale z drugiej strony, zalecenia zaleceniami a życie swoje także nigdy nic nie wiadomo
Patuska o jaaa ale słodkie sukienusie będą dwie małe księżniczki
Moja mama miała 4 razy cc. Dwie pierwsze poniekąd na zyczenie chociaz robione 2 tyg po terminie. Zaplacila za cc, nie chciała wywolywania. Trzecia CC tez załatwiona bo wiecej dzieci nie planowali. A 4 dziecko kazali rodzic SN ale skonczyło sie na tym ze ledwo zdązyli moja siostre wyciagnąc , na cito robili CC.
Takze jak widac da się. Nawet zrostow mama nie ma. Ale to wszystko zalezy od organizmu.
Ja jestem nastawiona na rodzenie SN. A jak bedzie zobaczymy. W ciazy chodzic moge - bo znosze ja dobrze. Rodzic tez moge - nie narzekam po urodzeniu córci. Ale w ciaze ciezko zajsc.,.... U każdego cos...