reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

Patuska super, że takie dobre wieści :)
To teraz jak już w 100% potwierdzone dwie córy to wyprawkę możecie szykować :)

Tysia dokładnie, najważniejsze że jest zdrowe dziecko a reszta to sprawa drugorzędna :)

reklama
Wyprawka w trakcie... [emoji2]
Ale i tak nie szalejemy z różami... biele żółcie i niebieskosci tez mamy [emoji4]

eiktkw7i1lgslap3.png

Patuska my też nie chcieliśmy iść tak mega w róże. Kupiliśmy i szarości, i biele. Ale generalnie dużo rzeczy dostałam po dziecku kuzynki a tam większość to były jednak właśnie te róże i czerwień ;)

Paulinka kto wie, może kiedyś jeszcze się zdecydujecie i trafi się dziewuszka ;)

Paulinka, tylko u ciebie kolejne dziecko szybko to dość ryzykowne i niebezpieczne chyba? To ty miałam macice pękniętą? dobrze pamiętam czy coś pomieszałam?

Hehe, to prawda ze 90% ubranek dla dziewczynki to róż. Ale ja najbardziej lubiłam Aguskę jako niemowlaka jak była w białe rzeczy ubierana, z jakims wzorkiem delikatnym albo aplikacją. Za to wszystkie rzeczy całe w paski, ciemne itp to prawie nie uzywałam.

Nacieszcie się różem póki dziewczynki małe bo im wieksza rozmiarówka tym tego rózu mnie. Ja teraz dla młodej kupuje 128-134 rozmiary i uwierzcie mi ze czasem chciałabym cos rózowego kupic a nie ma.....

Tak Tysia rozeszła mi się macica i odkleilo łożysko. Lekarz kazał sobie darować trzecią ciążą nie przez tą macice ale ogolnie ja się do rodzenia dzieci nie nadaje. Pierwsze cc było spowodowane silnym stanem przedrzucawkowym i zagrożeniem zamartwica. I lekarz stwierdził, ze dwa razy zdążyli mi życie uratowac- za trzecim razem mogą nie zdążyć.

Tysia póki maluszek jest malutki to ten róż jest słodki ,. A potem to tak coraz mniej ,.wiec może dlatego na rynku jest mniej większych ubrań...w tym kolorze...

Ja juz u nas u mojej koleżanki w sklepie znalazłam sukienki do chrztu dla dziewczyn... obłęd...
A że chcemy chrzcic we wrześniu to rozmiar będzie akurat...

Paulina to trzeciej ciąży nie może być?

0b89924f48ece2aa964a0df850b4efb8.jpg

ddf0069d0278d54805292a23d5105058.jpg

eiktkw7i1lgslap3.png

reklama
Paulinka ja to w ogóle słyszałam, że nie zaleca się więcej niż dwóch ciąż zakończonych cc, bo niby człowiek bezpiecznie może przejść do 3, czasem 4 operacji na brzuchu. I że niby powinno się "zostawić" gdyby potrzebna była jakaś operacja. Nie wiem ile w tym prawdy ale samej mnie to ciekawi bo ja oprócz cc też jedną operację miałam.
Ale z drugiej strony, zalecenia zaleceniami a życie swoje :) także nigdy nic nie wiadomo :)

Patuska o jaaa ale słodkie sukienusie :) będą dwie małe księżniczki :)

Do góry