reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

natka - ciesze sie ze wszystko ok. I podziwiam ze wziełaś młodą w podróz autokarem.

Patuska - kicuki zaciśnięte. Na pewno będzie wszystko ok. Daj znac po wizycie.

Dziewczyny, 8 m-cy karmienia to naprawde nie jest az tak bardzo długo. Jakis taki panuje stereotyp ze max 6-12 m-cy i koniec karmienia... Kiedys dłużej kobiety karmiły. Ja zreszta tez młoda do 2 lat karmiłam. Od mniej wiecej 6 m-ca słyszałam co chwila wielkie zdziwienie ze jeszcze karmię .... A juz powyzej roku to mnie lekarka opieprzyla ze karmie.... .Ehhhh.....

Paulinka - ale super chłopaki ;) chyba trzymają sztamę?

reklama
Tysia pewnie, ze trzymaja, razem psoca, sciskaja sie i caluja, a za chwile tluka sie jak szaleni.... Kargul i Pawlak normalnie:)

Jak tam tysia po wizycie?? :)

Patuska i bardzo dobrze, pozytywne nastawienie to podstawa :)

Paulinka super chłopaki!

Tysia ja też uważam, że te prawie 9 miesięcy karmienia to niedużo. Zawsze chciałam karmić jak najdłużej i chyba tylko dzięki temu postanowieniu karmię dalej bo przyznam, że bywało kilka razy tak, że miałam już dość :) no ale wierzę, że to dobre dla małej więc zaciskam zęby i nie przestaję :)
Drugi plus taki, że @ nie mam więc przynajmniej ta "niedogodność" mnie na razie omija :D

Patuska kciuki za dzisiejszą wizytę &&&

natka - dalej @ nie masz? Szczęściara. Mi pomimo karmienia i to intensywnego okres wrócil chyba po 6 czy 7 miesiącach.....

Po wizycie ok. Maluszek rosnie - ma juz 12 cm, waży 213 g i jest dziewczynką ;) Dupcię wystawiła do USG centralnie więc podobno to juz na 100%. Aguska jest szczęsliwa ze będzie siostra. G niby sie cieszy ale widze ze liczyl na syna..... Juz zapowiedzial ze bedzie trzecie.... :cool:
Poza tym wszystko ok i za miesiąc połówkowe. Ale to zleciało.

Tyska DZIEWCZYNKA:) Rewelacja:) Gratuluje:) Niech rosnie zdrowo kruszynka:) jeszcze jakies 20-22 tygodni i ja poznamy:) Jak bedzie miala na imie?

No ja sie w kwestii karmienia nie wypowiadam, bo ja karmilam 3 tygodnie Mikolajka i 6 tygodni Marcelka i to jeszcze przy pomocy laktatora, bo z piersi nie chcieli jesc... Mysle, ze moze laktator byl jakis za slaby, ze pokarm tak szybko zanikal...

Imię... hmmmmm.... moje wymarzone to Martusia ;) Ale G. sie w zyciu nie zgodzi - juz to zapowiedział. Podoba mi sie tez Hania, Aleksandra .... Póki co czekam na typy G. i zobacze co on wymysli, bo musimy dojść do jakiegos porozumienia.

Tysia moze sie zgodzi:) Moj tez mowil, ze nigdy w zyciu Marcel i ze strasznie brzydkie. Tez nie mialam nadziei, ze sie zgodzi, ale jak juz lezalam na patologii to Lukasz stwierdzil, ze za trudy calej ciazy ten Marcel mi sie nalezy:)

Tysia no nie mam @ nadal :) ale też bardzo intensywnie karmię bo czasem i 15 razy na dobę się zdarzy :) z jednej strony się cieszę ale z drugiej to tak dziwnie mi z tym bo nie wiem kiedy się pojawi ta @ ;) tym bardziej, że ze trzy tygodnie temu brzuch mnie tak dziwnie bolał, nie to podbrzusze, ni jajniki i myślałam, że może to jednak coś się zaczyna dziać. No ale jednak @ jak nie było tak nie ma. Choć do dziś co jakiś czas coś tam mnie pobolewa. I ogólnie tak się dziwnie czuje jakoś :p
Gratuluję córeczki! Najważniejsze, że wszystko prawidłowo i mała dobrze się rozwija! Ale czas leci masakrycznie, już połówkowe się zbliża... szok :) jeszcze trochę i wyprawkę powoli będziecie szykować.

Paulinka ja myślę, że to nie kwestia laktatora że był słaby ale raczej ogólnie to, że laktator to jednak nie to co dziecko i tak bardzo laktacji nie pobudzi. Ale każdy dzień karmienia jest ważny, więc fajnie że chociaż te parę tygodni się udało :)

Hej.

Po wizycie ok. W obu serduszkach jest po jednym ognisku hiperechogennym ale bez patologii I stresujących jakaś wadę.

Drugi bliźniak to również dziewczynka wiec potwierdzone ze będziemy mieć dwie córki [emoji2][emoji2]

U jednej z nich jeszcze jest mała dysproporcja komór sercowych ale to do kontroli za 6 tyg

eiktkw7i1lgslap3.png

reklama
Tysia moze sie zgodzi:) Moj tez mowil, ze nigdy w zyciu Marcel i ze strasznie brzydkie. Tez nie mialam nadziei, ze sie zgodzi, ale jak juz lezalam na patologii to Lukasz stwierdzil, ze za trudy calej ciazy ten Marcel mi sie nalezy:)

zobaczymy ;) Powiem wam że tak sie ciesze ze wszytsko ok i ze w koncu mamy drugie dziecko, ze płeć czy imie to juz teraz drugorzedna sprawa. Wiec moge isc na jakies ustepstwa.

Patuska - super informacje ;)

Do góry