reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

wow ;) ale super ;) w fajnym czasie bedziesz rodzic. Wiosna, cieplo, od razu spacerki itp. Córcie urodzilam koniec maja i uwazam ze to idealny czas na rodzenie dzieci. Nie wyobrazam sobie za to teraz jak funkcjonowac z malenstwem pozna jesienia i zima, jak na dworze zimno, wszyscy choruja.... Zobaczymy.

reklama
Tysia na wyprawkę kosmetyczno-higieniczną polecam aptekę gemini- ceny bardzo fajne a jeszcze nie trzeba chodzić tylko paczuszka do domu :)
To jeszcze trochę w planach chodzenia do pracy masz :) no ale jak praca lekka, niestresująca to czemu nie :)

Patuska i jak, kiedy czeka Was szpital?

Hej. Patuśka ale ten czas leci :)) Bosko, już niedługo.
Tysia polowa za to połowa ucieknie jak z bicza.
Natka patrząc z perspektywy czasu to powiem Ci że jakbym mogła to bym poszła na wychowawczy. Każda minuta z dzieckiem na wage złota.

Ja do 26 czerwca pracuje a potem dopiero l4 :( . Cięzko bo dowaliłam sobie- staż, praca , dom z trojgiem dzieci i męzem który nową firme rozkręca więc go stale nie ma a ja jeszcze poszłam na prawo jazdy. Chyba mnie porydzkało doszczętnie ;)
Mam po poprzednich dzieciaczkach sporo rzeczy tylko kocyk kupić pieluszki tetrowe i kosmetyki ( u nas tradycja ze każde dostaje swój własny kocyk z mikrofibry taki ze zwierzątkiem) i do wózeczka nowe wypełnienie uszyć bo poprzednie w stanie agonii ;)
Okna by mi umyć bo po zimie tragedia ale sie troche boje skakać po drabinie.
A i nowy dom ,wiec wiecie, połowa jeszcze w pudłach ;) 20 sierpnia będzie rok jak mieszkamy a my jeszcze bez mebli w alonie i bez szaf w dzięcięcych. Byle do lata :))

W środę idę na po leżenie ktg badania ewentualnie sterydy czy coś...w każdym razie 3 dni minimum

eiktkw7i1lgslap3.png

hej hej hej:)

patuśka jeszcze troszkę i będziesz miała swoje księżniczki na świecie:) z jednej strony dużo pracy z drugiej podwójne radości:)
natka jak Juleczka? wszystko u Was ok?
tyśka tez polecam gemini:)
u nas maraton istny:) praca ,dom i ja nie ogarniam:) mimo ze mam tylko 2 dzieciaków:) Fel jest cały czas uczepiony mojej nogi jak wracam więc zabawa, zabawa a teraz jeszcze bieganie za nim:) i piaskownica:) i piesek (wowowwww) i kotek ( kaaa) :)w miedzyczasie bylismy w szpitalu( niby płuca, niby oskrzela-mały sie dusił-ale prawdopodobnie astma wczesnodziecieca i juz dostaje leki na stałe jak kiedys jego siostra)
pozdrowionka

Przyszłam pomachać :-) :)

Fajnie się czyta o dzieciach ;)

Anisen - jak patrze na zdjęcie w awatarze to jakbym koleżankę ze studiów widziała. Ale ona ma chyba tylko 1 dziecko.
Co do wykonczenia domu to sie nie przejmuj. My tez ponad rok mieszkamy, a poddasze w stanie surowym. Zbieramy kase na podłogi i meble, ale ciezko to idzie.... Elewacja tez potrzebuje struktury. No i plot.... i kostka przed domem, i piwnica do wykończenia........

Anisen ja to na wychowawczy nie mogę iść. To znaczy niby mogę no ale z jednej wypłaty byłoby ciężko mimo wszystko. Zwłaszcza, że ja mam dodatkowo premie, socjal i 13stki więc sporo dodatkowej kasy.
A Ty się nie przemęczaj! Już wystarczająco dużo masz na głowie, okna lepiej sobie odpuść :)

Patuska oby Ci pobyt w szpitalu zleciał szybko i przyjemnie :)

Kasiol u nas też pobyt w szpitalu był niestety. Na szczęście krótko bo tylko jedna noc na obserwacji, ale jednak... mała mi zjadła kawałek liścia od kwiata :/
Zdrówka dla Felka!

Tysia pozdrowionka :)

Akuku zaglądasz do nas jeszcze??

Hej...

U nas póki co to tak średnio. Jestem po tych sterydach na płuca dla dziewczynek.

Byłam na echo serduszek znowu. Wada serca nadal w podejrzeniu dlatego za trzy tyg kończę 36 tydzień i stawiam się w Matce Polce w Łodzi do porodu. Gdyby w razie potwierdzenia wady trzeba było działać kardiologicznie. Wiec teraz tylko leżę i czekam...

I nogi mi puchna ...[emoji54] a ogólnie to czuje się w miarę póki mocnych upałów nie ma.

Anisen a jak u Was?

eiktkw7i1lgslap3.png

reklama
Patusia spokojnie. U mojego Leosia też miała być wada serduszka, bo np w ktg słychać było jak sie to serduszko zatrzymuje ale po porodzie wszystko sie unormowało. Szczelinka się zamknęła i zdrowy jak koń ;) Trzy wizyty u kardiologa zero jakiegoś śladu . Musi być dobrze, bądź dobrej myśli. W razie co lekarze teraz radzą sobie z wieloma problemami, będziecie w dobrych rękach.
Ja mega zmęczona, ledwo łaze do pracy, marze o kilku dniach wolnego ale takiego żebym nie musiała od rana do 23 zapierniczać, ale to marzenie ;) Teraz najgorętszy okres bo do 15 czerwca oceny. potem olewam , pisze sprawozdanie , oddaje i po 17 ide na kilka dni chorobowego :) wow całe 7 dni :) Młody sie tak wścieka ze aż strach ;) Budzi zazwyczaj o 3 w nocy i do 5 naparza kopniaczkami ze aż spać nie mogę. W czwartek mam wizytę to go zobacze. Będzie 160 zł w plecy ale trudno. Mało jem a kg w góre jak z procy. Na ok 6 sierpnia szykujemy sie na cc bo sie pani dr nie podoba blizna po poprzedniej cesarce.
Ide obcinać Leosia bo mu włoski w oczka włazą.

Do góry