reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

Hej dziewczyny:)
Super, ze brzuszki rosna, maluszki pelzaja i buszuja:) Milo poczytac :)
Patuska moj Marcel na poczatku mial byc chlopcem, potem gin powiedzial, ze chlopiec to na pewno nie jest, ale dziewczynki nie potwierdzi, bo nie widzi dokladnie z tamtej strony. Miedzy udami bylo totalnie pusto- absolutnie nic nie dyndalo. Gdzies sie musialo podwinac. No i jednak jest chlopak:)

reklama
Hah a u mnie od początku lekarz mówił, że dziewczynka (choć długo nie chciała się ujawnić ;)) inny gin potwierdził, na prenatalnych też a ja i tak do ostatniej wizyty dopytywałam czy na pewno :p

Patuska wyprawkę już kupujecie? :)

Tysia jak tam?

Paulinka dawno nie pisałaś :) a jak tam Twoje chłopaki?

Kasiol u Was już wszyscy zdrowi?

Akuku o nas chyba zapomniała :))

U nas jakoś leci. Ostatnio jakoś tak humor mi nie dopisuje no ale poza tym ok :) wczoraj chciałam rezerwować nam wakacje nad morzem ale oczywiście wolnych domków już nie ma (a dwa lata temu pod koniec maja jeszcze udało nam się zarezerwować...) także nie wiem co z tego wyjdzie bo chcieliśmy na sprawdzone miejsce jechać... a na dodatek to było przy samym morzu :( ahh, zła jestem.
Za to koleżankę wczoraj spotkałam i ona zastanawia się czy nie jechać w czerwcu lub wrześniu (też chcą nad morze) bo też malucha mają i stwierdzili że typowo wakacyjne miesiące to może za gorąco być. I teraz ja też rozważałam czy może nie jechać w czerwcu np... no ale "problem" się rozwiązał bo nie ma wolnych miejsc :(

Edit: A moze macie jakieś sprawdzone miejsca nad morzem, najlepiej domki? Żeby ceny były w miarę no i warunki spoko, żeby z dzieckiem można było bez stresu jechać...

Ostatnia edycja:
Hej ;)

Natka - z miejscówkami nie pomogę. Nie lubię morza. Z młodą bylismy raz i tak żle na morze zareagowała że pediatra zabroniła kilka lat jeździć. Za to Mazury musza byc minimum co 2 lata ; ) Klimat jak dla mnie rewelacyjny.

|Czuje sie ok. Oczywiscie schizy ze cos jest nie tak trwaja bo tylko kilka razy czulam malucha. Wiem, wiem, jeszcze wczesnie, ale mysle ze jak bede czula regularnie ruchy to juz łatwiej mi bedzie.

Hej.

Natka tak mi coś gdzieś świta czy któraś miała cukrzycę ciążowa?

Jestem po krzywej i
Na czczo mam 79 po godzinie 137 a po dwóch 147 czyli lekko ponad normę. Wskazywało by to na stan przedcukrzycowy?

Wyprawkę powoli kupujemy dużo dostaliśmy.zostało kupić nam ubranka do szpitala wózek materac do łóżeczka kosmetyki i dla siebie wszystko musze kupić.

eiktkw7i1lgslap3.png

Patuska tak, ja cukrzycę miałam w ciąży.. ale Ty masz chyba jakieś stare normy bo te najnowsze dla ciężarnych (z 2014 lub 2015-nie pamiętam dokładnie) są takie, że na czczo do 92, po 1h - 180, a po dwóch 153. Także wyniki masz ok i nie masz cukrzycy ciążowej :) i ogólnie mi diabetolog powiedziała że w ciąży nie ma czegoś takiego jak stan przedcukrzycowy, w ciąży ponoć choćbyś o 1 jednostkę przekroczyła to już rozpoznaje sie cukrzycę. Ale Ty masz w normie także nie masz czym się martwić :)
Co do wyprawki to polecam aptekę internetową gemini-ja tam zamawiałam całą kosmetyczną i higieniczną wyprawkę i dla siebie i dla małej. Super ceny mają.

Tysia mój mąż tak o mazurach myślał ale stanęło jednak na morzu :) o ile coś znajdziemy...
Fajnie, że czujesz się dobrze :) i nie stresuj się tak! Wiem, że łatwo powiedzieć ale nie masz przecież powodu do zamartwiania się bo wszystko od początku jest dobrze :) i zobaczysz, że będzie do końca ok!! :)
Choć przyznaję, ja też miałam takie schizy! Na początku (znaczy od ok 11 tc) to codziennie nasłuchiwałam detektorem tętno malucha.

Natka tak wiem ze według norm PTD i PTG z 2014 mieszcze się w normie. A diagnostyka podaje inne normy a w diagnostyce robiłam...

W Gemini zamawiam witaminy wiec widzę ze ceny są dużo niższe [emoji6] za dużo chodzić nie mogę więc większość i tak przez internet będę zamawiać...

eiktkw7i1lgslap3.png

Patuska ja robiłam w laboratorium, które też podawało inne normy-bo to nie są normy dla ciężarnych po prostu :) ale oczywiście zawsze możesz "profilaktyczynie" ograniczyć cukier w diecie, choć przypuszczam że gin też Ci powie że normy dla ciężarnych są inne (mój gin miał broszurę na ten temat i nawet na wizycie sprawdzał co i jak z tymi normami). Albo jeszcze lepiej jakbyś miała od kogoś pożyczyć glukometr-sprawdzaj sobie wtedy od czasu do czasu jaki masz cukier 1 godzinkę po posiłku. W ciąży powinno być do 120. Na pewno będzie w normie :)

Patuska ja w ciazy z Marcelem mialam badane glukometrem godzine po posilkach, no na krzywej caly czas zwracalam. I na czczo mialam 89, po posilkach -godzine- 142, 109 i 98 chyba. Teoretycznie cukrzycy nie bylo, a przy porodzie wszystko wskazywalo na to ze jednak byla tylko ja mialam zaburzone te wyniki przez wymioty no i wiadomo, ze w zaleznosci co zjadlam ro taki byl cukier potem. Wiec chyba lepiej uwazac mimo wszystko, granica cukrzycy, ale chyba lepiej przejsc na diete.

Patuska no co Ty chlopak w dziewczynke sie zmienil ? Ale jaja ! No ciekawe ;)

Natka nie zapomnialam. Mam nowy tel a tam aplikacji brak.. zreszta malo czasu na wszystko.
I tak leci dzien za dniem.

Alicja raczkuje i wstaje na nogi.
Dzisiaj powtarzala mama :D

Chlopaki maja wolne od szkoly jeszcze od wielkanocy.. jutro pierwszy dzien.

reklama
Akuku jesteś! Przy takiej gromadzie dzieci masz ręce pełne roboty. Nie dziwię się że czasu Ci brakuje...

No u Nas niespodzianka ., aż boję się kolejnego usg żeby znowu się chłopak nie zrobił [emoji2][emoji2][emoji2]

A to My w 26 tygodniu
6f48533d4f51f8cbb1c80a09bda8a61c.jpg

eiktkw7i1lgslap3.png

Do góry