reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

witam :)
jak dobrze, że juz wtorek:) dziś mam sporo pracy-to dobrze bo można się chwile oderwać od mysli ... :) a dalej świeta... kurcze mogło by sie nagle odmnienic pogodowo :) dziś zamawiam testy na allegro znalazłam wczoraj takie o wysokiej czułości ( 10 ..) bo juz fortune straciłam w aptece na te teściory
a przeslesz mi linka do tych tesciorow ? :) Bo ja juz dlugo szukam 10 i nie umiem sie doszukac :eek:
co do pogody, podobno w 1 dzien Swiat ma byc +3. +4 st. :-D wiec idzie ku dobremu :>

patu$ka a Ty bedziesz robic wszystkie ? Przyznam ze ta druga nazwa : estradiol, nie wiem co to za hormon :-(

reklama
Kasiol ja mam te 10 i są jakieś dziwne... Cień mi pokazują cały czas... W czasie @ też robiłam jeden żeby zobaczyć czy to wada testu czy rzeczywiście wcześniej cień był i znowu cień był, więc felerne jakieś trafiłam...

Patuśka zobacz na mój wykres jak byś mogłą i powiedz czy ta moja tempka nie za wysoka jak na @. Się chyba do metody termicznej nie nadaję:( Przecież jak teraz jest 36,8 to w ciąży chyba powinno być jakieś 38... Masakra. A i trzymam kciuki za Twoje trzy pęcherzyki:) Żeby ładnie popękały i za 12 dni były śliczne dwie kreski. Swoją drogą przy trojaczkach to hormonu powinno być już wtedy strasznie dużo:)))))

Akuku co tam słychać? Jak Alex i Victor? Czekają już na zajączka???

Nuuśka przegapiłam chyba- owu była?

90-natka jak Cię pocieszę to w tamtym roku miałam cykl 72 dni i znam Twój ból:(

Kasiol ja mam te 10 i są jakieś dziwne... Cień mi pokazują cały czas... W czasie @ też robiłam jeden żeby zobaczyć czy to wada testu czy rzeczywiście wcześniej cień był i znowu cień był, więc felerne jakieś trafiłam...

Patuśka zobacz na mój wykres jak byś mogłą i powiedz czy ta moja tempka nie za wysoka jak na @. Się chyba do metody termicznej nie nadaję:( Przecież jak teraz jest 36,8 to w ciąży chyba powinno być jakieś 38... Masakra. A i trzymam kciuki za Twoje trzy pęcherzyki:) Żeby ładnie popękały i za 12 dni były śliczne dwie kreski. Swoją drogą przy trojaczkach to hormonu powinno być już wtedy strasznie dużo:)))))

Akuku co tam słychać? Jak Alex i Victor? Czekają już na zajączka???

Nuuśka przegapiłam chyba- owu była?

no wlasnie chyba d*** blada :-( robilam test wczoraj gdzie teoretycznie powinna byc owulka - jedna krecha. W piatek byla druga jasniejsza,ale w sobote juz zadnej wiec nie rozumiem w ogole o co tu chodzi,bo w srode kiedy bylam na usg ginka powiedziala, ze nie widzi zadnych oznak zblizajacej sie owulki :| wiec watpie, zeby w ciagu dni po nagle sie pojawila ? :eek: Jesli by tak bylo , w piatek wypadal dopiero 12dc ;<
Nie wiem sama o co chodzi z moim organizmem ale przyznaje ze coraz mniej go rozumiem. Powzielam na prawde mocne postanowienie kwietniowe, ze staram sie jak najmniej stresowac, i od 1dc mierze tempke. Pewnie niewiele bede w stanie powiedziec po pierwszych pomiarach ale wierze ze pomozecie :tak:

Nuuśka pokaż te pomiary:))) Owu może się przesunęła... Ja miałam w tamtym cyklu dopiero w okolicach spodziewanej @. A który masz dzień cyklu?

paulinka tempka jest ok. W czasie okolowoulacyjnym spadnie i potem znowy sie podniesie. Nie ktore kobiety tak maja ze tempka w I fazie jest wyzsza na owulke spada i wraca do tempki z I fazy i sie tak utrzymuje a przed @ znowy spada. Czekaj do terminu spodziewanej owu. i wtedy zobaczymy.

Nuuska tak,mam zamiar zrobic wszytskie choc mam andzieje ze nie bedzie takiej potrzeby :-D estradiol odpowiada za uklad rozrodczy i regulacje cyklu miesiecznego.

Co do trojaczkow to hormon nie musi byc wyzszy. To nie ma znaczenia bynajmniej ginek tak twierdzi. Ale nie wiem... ja w tym cyklu czekam cierpliwie do 7 kwietnia i wtedy zatestuje. Nie predzej. Co ma byc to bedzie. Po jutrze mam wizyte to bede widziec czy pekly pechole;-) Mam nadzieje ze nie przerosly bo 13 dc juz byly duze a owulka byla 15 w dwa dni mogly jeszcze urosnac. Oby pekly.

kasiol a jaka cena tych testów na allegro jest? ciekawa jestem jak wygląda porównanie allegro - markety.

no ja dziś 77 dc mam :( i już nawet nie mówię nic na ten temat, bo dziś mam takiego doła, że szkoda gadać...

Nuuśka pokaż te pomiary:))) Owu może się przesunęła... Ja miałam w tamtym cyklu dopiero w okolicach spodziewanej @. A który masz dzień cyklu?

no wlasnie nie robilam pomiarow jeszcze w tym cyklu :| i bardzo zaluje, ale tyle problemow na raz naroslo, ze po prostu zapomnialam. Ale od kwietnia ostro zaczynam mierzyc.

patu$ka no przy tych Twoich trzech pecherzykach watpie zeby jakies badanka byly Ci potrzebne :D Na pewno sie udalo, a jak termpka rosnie to dobry znak :) Oj oby mnie sie udalo, teraz nie mam nadziei, ale w kwietniu juz musi sie udac. Musi musi i koniec.

Na allegro kosztują 1 zł albo 1,40:) Lepsze coś koło 3-4 do 6 zł:)

Patuśka pęcherzyki pękają ok 25 mm, Twoje miały ok 20 rosną 2 mm na dobę, więc jakieś dwa trzy dni po wizycie u gina powinny pęknąć...

No ja postanowilam sie nie nakrecac w ogole. Ale juz cycuchy daja znac. Sutki zaczynaja bolec i swedziec. Mam nadzijee ze na USG w czartek zobacze ze wszystkie ladnie pekly,a co dalej to zobaczymy.

Paulinka u mnie w sotatnim cyklu mial 20 mm i pekl tego samego dnia.

Troszke sie zmartwilam czy jak sa 3 to czy wszystkie ladnie pekna,ale nie ma co schizowac pojutrze sie dowiem

reklama
No ja postanowilam sie nie nakrecac w ogole. Ale juz cycuchy daja znac. Sutki zaczynaja bolec i swedziec. Mam nadzijee ze na USG w czartek zobacze ze wszystkie ladnie pekly,a co dalej to zobaczymy.

Paulinka u mnie w sotatnim cyklu mial 20 mm i pekl tego samego dnia.

Troszke sie zmartwilam czy jak sa 3 to czy wszystkie ladnie pekna,ale nie ma co schizowac pojutrze sie dowiem

Jak w nastepnym cyklu bedziesz miec wiecej niz jeden porzadny to ja poprosze jeden :-Dbo moje chyba za malo "podlewam" bo wcale nie chca rosnac :-(oby w nastepnym cyklu ladnie urosly choc jeden

Do góry