reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

no to przed zaaplikowaniem mozecie spokojnie sie poprzytulac:) Bo rano to ona juz bedzie rozpuszczona i mezus moze sie zaskoczyc jak na swoim no wiesz znajdzie resztki lutka bo z rana jest go najwiecej:)

reklama
No w sumie fakt, nie pomyślałam o tym :-) a zresztą nawet wygodniej chyba będzie wieczorem przed zaaplikowaniem bo rano trzeba by przed pracą wstać wcześniej żeby był jeszcze czas na przytulanie :-)

Testy dotarly. Zaraz sobie pyknelam i pozytywny... Jedna kreska jasniejsza,co by jednak wskazalo ze owu przebyta.W 16 dc ostatnio kreska byla slabsza od tej co teraz.. ale jak po owu robilam to jeszcze trzy dni mi wychodzil pozytywny.:-D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Testy dotarly. Zaraz sobie pyknelam i pozytywny... Jedna kreska jasniejsza,co by jednak wskazalo ze owu przebyta.W 16 dc ostatnio kreska byla slabsza od tej co teraz.. ale jak po owu robilam to jeszcze trzy dni mi wychodzil pozytywny.:-D

no to tym bardziej jest prawdopodobne, że dobrze trafiliście :-) teraz tylko czekać do terminu @ i oby się nie pojawiła :-)

tak teraz powinna byc na wyzszym poziomie choc moze byc roznie tempka moze byc zaburzona wstawaniem w nocy albo innymi.
Teraz bacznie obserwuje swoj wykres bo to moj pierwszy z owulacja i widocznym skokiem

patu$ka patrząc na Twój wykres zazdroszczę tego "rano i wieczorem":-)Łukasz marudzić zaczyna jak przytulanki sa codziennie 1raz ( wczoraj stwierdził,ze czuje się jak reproduktor ) :sorry2:
Jeśli w tym miesiącu się nie uda, od kwietnia zaczynam mierzyc tempke codziennie, przede wszystkim zakupuje termometr do dwóch miejsc po przecinku.
patu$ka mam pytanie od jakiego etapu zaczelas brac lutke i clo ? Tzn ile staraliście się o dzidziusia, i czy zaproponowal Ci to lekarz czy Ty jemu zasugerowalas ? Bo zastanawiam się co zrobić i jak jeszcze sobie pomoc jeśli się ni uda :| Z czego w ogole biora się cykle bezowulacyjne i co mogę zrobić jeśli okaze się ze ten rzeczywiście był taki i ze np. co gorsza następny taki może być ?

Nuuuśka, Ty masz codziennie kontakt z lekarzami to może wiesz jak długo maksymalnie czeka się na @ po odstawieniu luteiny? Mój lekarz powiedział, że najpóźniej w sobotę przyjdzie bo we wtorek brałam ostatnią tabletkę a tymczasem @ nie ma do teraz... A nie mogę dodzwonić się do nas do przychodni żeby zapytać jakiegokolwiek gina bo mój to przyjmuje tylko w czwartki... denerwuje się już trochę tym wszystkim... Lutke brałam 2 raz w życiu, ale za pierwszym razem @ dostałam już w drugim dniu przyjmowania tabletek...

reklama
Nuuska no te przytulanki mnie wymeczyly troche...A moj maz jest zachwycony takimi przytulanmkami.

Co do CLO to po 14 cyklach staran dostalam CLO,lekarz w styczniu mialam pierwszy monitoring bez CLO okazalo sie ze mam bezowulacyjne.
Potem w lutym dostalam recepte na wszelki wypadek i zaczelam brac.

Przyczyn jest wiele, stres tryb zycia, wysoki poziom PRL (prolaktyny,choc tego nie mialam badanego) Dlugie przyjmowanie tabsow, PCO,endometrioza.

U mnie bylo tak ze pecherzyki byly ale nie pekaly albo byly mniejszych rozmiarow. Czyli i tak nie prawidlowe.
Ja nie mialam nigdy problemow z @ zawsze na czas cykle bez plamien, nigdy bez spoznien. Wszystko ok tylko owu brak. No jesli sie w tym cyklu nie uda to zbadam PRL.

Jesli ten mialas bezowu ale nastepny bedzie z piekna owulacja to moze znaczyc ze wszystko jest ok bo u zdrowej kobiety moga zdarzyc sie nawet 2 cykle bezowulacyjne w roku.

Widze u Ciebie dzis powinna byc owu,wiec dzialac :)

natka Kochana po odstawieniui lutka @ moze pojawic sie od 4-7 dni;-)

Do góry