reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

Patu$ka, dziękuję :) to jeszcze czekam.. Choć jutro już 7 dzień. A co może oznaczać sytuacja, gdy @ nie przyjdzie? (nie licząc ciąży bo tej nie ma na pewno- gin nie powiedział że jeszcze nic nie widać w usg tylko że ciąży nie ma więc zabrzmiało jakby miał pewność, zresztą co się dziwić już ponad 70 dni liczy ten cykl...)

reklama
Wiesz tego nie wiem co moze oznaczac,najlepiej porozmawiac z lekarzem. Kurde @ co dwa miesiace,kiedys bym sie z tego powodu cieszyla a teraz jestem wdzieczna Matce naturze ze mam je na czas

90_natka patu$ka pisze o dolnej granicy. Uwaza się ze miesiaczka, po braniu luteiny może pojawić się nawet do 14 dni po odstawieniu. Choc przeważnie jest to okres 5-8 dni.Jezeli nie pojawi się 14 dnia po odstawienu, udaj się jak najszybciej do ginka, choć na pewno wszystko będzie ok :happy2: a który cykl bierzesz lutke ?

patu$ka tez nigdy nie miałam problemów z @. Zastawiam się czy nie zbadac sobie prolaktyny i progesteronu, tylko te hormony bada się w roznych dniach cyklu prawda ?
Czyli rozumiem,ze u Ciebie okazało się dopiero po 14 cyklach, ze masz cykle bezowulacyjne ? :| Ale za to teraz jakie efekty :D Trzy pęcherzyki, oj oby z choć jednym się udało :tak:Zasluzylas na to :happy2:

nuuska po 14 cyklach dopiero zaczela sie diagnostyka. Procedura jest taka ze po roku staran dopiero zaczyna sie mowic o problemie. Rok minal w listopadzie,ale w grudniu nie bylam bo to byl goracy okres Świeta i w ogole. Poszlam w styczniu i od razu monitoring.Ale potem po skladalm fakty wyciagnelam stare wykresy i fakt skok prawie nie widoczny.Wtedy zaczelam dokladnie interpretowac kazdy z tych wykresow. I mialam poczatkowo zal ze puscilam to mimo uszu. Bo moze wczesniej by lekarz zdecydowal na monitoring gdybym zainteresowala sie dokaldnie tymi wykresami. Teraz jestem madrzejsza o 300 %.

tak hormony robi sie w roznych dniach cyklu. jak sie nie uda to ja tez biegiem na hormony.

Szansa sie potroila. Widzisz w poprzednim cyklu poronilam samoistnie.Teraz mam byc pod bardziej scisla kontrola. Tez mam sie pojawiac u niego i na NFZ i prywatnie dwa razy w tyg. Mam nadzieje ze sie uda mnie i Wam bo kazda z nas zasluzyla na to szczescie. Zadna z nas nie jest gorsza, i kazda powinna doznac tego szczescia. Pierwszego czy ktoregos z kolei.

nuuska po 14 cyklach dopiero zaczela sie diagnostyka. Procedura jest taka ze po roku staran dopiero zaczyna sie mowic o problemie. Rok minal w listopadzie,ale w grudniu nie bylam bo to byl goracy okres Świeta i w ogole. Poszlam w styczniu i od razu monitoring.Ale potem po skladalm fakty wyciagnelam stare wykresy i fakt skok prawie nie widoczny.Wtedy zaczelam dokladnie interpretowac kazdy z tych wykresow. I mialam poczatkowo zal ze puscilam to mimo uszu. Bo moze wczesniej by lekarz zdecydowal na monitoring gdybym zainteresowala sie dokaldnie tymi wykresami. Teraz jestem madrzejsza o 300 %.

tak hormony robi sie w roznych dniach cyklu. jak sie nie uda to ja tez biegiem na hormony.

Szansa sie potroila. Widzisz w poprzednim cyklu poronilam samoistnie.Teraz mam byc pod bardziej scisla kontrola. Tez mam sie pojawiac u niego i na NFZ i prywatnie dwa razy w tyg. Mam nadzieje ze sie uda mnie i Wam bo kazda z nas zasluzyla na to szczescie. Zadna z nas nie jest gorsza, i kazda powinna doznac tego szczescia. Pierwszego czy ktoregos z kolei.

Procedura...jak to slysze to niedobrze mi się robi :dry:Ich zasrane procedurki a my mamy rok wyrwany z zyciorysu. Chcialabym uniknąć myslenia,ze mogłam wcześniej to i tamto zauwazyc dlatego od przyszłego miesiąca ostro zabieram się za mierzenie tempki + badania hormonow. Orientujesz się w jakich dokładnie dniach cykl najlepiej robic ?Bo nie wiem czy dobrze pamiętam - prolaktyna najlepiej od 3-8dc a progesteron 18-23dc.Nie wiem jednak czy wśród tej granicy jest jakiś "najlepszy"dzien czy teoretycznie jest to obojętne, ważne by miescil się w tych wyznaczonych. Te badanka tak jak pisalas, sa akurat prywatne, koszt jednego - ok.20zl. ale mysle,ze to istotny hormon w pomocy w zajściu w ciaze i warto go sobie zbadac.

FSH i LH mozna razem miedzy 3 a 5 dc
estradiol 12-14
progesteron i prolaktyne tydzien po owulacji czyli tak wypada miedzy 18-a 21 dniem (w moim przypadku 21)
T3i T4 w dowolnym dniu.

Patu$ka no ja właśnie nawet nie pytałam ginka co będzie jak @ nie przyjdzie bo w zeszłym roku mój organizm bardzo szybko zareagował na lutke więc spodziewałam się teraz tego samego.. A tu jak zwykle na przekór ;(

Nuuuśka 14 dni? normalnie nie mam już na to siły... Jak sobie pomyślę ile straciliśmy przez ten mega długaśny cykl to mam ochotę siąść i płakać... Zawsze mnie takie rzeczy spotykały w życiu że ciągle coś z czymś było nie tak.. Ehh :(
a co do tego który cykl mam przepisaną lutke to teraz wzięłam typowo na wywołanie (3 x dziennie przez 5 dni), a przez kolejne 3 cykle mam stosować przez 10 dni.

Hej sorki ze sie nie odzywalam ale jakos nie mialam czasu ...
W polsce robia badania po roku nieudanych staran a w uk po 3:-:)-\
Ja juz poltorej sie staram i jedyne co mi lekarz powiedziala to to ze mam keep going, sex 2-3 times a week..
Dziekuje za takie rady...

U mnie owu nie bylo jednak nie wiem moze jutro bedzie skok..
Najgorsze ze testy pwu negatywne... Boje sie ze mi sie calkowicie cykl rozregulowal i ze owu nie bedzie :-(

Dziewczyny nie mam juz dzis na nic sily, caly dzien mnie glowa bolu i wogle do bani...
Dobranoc.

witam :)
jak dobrze, że juz wtorek:) dziś mam sporo pracy-to dobrze bo można się chwile oderwać od mysli ... :) a dalej świeta... kurcze mogło by sie nagle odmnienic pogodowo :) dziś zamawiam testy na allegro znalazłam wczoraj takie o wysokiej czułości ( 10 ..) bo juz fortune straciłam w aptece na te teściory

reklama
Do góry