reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki luty 2013

90_ntka no najlepiej gorzka :-)
A jak ja ostatnio kupilam krakersy I jeden krakers ma 25 kcal to ja dziekuje,

Trufle z platkow owsianych:
3szkl. Platkow owsianych
0,5 szkl. Cukru
4 lyzki kakao
13dag masla/margaryny
8 lyzek mleka
Cukier waniliowy lub esencja zapachowa
Cukier puder do posypywania (ja nie uzywam)

Przygotowanie:
W garnku zagotowac mleko z cukrem, margaryna I kakao. Do gotujacej sie masy wsypac platki owsiane, dokladnie wymieszac I gotowac jeszcze 35 minut. Z ciasta formowac kulki lyzka I wykladac na metalowa tace. Posypywac cukrem pudrem. Po ostygnieciu sa gotowe do spozycia .
Smacznego.

reklama
patu$ka
Akuku
90_natka
Wlasnie dziś szukałam w pracy stron ze szkołami tanca, najbardziej interesuje mnie wlasnie jak zasugerowala patuska aerobik dla dzieci, ale cholercia nic nie znalazłam :| Zajecia taneczne jak najbardziej, jest hip-hop i popularna teraz zumba ( towarzyskiego, czy latyno nie biore pod uwagę bo Ola nie chciała ). Bo sam taniec tancem, mnie glownie zależy żeby po prostu zaczela się ruszac i wzmacniac ciało.
Co do dietki, to Ola pije bardzo dużo wody - staram się jej nie dawac sokow, sporadycznie, bo oprócz wartości zapychających nie maja zbyt wiele wartości odżywczych. Czasem woda smakowa, ale staram się by jednak zawsze była to woda. W szkole ma program "owoce i warzywa" codziennie dostają albo jabłko, albo marchewke, czasem rzodkiewki. Ola lubi owoce, najbardziej banany i jabłka, w okresie letnim truskawki, jagody i maliny. Ale słodycze niestety sa problemem. Staram się je ograniczać i o tyle jak w domu nie ma z tym problemu, tak w szkole nie jestem w stanie tego kontrolować. Tlumacze i mowie co zdrowe a co nie, ale nie oszukujmy się bardzo dużo robi presja otoczenia, jak kolezanka ma to ja tez musze (...)
Taki wiek.
Ale bardzo poważnie mysle o tym aerobiku dla dzieci,musze jutro przysiasc i poszukać dokładnie.
Sterydow boje się, bo jakiekkolwiek by nie były "bezpieczne" zawsze pozostaną sterydami. Skutkow ubocznych maja bardzo wiele a i niestety często jest tak, ze kiedy zacznie się je stosować,trzeba się Nimi "karmic" do końca zycia.Sama nie wiem co lepsze, chciałabym mimo wszystko mieć jakies dodatowe rozwiązanie tego, wylaczajac oczywiście zabieg operacyjny :crazy:

Nie robiłam jeszcze testu dziś, czekam az Olcia się wykapie i pojde. Jeśli wyjdzie jedna kreska to co mam robic z tym Oeparolem ?
patu$ka Kochana poradz bo Ty najlepiej siedzisz w temacie.Nie wiem czy jeslu rzeczywiście drugiej krechy nie będzie, brac to caly czas czy zaprzestać az do @.

Akuku dziękuję :) muszę wypróbować ten przepis :)

Nuuuśka dobrze że Ola je owoce i pije wodę i że sama chce się ruszać bo to już połowa sukcesu :)

Nuuska ale co masz na mysli? Wiesiolek? Jak wiesiolek to ja dalam ciala bo odstawilam zanim sie owu pojawila... w sumie nawet dobrze bo moj wykres szalaeje brzuch mnie boli jak cholera ale nie wiem czy to na owu w koncu. ZObaczymy jak bedzie jutro z temperatura. Chociaz ja z natury jestem niskotemeraturowiec w ciagu dnia nawet np dzis mi spadla do 35.8.

hej dziewczyny:)
dopiero wróciłam do domu ze szkolenia weckendowego:) strałam sie przeczytac wszystkie zaległe posty:)
nuuuśka trzymam kciuki za twoją córeczke :)
patu$ka , akuku :) spojrzycie w wolnej chwili na mój wykres-nie wiem czy ta owu była czy bedzie , u mnie totalna susza, od czwartku w którym czułam sie jak bym miała dostac @ nic, teraz tylko latam sikać bo się troche przeziębiłam...

Kasiol jak dla mnie to owulacje mialas w piatek :-)
I jak szkolenie ??

Nuska a mierzysz tempke ?? Jak nie to przestan brac wiesiolek w dniu kiedy powinna byc owu :-)
Nie bierz do terminu @ bo jakby eie udalo, to wiesiolek powoduje delikatne skurcze macicy I mozna poronic.

A powiedz mi dajesz Oli pieniazki do szkoly??
Moze postaraj sie dawac jej cos slodkiego ale raz dziennie I np. Kupcie w sklepie na caly tydzien, bedziesz wiedziala co I ile je :-)
Hmm wiem ze ciezko jest nad tym zapanowac, zeby nie czula sie pokrzywdzona, powiedziec ze tyje tez nie mozna, zeby mala nie zamknela sie w sobie I nie zaczela odchudzac od najmlodszych lat...
Jedyne rozwiazanie to tlumaczyc co zdrowe I wlasnie ruch, nawet duzo spacerow itd.
A moze kupcie x boxa ?? I gry taneczne czy jakies inne ?? Zawsze to lepsze niz komputer.
Zreszta mysle ze przyjda cieple dni I mala bedzie duzo biegac :-) rolki :-)
a moze macie miejsce w domu ??
Mozecie grac w gume do skakania, skakanke, hulahop moze ??

Ostatnia edycja:
Hej , ja juz w pracy, znowu za wczesnie. Nie moglam spac budzilam sie co chwile bo balam sie ze zaspie :/:/:/Wiec tempka zaburzona:/:/

Ajjj akurat dzisiaj... Milego dnia:-) ;-)

dziękuje akuku :) mam nadzieje ,że te żołnierzyki z czwartku dadzą rade -po od piątku było zawieszenie broni:)
szkolenie mega interesujące choć uciążliwe takie nie bycie w domu, a tak do czerwca jazdzić do Poznania-ale musze dać rade:)
co do x boxa to akuku ma swietny pomysł.Ale najlepiej tak powoli ją przyzwyczajać do sportu bo może się zniechęić, u nas w pracy dziewczyny zaczeły aerobik w necie robią z panią instruktor codziennie 15 minut, pierwszego dnia zaszalały i zrobiły dwie lekcje na raz -30 min, i przyszły do pracy takie połamamne że szok-a to tylko 30 mni dziennie było podnoszenia rąk ... jeszcze bardzo dobry jest basen, moja córka wspina się na sztucznej ściance wspinaczkowej-ale na razie po trochu bo po tym mieśnie też mogą boleć:)

Akuku dziekuje Ci Kochana :tak: Juz odpisuje na wszystko. Tempki niestety w tym cyklu nie mierze jeszcze, od nastepnego zaczne na pewno, bo w tym na zamiarze sie skonczylo. Tyle rzeczy sie na raz zwalilo, ze wstyd sie przyznac ale zapomnialam :x
Odnosnie Twoich wynikow przepraszam, ze nie odpisala, wczesniej ale musialy zejsc ze mnie emocje z ostatnich dni :| Ginka powiedziala, ze musialaby znac ze tak powiem Twoja historie chociazby z ostatnich trzech miesiecy - leczenie, wyniki badan Twoich i meza jesli robilas. Jesli chcesz i bedziesz miala chwilke czasu przeslij mi na priv, porob skany, ja to wydrukuje i pokaze jej przy nastepnej okazji i zobaczymy jak ona to oceni.Za duzo mowic jej jednak nie zamierzam zeby sie nie sugerowala, niech sama wyglowkuje pewne rzeczy :happy2:
Wiesiolka juz dzis nie wzielam, termin @ wypada mi na 8 kwietnia wiec zobaczymy.
Co do pieniazkow, wiesz co Akuku czasem jej dam, z tego wzgledu tak jak piszesz, zeby nie czula sie gorsza, bo widze jak dzieciaki z jej klasy lataja do sklepiku, chwala sie co kto ma, choc ucze ja jednoczenie ze nie powinna patrzec tak na innych, bo nie jest wazne zdanie kolezanek tylko jej same. Ola czasem snuje swoje przemyslenia na temat cwiczen, ze ona zacznie i musi, ale ja nie chce jej do niczego zmuszac. Ona ma akceptowac siebie jakakolwiek by nie byla, choc nie o to chodzi, ze jest gruba. Nie nie, ona z buzki nic nie przybrala, uda, tylek bez zmian, ale w brzuchu ciezko sie w gacie dopiac :-D
Licze tak jak piszesz, zacznie byc cieplo bedzie sie wiecej ruszac, a pomysl z rolkami tez mi juz wpadl do glowy, w zeszlym roku nad tym myslalam, i w tym roku jesli bedzie chciala na pewno jej kupimy :tak:
Poki co zmieniajac temat zastanawiam sie nad prezerntem na Komunie o_O i pomyslow brak. Łukasz to oczywiscie jak to on , pomysly ma i to powazne, zaczynajac od telewizora i tableta. I w sumie tv bylby dobrym pomyslem, bo wiecznie w domu sa humory jak ona chce bajki a my w tym czasie ogladamy cos innego ale nie wiem, chcialabym jej kupic nowy rower bo miala jeden ale juz od dawna jest za maly.
Musze przede wszystkim porozmawiac z tesciami, co oni jej planuja kupic, zebysmy sie przypadkiem nie zdublowali.
A Ty co kupujecie synusiowi na Komunie ? :)

kasiol tak, x-box to tez swietny pomysl a i Łukasz by skorzystal pewnie ze swoim brzuszkiem ;> Basen niestety odpada, z racji Oli niedosluchu i sobotnich wynikow badan, znowu ma zakaz moczenia uszek.
U Nas zolnierzyki mialy podzialac w piatek, ale Ł. nie wyszlo jak nalezy. Podzialaly w poniedzialek, wtorek i wczoraj. Dzis jeszcze na poprawke, zobaczymy co bedzie choc nie mam zbyt wielkich nadziei przez te moje krechy ktorych nie widac na owu tescie :/

Ostatnia edycja:
reklama
Hej dziewczyny! U mnie wreszcie skok. Nie jakis spektakularny ale widoczny.I pewnei powyzej 37 juz nie bedzie. Nigdy nie mialam powyzej 37. A szkoda bo wykresik bylby ladniejszy.

Wczoraj bolalo mnie podbrzusze wiec chyba wczoraj byla owu. Po tylu przytulankach to jestem taka jakby bo obijana od srodka ze szok:szok:

Od dzis biore lutka podjezykowo. Z poczatku nie byl taki zly ale ten smak pozniej bleeeeeeeeee ale coz zniose to. Wole to ni z infekcje.

Co do prezentu na Komunie to ja jestem w szoku jaka moda teraz panuje. Tv laptopy tablety smartfony. Masakra! A na 18 co auta na sluby mieszkania? Ja tego nie ogarniam. Komunie na sto osob. Wszystko na pokaz a takie male dziecko nie rozumie potem przekazu tego sakramentu. Choc nie mowie o wszystkich. Pamietam swoja Komunie,Kurcze jak ja sie cieszylam z rowera zegarka i ksiazek. Nie zapomniane. A teraz? Mam zanjomych gdzie syn szedl do Komunii rok temu albo dwa nie pamietam. I chrzestny kupil mu rower ( jak tradycja mowi) I wiecie co ten maly mu powiedzial ze juz wiekszego zlomu nie mogl kupic. I czemu quada nie dostal. No wiecie co jakby to byl moj syn to juz nie wiem co bym mu zrobila. Wiecie jak mu sie glupio zrobilo przy gosciach. A taki rozpuszczony ten dzieciak jest ze glowa mala.

Do góry