reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
Także mam tyłozgięcie i faktycznie poduszka pod pupa była i nogi w górze przez 20 min 😂😂😂
tez praktykuje poduszkę 😂 może zadziała, a na pewno nie zaszkodzi.

Szlag trafił moje badanie drożności. Miało być w poniedziałek, wiec dziwnie dziś do przychodzi jak tam moja cytologia czy mogę po nią podjechać, a tu zonk. Nie ma i proszę dzwonić w przyszłym tygodniu 😓 pobrana 3 tyg temu wiec nawet mi do głowy nie przyszło, że może jej jeszcze nie być. No nic zadzwonię w piątek po południu, może jakimś cudem już będzie... oby

A fakt, przecież mówiłaś ze od strony [emoji2356][emoji16] trzymam kciuki, żeby nie było aż tak zle i żeby pomogła [emoji3590]
Pierwsza dawka za mną. Smak nieprzyjemny, taki chemiczny jak dla mnie, ale do przeżycia na spokojnie. Mojej koleżance ginka poradziła brać razem z cukierkiem, żeby zabić smak, bo całą ciążę musiała brać 😂

Gratulacje <3
To teraz prosimy o szczegóły :D
Który to cykl starań, jakie suple, leczenie, zabiegi? :p

Aktualnie to był drugi cykl owulacyjny na Clo + Pregnyl + Duphaston. Wcześniej przez 3 miesiące byłam tylko na Clo i niestety nic się nie działo, w jednym cyklu torbiel 5cm...
Jeśli chodzi o mnie to regulacja tarczycy (ja biorę Letrox, bardzo ładnie i szybko sobie poradził) zbijaliśmy z TSH 2,8 na 0,5. Do tego codziennie suplementacja Miovelia i w okresie 2-7dc Miovelia NAC. To był pierwszy cykl kiedy brałam olej z wiesiołka, ale szczerze to nie wiem czy on coś zadziałał - miałam ogromny problem ze śluzem, mimo włączenia leku o nazwie Ovestin, który miał pomóc. Nie zauważyłam żeby było więcej śluzu ale być może za krótko stosowałam, niemniej udało się jakoś mimo bardzo zauważalnego śluzu...
Monitoring jak w każdym cyklu, w 10dc potem w 17dc, potem w 24 dc ☺️
Mąż był na badaniu nasienia jak miałam ostatnią miesiączkę, wyniki wyszły dobre więc nie włączyliśmy jeszcze żadnej suplementacji ale planowaliśmy Nucleox włączyć tak profilaktycznie niedługo.
Współżyliśmy w zasadzie codziennie przez 4 dni, od dnia poprzedzającego podanie zastrzyku z hcg. Pierwszy cykl stosowaliśmy też ten żel FertilSafe Plus, bo tak jak mówię ja miałam spore problemy ze śluzem więc bardzo liczyłam, że ten żel pomoże. Po stosunku robiłam tą świecę albo leżałam chwilę w łóżku, choć szczerze mówiąc ja średnio w to wierzę 🙈
Po samej owulacji jadłam ananasa faktycznie, ale też nie wiem na ile to mogło podziałać bo ja lubię tylko tą miekką część a środek taki twardy wyrzucałam, a to podobno tam jest najwięcej bromelainy 🙈

Niedawno dziewczyny pisały o tym, żeby dbać o ciepło organizmu, nosić skarpetki itd - zastosowałam się, ale ja jestem takim zmarzluchem, że to była dla mnie czysta przyjemność, skarpetki kocyk herbatka, ciepłe bluzy mojego Męża ❤️😁

Po zastrzyku z hcg zrobiłam 3 testy w odstępie kilku dni, żeby sprawdzić czy jego ilość w organizmie spada. W ubiegły piątek był widoczny już tylko cień cienia więc nie zakładam, że wczorajszy test z dobrze widoczną drugą kreską to jeszcze efekt zastrzyku. Jestem dobrej myśli ale dla swojego świętego spokoju czekam na jutrzejszą betę ☺️

Jestem ogromnie szczęśliwa, choć trochę sobie na to jeszcze nie pozwalam 🙈 Jutro mam nadzieję, że będę mogła odetchnąć 😇 A już miałam rozpisane leczenie gonadotropinami w zastrzykach na następny cykl i planowałam robić drożność w lutym.

A ja witam się w 1 dc, cykle mam takie że niedługo będę zegarek nastawiać wg nich a ciąży jak nie było tak nie ma. Taki śmiech przez łzy. No nic cycki do góry i do przodu. Idę pierogi lepić na święta, za krótką mam dobę na moje wszystkie plany [emoji849]
Miłego dnia wszystkim

reklama
A ja witam się w 1 dc, cykle mam takie że niedługo będę zegarek nastawiać wg nich a ciąży jak nie było tak nie ma. Taki śmiech przez łzy. No nic cycki do góry i do przodu. Idę pierogi lepić na święta, za krótką mam dobę na moje wszystkie plany [emoji849]
Miłego dnia wszystkim
O rany pierogi 🤤 podeślij troszkę
Trzymam kciuki za kolejny cykl ❤️✊

Do góry