reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
Dziewczyny mam dzisiaj 37 DC i test negatywny 🙈 możliwe że owulacja się mogła przesunąć?
wszystko jest możliwe ja mam zazwyczaj owu miedzy 19 a 21 zdarzają się późniejsze, mialam trochę problem z termometrem ale nawet appka wyłapała owu w 35 dc bo piękne temp pozniej sie układały, wzięłam leki na wywołanie bo bałam się że jednak appka moze się myslic w 49dc przyszla @ pomimo leków to appka chyba się nie myliła

Ale nic z czego? Z ciąży? Test owu nie gwarantuje zajścia w ciąże [emoji6] ba, nawet nie gwarantuje, ze dojdzie do owulacji. Owszem, w większości przypadków do owu dochodzi, ale nie jest to pewnie na 100%. A żeby w ogóle do zapłodnienia doszło to już inna historia [emoji39]

Gratuluje [emoji7][emoji7][emoji7][emoji3590][emoji3590][emoji3590]

To jednostki w cm?
Tak, w cm

Ale implantacja może objawic się jedynie dwoma i to też rzadko. Skurcze macicy lekkie i plamienie implantacyjne. Skok temperatury nie ma znaczenia.
Implantacji *
I objawy implantacji niczym nie różnią się od objawów w 2 fazie cyklu. A najczęściej nie ma żadnych. W 30% przypadków zdarza się plamienie implantacyjne.
Podobno mogą wystąpić. Może być niewielki spadek temp podczas implementacji, chwilowe nudnosci, zawroty głowy, powiększone piersi, delikatne klucie w macicy. Ja mam dziś 6dpo i pierwszy raz w życiu tak się czuje. Dziwnie inaczej. Rano była masakra, teraz jest lepiej choć nadal słaba. Uregulowałam już wszystkie braki w organizmie, owulacja wiem kiedy była dokładnie. Także stąd dobre przeczucie. Zresztą wiele dziewczyn pisalo, że właśnie pomyliły zagnieżdżenie z jakimś wirusem....

Podobno mogą wystąpić. Może być niewielki spadek temp podczas implementacji, chwilowe nudnosci, zawroty głowy, powiększone piersi, delikatne klucie w macicy. Ja mam dziś 6dpo i pierwszy raz w życiu tak się czuje. Dziwnie inaczej. Rano była masakra, teraz jest lepiej choć nadal słaba. Uregulowałam już wszystkie braki w organizmie, owulacja wiem kiedy była dokładnie. Także stąd dobre przeczucie. Zresztą wiele dziewczyn pisalo, że właśnie pomyliły zagnieżdżenie z jakimś wirusem....
Obyś się nie rozczarowała 🤙

To nie tak ze się zaczyna złuszczać? Nie wiem czy od razu jak się złuszcza i kurczy to jest okres, czy dopiero po kilku dniach, ale mój gin kiedyś użył stwierdzenia ze „endo nie wyglada jakby było przed miesiączka” wiec coś tam idzie z niego wyczytać na usg czy zbliża się okres czy jeszcze nie. U Ciebie skoro maleje to może tak jest? [emoji2368]

*implantacji

Ja w pierwszym cyklu tez tak chorowałam i ileż sobie nadziei zrobiłam [emoji16] ale trzymam kciuki, żebyś była jedna z tych co odczuwa wszystko co z implantacją może być związane

reklama
To nie tak ze się zaczyna złuszczać? Nie wiem czy od razu jak się złuszcza i kurczy to jest okres, czy dopiero po kilku dniach, ale mój gin kiedyś użył stwierdzenia ze „endo nie wyglada jakby było przed miesiączka” wiec coś tam idzie z niego wyczytać na usg czy zbliża się okres czy jeszcze nie. U Ciebie skoro maleje to może tak jest? [emoji2368]
Właśnie szukałam informacji na ten temat ale nic nie mogę takiego znaleźć, wydawało mi się, że jak zaczyna się złuszczać to już powinno być krwawienie ;/

Do góry