reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Jak samopoczucie wieczorową porą?
Ja jak zwykle na początku cyklu znów optymistycznie, zauważyłam że mniej więcej do owu jestem pełna optymizmu i od owulacji powoli spada, a już najgorzej jest 2-3 dni przed @.
Przyszło dziś zamówienie z apteki i aż mi się śmiać chce jak widzę te tony witamin dla mnie i dla męża. Mąż stwierdził że po takich dawkach sterydów to nam sie od razu mały koksik urodzi 😂

5cs też już zobowiązuje, skoro wyniki męża są w normie to szukamy u mnie. W czwartek pojadę na badanie hormonów. Broniłam się przed drożnością, ale sama po swoim szpitalu widzę, że znów ograniczamy przyjęcia na planowe zabiegi, więc umówiłam się na drożność w poniedziałek. Jeśli wyniki hormonów wyjdą złe, to zrezygnuje z zabiegu, ale wolałam sobie już termin zarezerwować. Boje się, że w lutym tak jak sobie planowałam znów będzie kłopot z wyjściem do jakiegokolwiek specjalisty i o badaniu będę mogła zapomnieć.
Przy ostatnim lockdownie przełożono mi jeden zabieg i mojej mamie również - oczywiście do tej pory na nie czekamy 🙄

reklama
Bardzo polecam domowe lab [emoji16] tez szybko się odbarwiają i są fotogeniczne [emoji23]Zobacz załącznik 1215238
Ale jak za 2x wyższą cenę mam mieć to samo tylko ładniejsze to jednak wolę taniej [emoji16]
Chciałam teraz je kupić, bo tak je polecasz, ale mimo, że na www mojej apteki mają to stacjonarnie o nich nie słyszeli, a do Rossmana już mi się nie chciało. Chcesz to podrzucę link, gdzie znalazłam je za niecałe 12zł (co prawda bez 2gratis, ale dalej bardziej się opłaca), w tej samej baby boom za 8 [emoji16] Apteka sprawdzona, już z niej nie raz zamawiałam I sporo rzeczy mają taniej [emoji846]

Ale nic z czego? Z ciąży? Test owu nie gwarantuje zajścia w ciąże [emoji6] ba, nawet nie gwarantuje, ze dojdzie do owulacji. Owszem, w większości przypadków do owu dochodzi, ale nie jest to pewnie na 100%. A żeby w ogóle do zapłodnienia doszło to już inna historia [emoji39]

Gratuluje [emoji7][emoji7][emoji7][emoji3590][emoji3590][emoji3590]

To jednostki w cm?

No właśnie to jest to niby pokazuje wzrost LH ale już druga sprawa co potoczy się później nie wiadomo . Jeśli @ przyjdzie to od przyszłego cyklu ide na monitoring plus temperatura 😊

Właśnie szukałam informacji na ten temat ale nic nie mogę takiego znaleźć, wydawało mi się, że jak zaczyna się złuszczać to już powinno być krwawienie ;/

Teraz żałuje ze nie dopytalam gina co to znaczy ze endo wyglada lub nie wyglada na przed okresem [emoji16] niestety nic więcej nie jestem w stanie Ci powiedzieć...

reklama
No właśnie to jest to niby pokazuje wzrost LH ale już druga sprawa co potoczy się później nie wiadomo . Jeśli @ przyjdzie to od przyszłego cyklu ide na monitoring plus temperatura [emoji4]

Monitoring jest chyba najlepszym sposobem na potwierdzenie wystąpienia owulacji, ale gin tez musi mieć łeb na karku i coś w głowie [emoji16] mi raz jeden obwieścił cykl bezowulacyjny ale z uporem maniaka weryfikowałam sprawę i po prostu owu mi się przesunęła o tydzień [emoji23] więcej do niego nie poszłam [emoji23]

Pamiętaj o zasadach mierzenia temperatury i ewentualnych czynnikach, które mogą na nią wypływać, zapisuj je sibie każdego dnia, żeby łatwiej było Ci analizować wykres [emoji3526]

Do góry