reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Jak samopoczucie wieczorową porą?
Ja jak zwykle na początku cyklu znów optymistycznie, zauważyłam że mniej więcej do owu jestem pełna optymizmu i od owulacji powoli spada, a już najgorzej jest 2-3 dni przed @.
Przyszło dziś zamówienie z apteki i aż mi się śmiać chce jak widzę te tony witamin dla mnie i dla męża. Mąż stwierdził że po takich dawkach sterydów to nam sie od razu mały koksik urodzi 😂

5cs też już zobowiązuje, skoro wyniki męża są w normie to szukamy u mnie. W czwartek pojadę na badanie hormonów. Broniłam się przed drożnością, ale sama po swoim szpitalu widzę, że znów ograniczamy przyjęcia na planowe zabiegi, więc umówiłam się na drożność w poniedziałek. Jeśli wyniki hormonów wyjdą złe, to zrezygnuje z zabiegu, ale wolałam sobie już termin zarezerwować. Boje się, że w lutym tak jak sobie planowałam znów będzie kłopot z wyjściem do jakiegokolwiek specjalisty i o badaniu będę mogła zapomnieć.
Przy ostatnim lockdownie przełożono mi jeden zabieg i mojej mamie również - oczywiście do tej pory na nie czekamy 🙄

reklama
Bardzo polecam domowe lab [emoji16] tez szybko się odbarwiają i są fotogeniczne [emoji23]Zobacz załącznik 1215238
Ale jak za 2x wyższą cenę mam mieć to samo tylko ładniejsze to jednak wolę taniej [emoji16]
Chciałam teraz je kupić, bo tak je polecasz, ale mimo, że na www mojej apteki mają to stacjonarnie o nich nie słyszeli, a do Rossmana już mi się nie chciało. Chcesz to podrzucę link, gdzie znalazłam je za niecałe 12zł (co prawda bez 2gratis, ale dalej bardziej się opłaca), w tej samej baby boom za 8 [emoji16] Apteka sprawdzona, już z niej nie raz zamawiałam I sporo rzeczy mają taniej [emoji846]

Ale nic z czego? Z ciąży? Test owu nie gwarantuje zajścia w ciąże [emoji6] ba, nawet nie gwarantuje, ze dojdzie do owulacji. Owszem, w większości przypadków do owu dochodzi, ale nie jest to pewnie na 100%. A żeby w ogóle do zapłodnienia doszło to już inna historia [emoji39]

Gratuluje [emoji7][emoji7][emoji7][emoji3590][emoji3590][emoji3590]

To jednostki w cm?

No właśnie to jest to niby pokazuje wzrost LH ale już druga sprawa co potoczy się później nie wiadomo . Jeśli @ przyjdzie to od przyszłego cyklu ide na monitoring plus temperatura 😊

Właśnie szukałam informacji na ten temat ale nic nie mogę takiego znaleźć, wydawało mi się, że jak zaczyna się złuszczać to już powinno być krwawienie ;/

Teraz żałuje ze nie dopytalam gina co to znaczy ze endo wyglada lub nie wyglada na przed okresem [emoji16] niestety nic więcej nie jestem w stanie Ci powiedzieć...

reklama
No właśnie to jest to niby pokazuje wzrost LH ale już druga sprawa co potoczy się później nie wiadomo . Jeśli @ przyjdzie to od przyszłego cyklu ide na monitoring plus temperatura [emoji4]

Monitoring jest chyba najlepszym sposobem na potwierdzenie wystąpienia owulacji, ale gin tez musi mieć łeb na karku i coś w głowie [emoji16] mi raz jeden obwieścił cykl bezowulacyjny ale z uporem maniaka weryfikowałam sprawę i po prostu owu mi się przesunęła o tydzień [emoji23] więcej do niego nie poszłam [emoji23]

Pamiętaj o zasadach mierzenia temperatury i ewentualnych czynnikach, które mogą na nią wypływać, zapisuj je sibie każdego dnia, żeby łatwiej było Ci analizować wykres [emoji3526]

Do góry