reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
Życzę Ci żebyś zobaczyła 2 kreseczki na teście ciążowym. ❤️
I nadal ta temp nic nie znaczy. 😊 Polecam poczytać o tym jak zmienia się temperatura podczas cyklu I podczas dnia 🙃 I dlaczego mierzy się w miejscu gdzie termometr ma kontakt ze śluzówką 🤙
Moje przeczucia nie są oparte tylko na temp. Mam kilka objawów implementacji...ale wiadomo póki co za wcześnie na cokolwiek. Tak czy inaczej dzięki za odpowiedź

Nie wiem czy gdzieś nie zniknął mu post w gąszczu to może spróbuję jeszcze raz napisać
Chciałam się co poradzić i pożalić równocześnie. Dzisiaj byłam u gina (24 dc). Chciał sprawdzić czy pęcherzyk w końcu pękł i wychodzi na to, że pękł i to już jakiś czas temu. Lekarzowi nie spodobało się moje endometrium, bo dzisiaj jak zmierzył to miało 0.75 jest stanowczo za mało na implantacje.. Dodatkowo poinformował mnie również, że on już więcej nie może mi pomóc i powinnam poszukać kliniki leczenia niepłodności ;/ Jak przyszłam do domu to spojrzałam na USG, które było robione dokładnie tydzień temu i tam endometrium miało grubość 1.34. Czy to jest możliwe, żeby w ciągu tygodnia się zmniejszyło? Ja ginekologa nie spytałam o to, bo nie pamiętałam jakie miałam ostatnio, a on sam na wizycie nic nie wspomniał na ten temat

Moje przeczucia nie są oparte tylko na temp. Mam kilka objawów implementacji...ale wiadomo póki co za wcześnie na cokolwiek. Tak czy inaczej dzięki za odpowiedź
Implantacji *
I objawy implantacji niczym nie różnią się od objawów w 2 fazie cyklu. A najczęściej nie ma żadnych. W 30% przypadków zdarza się plamienie implantacyjne.

Te z allegro nigdy nie dały mi peaku, ale mam bardzo krótki, więc to może to, że nie trafiałam [emoji848] zresztą wrzucam zdjęcie od dołu z dzisiaj 17, dzisiaj 9 i wczoraj wieczorem.
Ja w tym cyklu używałam tych z allegro, SeeNow (te zielone na zdjęciu) i baby boom (3 ostatnie na zdjeciu) i te ostatnie najbardziej przypadły mi do gustu - przede wszystkim bardzo szybko się zabarwiają i te kreski nie są takie rozmyte. Cena nie najgorsza, bo znalazłam na necie za 8zl za 5szt. No i plus, że w opakowaniu jest też 5 pojemniczków na mocz. Jako, że mam nieregularne cykle i krótki peak to testów idzie mi sporo, więc na następny miesiąc jak teraz się nie udało to plan jest taki, że najpierw te tanie z allegro, a jak coś już się zaczniena nich dziać, albo będę czuła, że to już tuż-tuż to te baby boom, bo wydają mi się bardziej wiarygodne [emoji846] może jeszcze te z domowego laboratorium przetestuję [emoji16]Zobacz załącznik 1215219

Bardzo polecam domowe lab [emoji16] tez szybko się odbarwiają i są fotogeniczne [emoji23]
IMG_4689.png

Tak normalnie dwie piękne kreseczki w tamtym cyklu i nic z tego .
Ale nic z czego? Z ciąży? Test owu nie gwarantuje zajścia w ciąże [emoji6] ba, nawet nie gwarantuje, ze dojdzie do owulacji. Owszem, w większości przypadków do owu dochodzi, ale nie jest to pewnie na 100%. A żeby w ogóle do zapłodnienia doszło to już inna historia [emoji39]

Są wyniki [emoji87][emoji3590][emoji3590][emoji3590]
Gratuluje [emoji7][emoji7][emoji7][emoji3590][emoji3590][emoji3590]

Nie wiem czy gdzieś nie zniknął mu post w gąszczu to może spróbuję jeszcze raz napisać
Chciałam się co poradzić i pożalić równocześnie. Dzisiaj byłam u gina (24 dc). Chciał sprawdzić czy pęcherzyk w końcu pękł i wychodzi na to, że pękł i to już jakiś czas temu. Lekarzowi nie spodobało się moje endometrium, bo dzisiaj jak zmierzył to miało 0.75 jest stanowczo za mało na implantacje.. Dodatkowo poinformował mnie również, że on już więcej nie może mi pomóc i powinnam poszukać kliniki leczenia niepłodności ;/ Jak przyszłam do domu to spojrzałam na USG, które było robione dokładnie tydzień temu i tam endometrium miało grubość 1.34. Czy to jest możliwe, żeby w ciągu tygodnia się zmniejszyło? Ja ginekologa nie spytałam o to, bo nie pamiętałam jakie miałam ostatnio, a on sam na wizycie nic nie wspomniał na ten temat
To jednostki w cm?

reklama
Do góry