reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Hej, gratuluję wszystkich pięknych kreseczek!
U mnie 37 dc. Okresu nadal brak 😫
Czy jak wezmę coś na wywołanie okresu, to może to wpłynąć w jakikolwiek sposób na przyszły cykl i pękanie pęcherzyków? Nie wiem czy czekać aż @ przyjdzie sama czy ją przyspieszyć. Duphaston na wywołanie okresu brałam raz w życiu jakieś 4 lata temu, więc totalnie się nie znam. 😫
U mnie 35 dc ale tak sobie mysle ze jak nie przyjdzie do konca tyg to umawiam sie do gina i wtedy to na pewno wywola 🦍😂

reklama
właśnie googlałam w uk u nas tez jest [emoji4] od tych wszystkich specyfików my jakieś super dzieci bedziemy rodzić, no i celuitu nie będziemy miały bo to głównie o Aboca Bromelainie przeczytałam [emoji23]

@Julliette
gratuluję [emoji173] super wiadomość spokojnej ciąży

Gdzie znalazlas w uk ? [emoji15][emoji15] Ja z PL sciagalam :p bo tu byla niedostepna..

Dzień dobry [emoji846]
Zrobiłam sobie mały detoks od forum, bo psychicznie byłam wrakiem - praktycznie w tym cyklu nie było starań, bo P. znów ciągle nie miał ochoty, a ja już miałam najgorsze myśli. Nie znoszę grudnia, kojarzy mi się ze śmiercią i tak bardzo chciałam to odmienić, a wszystko było przeciwko mnie... W niedzielę kolejna ciężka rozmowa rano i później już było lepiej.
Wczoraj wieczorem jasna kreska na testach owu, dziś przed 9 (drugi mocz) już pokazuje peak - pierwszy raz udało mi się go wychwycić, aż tak krótki mam, więc mam nadzieję, że dzisiaj coś jeszcze podziałamy.
A wczoraj też dotarła w końcu mata do DDR, trochę poskakałam i jakoś tak samopoczucie lepsze i energii więcej, więc nadzieja wraca, że jeszcze może się udać... Pierwszy raz cieszę się, że cykl mi się wydłuża i owu zamiast 17dc będzie dzisiaj w 22dc lub jutro, bo przynajmniej mam jeszcze jakąś szansę [emoji846]
Nie dam rady nadrobić wszystkich postów, więc tym, które ujrzały [emoji3498] gratulacje, a za testujące i w trakcie starań mocno trzymam kciuki [emoji16]

O czym może świadczyć ciągły ból tylko z jednego jajnika podczas owu ? Boli prawy za każdym razem, na monitoringu byłam tylko raz i akurat z prawej, ale na lewym tez były pęcherzyki podczas badania tyle, że nie dominujące

A już myślałam [emoji16] bo u mnie pierwszy od dawna cykl gdzie śluz raczej woda niż białko i byłaś przez chwilę moją nadzieją [emoji1787] a testy owu pokazały mi wczoraj rano peak więc martwi mnie ten wodnisty śluz [emoji2368] trudno plemniki nie będą toczyć bitwy w kisielu [emoji1787]
wodnisty śluz też jest płodny :) Jedna nie ma wcale śluzu a ma owulacje,tzn ma ale tylko w środku i to na namiastkę,inne mają problem z tym taki,iż za dużo wylatuje i czują dyskomfort a jeszcze inne kobiety mają właśnie wodnisty śluz :)

O czym może świadczyć ciągły ból tylko z jednego jajnika podczas owu ? Boli prawy za każdym razem, na monitoringu byłam tylko raz i akurat z prawej, ale na lewym tez były pęcherzyki podczas badania tyle, że nie dominujące
Nic nie znaczy. Może znaczyć, że owu jest z niego. Ale dowiedziałam się w niedzielę, że mnie boli prawy bez pęcherzyka, a lewy z pęcherzykiem nic. Także ból jajnika nic nie znaczy, prócz tego że pewnie pracuje 💁‍♀️

Wasza ogromną wiedza czasem mnie zawstydza [emoji3526][emoji38]
wodnisty śluz też jest płodny :) Jedna nie ma wcale śluzu a ma owulacje,tzn ma ale tylko w środku i to na namiastkę,inne mają problem z tym taki,iż za dużo wylatuje i czują dyskomfort a jeszcze inne kobiety mają właśnie wodnisty śluz :)

reklama
Do góry