reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
Ja po wizycie u ginekologa(27.10), bardzo rozczarowana. Zrobił mi tylko badanie usg i stwierdził, że mam duże endometrium i mogę dostać okresu w każdej chwili, a jak tak się nie stanie to mam się zjawić za 2-3tygodnie. Okresu jak nie było tak nie ma, płakać mi się chcę. :sad: Koleżanki doradzają mi żebym zmieniła lekarza, w końcu nie mam @ już rok! Ale ja sama nie wiem, może dam mu jeszcze jedną szansę, Jak na następnej wizycie nie da mi skierowania na żadne badania, ani czegoś na wywołanie okresu i owulacji to wtedy zmienię go na innego. Jak ja Wam zazdroszcze dziewczyny normalnego cyklu....:frown: Mam 29 lat a czuję się jak stara baba przy menopauzie.
Ja bym się nawet nie zastanawiała tylko zmieniła lekarza jak najszybciej.

Wy to macie takie ładne pozytywne testy a u mnie takie coś [emoji1745]

Tak tylko kochana przypomnę [emoji16]
IMG_3610.png

Cześć dziewczyny, od jakiegoś czasu podglądałam Was anonimowo ale postanowiłam w końcu założyć konto :) krótko o mnie: do zeszłego roku borykałam się z nieregularnymi miesiączkami. Lekarze najczęściej twierdzili, że taki urok albo zalecali castagnusa, a jak nie przejdzie to hormony. Dopiero lekarz z polecenia dał mi skierownie na badanie prolaktyny, które wykazało hiperprolaktynemię. Od zeszłego roku jestem na bromergonie. Na szczęście udało się bez większych problemów wyrównać poziom i obecnie jest w normie.
Decyzję o staraniach podjęliśmy z mężem trzy miesiące temu, obecnie jestem w trakcie 3cyklu.
Pierwsze dwa cykle nic nie kontrolowałam, jedynie mniej więcej próbowaliśmy "wstrzelić się" w dni płodne- jak widać bez rezultatu. Podczytując Was postanowiłam zaopatrzyć się w testy owulacyjne, żeby chociaż trochę bardziej być na bieżąco 🙂
I teraz do rzeczy: dzisiaj wg testów i aplikacji mam peak, a jutro wizytę u ginekologa. Myślicie, że będzie mógł zobaczyć czy jest owulacja? Martwię się tym, że mogę mieć cykle bezowulacyjne bo prawdę mówiąc bardzo rzadko zdarzają mi się jakieś objawy owulacyjne, a do tego dwie poprzednie miesiączki były jakieś krótsze 😔

Cześć dziewczyny, od jakiegoś czasu podglądałam Was anonimowo ale postanowiłam w końcu założyć konto :) krótko o mnie: do zeszłego roku borykałam się z nieregularnymi miesiączkami. Lekarze najczęściej twierdzili, że taki urok albo zalecali castagnusa, a jak nie przejdzie to hormony. Dopiero lekarz z polecenia dał mi skierownie na badanie prolaktyny, które wykazało hiperprolaktynemię. Od zeszłego roku jestem na bromergonie. Na szczęście udało się bez większych problemów wyrównać poziom i obecnie jest w normie.
Decyzję o staraniach podjęliśmy z mężem trzy miesiące temu, obecnie jestem w trakcie 3cyklu.
Pierwsze dwa cykle nic nie kontrolowałam, jedynie mniej więcej próbowaliśmy "wstrzelić się" w dni płodne- jak widać bez rezultatu. Podczytując Was postanowiłam zaopatrzyć się w testy owulacyjne, żeby chociaż trochę bardziej być na bieżąco [emoji846]
I teraz do rzeczy: dzisiaj wg testów i aplikacji mam peak, a jutro wizytę u ginekologa. Myślicie, że będzie mógł zobaczyć czy jest owulacja? Martwię się tym, że mogę mieć cykle bezowulacyjne bo prawdę mówiąc bardzo rzadko zdarzają mi się jakieś objawy owulacyjne, a do tego dwie poprzednie miesiączki były jakieś krótsze [emoji17]

Pewne wahania w długości cyklu są zupełnie normalne i mogą wynikać ze stresu, choroby lub innych przyczyn. Ja również nie miewam jakichś szczególnych objawów owu, nawet śluzu nie mam jakoś wyjątkowo dużo (przynajmniej na zewnątrz) i tez obawiałam się, ze mam problem z owu ale zupełnie niepotrzebnie. Mam potwierdzona owu w 2 ostatnich cyklach [emoji3526] nie przejmuj się za wczasu [emoji3526] zobaczysz co wyjdzie na monitoringu [emoji6] No i statystyki są nieubłagane, zachodzenie w ciąże wcale nie jest takie proste [emoji16][emoji16]

Witam Cię serdecznie i oby na krótko [emoji8]

Pierwsze dwa cykle nic nie kontrolowałam, jedynie mniej więcej próbowaliśmy "wstrzelić się" w dni płodne- jak widać bez rezultatu. Podczytując Was postanowiłam zaopatrzyć się w testy owulacyjne, żeby chociaż trochę bardziej być na bieżąco 🙂
I teraz do rzeczy: dzisiaj wg testów i aplikacji mam peak, a jutro wizytę u ginekologa. Myślicie, że będzie mógł zobaczyć czy jest owulacja? Martwię się tym, że mogę mieć cykle bezowulacyjne bo prawdę mówiąc bardzo rzadko zdarzają mi się jakieś objawy owulacyjne, a do tego dwie poprzednie miesiączki były jakieś krótsze 😔
Lekarz powinien zobaczyć albo pęcherzyk, albo płyn po pęknięciu pęcherzyka 😏 nie martw się, na cykle bezowulacyjne też są dobre środki 😉 poza tym nie musisz czuć owu😊😊 życzę Ci, żeby ten 3 cykl był tym szczęśliwym ❤️

A mi dzisiaj moja apka wyznaczyła że mam wysoki poziom hlH a mam dopiero 7dc i te kreski też takie blade są, nic z tego nie rozumiem...

Załączniki

• 1604412526848.jpg
    1604412526848.jpg
    36,3 KB · Wyświetleń: 65
reklama
Do góry