reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
Nie mogę powiedzieć, że jestem weteranka, ale już sporo za mną 😅
Staram się o kropka od lutego, także byłam też na staraczkach z I połowy roku.
W ogromnym skrócie: poszłam na wizytę w kwietniu, bo marcową odwołali mi przez covid, w dodatku prywatnie, bo na NFZ przyjmowali tylko kobiety co już są w ciąży i gin wysnuł podejrzenie bezowulacyjnych cykli, wg niego żaden cykl, a mam za sobą monitoring w każdym cyklu- był bez owulki 😔 po drodze torbiele, podejrzenie endometriozy, zastrzyki na pękanie, aż lekko zniechęcona do niego udałam się w zeszłym tygodniu do nowego lekarza, za sugestia jednej z forumowiczek zrobiłam badanie na insulinooporość i wyszła niestety... Nowy gin był we wtorek, zlecił kilka uzupełniających badań, idę na kontrolę i monitoring jutro. Mamy wstępny plan obrany, więc wstąpiła we mnie nowa nadzieja 🙂

Która z Was też ma homa-ir wskazujący na IO? Dietę wprowadziłam w zasadzie z dnia na dzień, wiadomo, nie od razu Rzym zbudowano, ale staram się. Cukier i słodycze aut, fastfoody wszystkie, mąka pszenna, smażone ofc też, przekonałam się do kaszy pęczak 🤦‍♀️ zastanawiam się czy gin przepisze mi coś w stylu Sioforu, bo czytałam że przepisują na IO
Hej jamam IO i od 2 lat gluphophage biorę.
Dieta i jeszcze raz dieta, chociaż mi się nie udaje typowo IO.... Poprostu staram się nie łączyć niektórych składników

Nie mogę powiedzieć, że jestem weteranka, ale już sporo za mną [emoji28]
Staram się o kropka od lutego, także byłam też na staraczkach z I połowy roku.
W ogromnym skrócie: poszłam na wizytę w kwietniu, bo marcową odwołali mi przez covid, w dodatku prywatnie, bo na NFZ przyjmowali tylko kobiety co już są w ciąży i gin wysnuł podejrzenie bezowulacyjnych cykli, wg niego żaden cykl, a mam za sobą monitoring w każdym cyklu- był bez owulki [emoji17] po drodze torbiele, podejrzenie endometriozy, zastrzyki na pękanie, aż lekko zniechęcona do niego udałam się w zeszłym tygodniu do nowego lekarza, za sugestia jednej z forumowiczek zrobiłam badanie na insulinooporość i wyszła niestety... Nowy gin był we wtorek, zlecił kilka uzupełniających badań, idę na kontrolę i monitoring jutro. Mamy wstępny plan obrany, więc wstąpiła we mnie nowa nadzieja [emoji846]

Która z Was też ma homa-ir wskazujący na IO? Dietę wprowadziłam w zasadzie z dnia na dzień, wiadomo, nie od razu Rzym zbudowano, ale staram się. Cukier i słodycze aut, fastfoody wszystkie, mąka pszenna, smażone ofc też, przekonałam się do kaszy pęczak [emoji2356] zastanawiam się czy gin przepisze mi coś w stylu Sioforu, bo czytałam że przepisują na IO

To ja dopiero raczkuje, zaczęłam niedawno 4cs, ale mam już 32 lata skończone, 0 dzieci [emoji16] Jestem po zmianie niekompetentnego gina na gina-endo, z którego dawniej byłam bardzo zadowolona[emoji4] Ona już ma w głowie jakiś plan, 13-go idę z reszta wyników i... obiecała, ze zajdę z nią w ciąże, wiec głęboko w to wierze, byłoby cudownie jeszcze w tym roku, ale znam statystyki, znam historie różnych dziewczyn z forum, wiec nie wybiegam za daleko w przyszłość. Działamy i zobaczymy [emoji4] jeszcze na spokojnie, kryzys 3cs chyba mnie ominął [emoji23]

Niestety nie mam IO, wiec nie wypowiem się w tej kwestii [emoji2368]

To ja dopiero raczkuje, zaczęłam niedawno 4cs, ale mam już 32 lata skończone, 0 dzieci [emoji16] Jestem po zmianie niekompetentnego gina na gina-endo, z którego dawniej byłam bardzo zadowolona[emoji4] Ona już ma w głowie jakiś plan, 13-go idę z reszta wyników i... obiecała, ze zajdę z nią w ciąże, wiec głęboko w to wierze, byłoby cudownie jeszcze w tym roku, ale znam statystyki, znam historie różnych dziewczyn z forum, wiec nie wybiegam za daleko w przyszłość. Działamy i zobaczymy [emoji4] jeszcze na spokojnie, kryzys 3cs chyba mnie ominął [emoji23]

Niestety nie mam IO, wiec nie wypowiem się w tej kwestii [emoji2368]
Chyba stety, że nie masz IO[emoji848][emoji6]

Hejo dziewczynki! Wczoraj do 2 w nocy oglądałam serial, dzisiaj obudziłam się 10:30 więc mierzenie temperatury raczej nic nie da 😂

Hej jamam IO i od 2 lat gluphophage biorę.
Dieta i jeszcze raz dieta, chociaż mi się nie udaje typowo IO.... Poprostu staram się nie łączyć niektórych składników
A gluphophage przepisał ci tak od razu, czy pierw walczyłaś dieta? Mi wyszło homa 3 tyg temu 2,27, od razu dieta, z dnia na dzień rzuciłam cukier, nigdy herbaty bez cukru nie wypiłam, a tu bach! Dało radę ☺️ w piątek powtórzyłam, bo nowy gin chcial aktualne wyniki (hormony także, aby wykluczyć pcos, obraz usg to wykluczył, ale chciał mieć potwierdzenie też w wynikach) i mam homa 1,92
Mam taką myśl w głowie, że albo cukier/beza pavlova i makaron z pszennej, który tak kocham 😔, albo walka o dziecko, więc wybór jest jasny 💪

reklama
Do góry